آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۲۳۲۲

پیروزی حزب لیبرال در کانادا و استعفای نخست وزیر

به گفته حزب محافظه‌کار کانادا، پس از پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات پارلمانی، استیون هارپر نخست وزیر این کشور استعفا خواهد کرد.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، جان والش، رئیس حزب محافظه‌کار دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با نخست وزیر استیون هارپر صحبت کرده‌ام و او به من دستور داده است تا با حمایت از حزب پارلمانی منتخب، یک رهبر موقت منصوب» و روند انتخاب رهبرِ جدید را آغاز کنم.

 

هارپر که با رژیم اسرائیل روابطی دوستانه دارد از سال 2006 در سه دوره، قدرت را در اختیار داشته است.

 

این سخنان در حالی بیان شده است که نتایج اولیه انتخابات پارلمانی کانادا از پیروزی حزب لیبرال این کشور به رهبری جاستین ترودو خبر می‌دهد.

 

پیروزی حزب لیبرال به حاکمیتِ 9 ساله دولت محافظه‌کار هارپر پایان خواهد داد.

 

جاستین ترودویِ 43 ساله، فرزند پی‌یر ترودو، نخست وزیر سابق کانادا وعده داده است با بهبود روابط اوتاوا با واشنگتن، کانادا را از ائتلاف موسوم به ضد داعش، تحت امر امریکا عقب بکشد و به مشکلات مربوط به تغییر آب و هوا رسیدگی کند.

 

بر پایه گزارش‌ها، لیبرال‌ها توانسته‌اند تمام 32 کرسیِ استان‌های آتلانتیک کانادا (چهار استان در سواحل آتلانتیک) را کسب کنند و در اونتاریو و کِبِک نیز آراء بالایی به دست آورده‌اند.

 

ترودو در سخنانش به مناسبت پیروزی لیبرال‌ها گفت: «کانادا را مردمی از تمام گوشه کنار جهان ساخته‌اند.»

 

وی افزود: «از صمیم قلب بر این باوریم که گوناگونی (ملیت‌های) این کشور نعمتی است که از نسل‌های قبلی کانادا به ما رسیده است. کانادایی‌هایی که بر تمام اَشکالِ  تعصب و تبعیض غلبه کردند.»

 

رهبر حزب لیبرال تاکید کرد: «ما ترس را با امید و بدبینی را با سخت‌کوشی شکست دادیم. ما سیاست‌های منفی و تفرقه‌انداز را با سیاست‌های مثبتی که کانادایی ها را با یکدگیر متحد می‌کند، شکست دادیم.»

 

پارلمان جدید کانادا از 338 کرسی تشکیل شده و تعداد نمایندگان آن نسبت به پارلمان کنونی این کشور که 308 کرسی دارد، بیشتر شده است. 338 کرسی پارلمان در بین ده استان و سه قلمرو کانادا توزیع می‌شود.

 

 شمار مناطق کانادا هر 10 سال یک بار مورد بازبینی قرار می‌گیرد و اعضای پارلمان از طریق سیستم انتخاباتی اکثریت نسبی (FPTP) انتخاب می‌شوند، به این شکل که کاندیدای پیشتاز در هر منطقه انتخاباتی، کرسی مجلس عوام را به دست می‌آورد.

 

جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال کانادا که در انتخابات پارلمانی این کشور پیروز شد‌

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار