کد خبر:۴۵۲۶۰۹
رئیسی در جمع دانشجویان

لزوم بررسی ابعاد حقوقی فاجعه منا توسط دانشگاهیان

دادستان کل کشور گفت: با توجه به تاکیدات رهبری مبنی بر اینکه فاجعه منا نباید فراموش شود، ورود دانشجویان و دانشگاه‌ها به این موضوع و بررسی ابعاد حقوقی این فاجعه، کار بسیار مناسبی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری و دادستان کل کشور عصر روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه پیام نور بیرجند گفت: با توجه به گزارشات موجود تعداد جان باختگان از مرز ۷۵۰۰ نفر گذشته است و این تعداد کشته چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت.

 

وی افزود: ۱۴۰۰سال است که حجاج مسیر مشعر به منا را رفته اند و اینکه هر سال چه تعداد جمعیت از این مسیر گذر می‌کند، کاملا قابل پیش بینی و قابل کنترل بوده است، به ویژه امسال که تعداد زائران نصف زائران سال پیش بوده است، پس باید امکانات نسبت به سنوات گذشته آماده‌تر می‌بود.

 

دادستان کل کشور بیان داشت: همان طور که همه ما می‌دانیم راه‌های خروج بسته شده است که این یک سری ابعاد پنهانی دارد که باید با دیدن دوربین‌های متعددی که در آنجا قرار داشته است، بررسی شود و از نظر حقوقی ممکن است نتوانیم قصد نتیجه را ثابت کنیم؛ اما قصد فعل را می‌توان اثبات کرد که آن هم بستن مسیرهاست.

 

رئیسی با بیان اینکه ما با عربستان قرارداد‌هایی داریم که یکی از آنها قرارداد‌های عمومی است که هر کسی ویزای کشور دیگری راگرفت و وارد آن کشور شد، محافظت از این شخص بر عهده کشور مقابل است، گفت: یک سری قرارداد‌های خاص وجود دارد که ویژه ایام حج و حجاج است، پس مسئولیت حفظ امنیت زائران بر عهده عربستان بوده است.

 

رئیسی افزود: این واقعه دو جنبه دارد یکی جنبه پیشینه که نشان می‌دهد سابقه دولت عربستان در این حوادث بسیار سیاه است؛ به گونه‌ای که چند روز قبل از این حادثه شاهد سقوط جرثقیل بودیم و در همین راه رمی جمرات در سال‌های گذشته بار‌ها شاهد یک سری حوادث که باعث کشته شدن ۱۰۰ یا۲۰۰ یا حتی ۵۰۰ نفر از حجاج بوده‌ایم و جنبه دیگر آن بحث پسینه‌ای فاجعه است که علاوه بر سوال انگیز بودن آن می‌توان صفت جنایت را به آن داد؛ زیرا علاوه بر اینکه خودشان به مصدومان رسیدگی نمی‌کردند؛ بلکه مانع کمک رسانی امدادگران دیگر کشور‌ها بخصوص امدادگران ایرانی شدند.

 

وی یادآور شد: در ابتدا خود سعودی‌ها باید پیگیر این مساله باشند و با عوامل آن برخورد کنند و از طرف دیگر باید نظام بین الملل به این موضوع رسیدگی کند البته ما تا حالا گزارش و حرکتی از سعودی‌ها ندیدیم و باتوجه به شرایط ویژه ایران در نظام بین الملل وسلطه نظام استکبار برآن امکان همراهی آنان کم است؛ به گونه‌ای که می‌بینیم بجز ایران که از این نظام سلطه هراسی ندارد بقیه کشور‌ها آن گونه که باید با عربستان برخورد نکرده‌اند.

 

وزارت امور خارجه باید از طریق سازمان ملل عربستان را مواخذه کند

 

دادستان کل کشور با بیان اینکه وظیفه ما این است که یک کمیته حقیقت یاب تشکیل دهیم و با مستند سازی از تمام ابعاد پنهان این واقعه پرده برداریم، گفت: باید رئیس جمهور و  وزیر امورخارجه کشور نامه‌ای را به دبیر کل سازمان ملل بفرستند و از طریق این سازمان در دادگاه کیفری بین الملل عربستان را مورد مواخذه قرار دهند.

 

رئیسی گفت: آنچه که ما در اولین گام انجام داده‌ایم این بوده که تمامی شکایت‌های حاجیان را در یکی از دادستانی‌های استان تهران بررسی می‌کنیم و از طرفی دیگر وزارت اطلاعات نیز تمام تلاش خود را در این زمینه انجام می‌دهد.

 

وی بیان داشت: موضع دیگری که باید مورد بررسی قرار دهیم این است که ببینیم چه کسانی از این قضیه سود می‌برند و چه اهدافی در پی آن قرار دارد و به وضوح مشخص است که این یک توطئه از طرف استکبار است که از اتحاد و همدردی مسلمانان می‌هراسند؛ زیرا آنان پس از بررسی‌های فراوان به این نتیجه رسیده‌اند که تنها جریانی که مانع آن‌هاست، اسلام متحد است به ویژه که پرچمدار آن جمهوری اسلامی باشد.

 

نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود گفت: ما هم یک امتداد راهبردی داریم به نام نظام اسلامی یعنی هرکس در هر جای جهان به نام اسلام قیام کند ما به حمایت از او بر می‌خیزیم و یقین داریم که اراده الهی بر ارادهٔ نظام سلطه پیروز خواهد شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار