به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا نوری قزلجه درحاشیه جلسه علنی امروز مجلس در نشست خبری به تشریح گزارش کنوانسیون مقابله با بیابان زایی ملل متحد که در 28 و 29 مهر در آنکارا برگزار شده بود پرداخت و گفت: این کنوانسیون دوازدهمین کنوانسیونی بود که در کشور آنکارا برگزار شد و اکثر کشورهای جهان عضو این کنوانسیون هستند.
وی در خصوص تشکیل کنوانسیون مقابله با بیابان زایی ملل متحد گفت: این کنوانسیون به دلیل خشکسالی و تغییرات محیطی که در دو سال گذشته در کشورهای جهان ایجاد شده در آنکارا برگزار شد و نمایندگان پارلمان های جهان نیز در این کنوانسیون حضور داشتند.
نماینده مردم بستان آباد با بیان این مطلب که همایش مقابله با بیابان زایی با سخنرانی وی آغاز به کار کرد گفت: به دلیل اینکه در آغاز جلسه سخنرانی صورت گرفت لذا همه مطالب و پیشنهادات جمهوری اسلامی را مطرح کردیم و در نهایت نیز به عضویت تدوین بیانیه نهایی این کنوانسیون انتخاب شدم و در جلسه عصر تمام پیشنهادات و طرح هایی که در سخنرانی از سوی ایران مطرح کرده بودم را در بیانیه مصوب کردیم و در نهایت نیز از تصویب طرح ها و پیشنهاداتی که به زیان کشورها بود توانستیم در بیانیه جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: در این کنوانسیون با معرفی خود به مدت دو سال عضو کمیته راهبری کنوانسیون مقابله با بیابان زایی قاره آسیا انتخاب شدم.
نوری قزلجه در رابطه با پیشنهادات مطرح شده در بیانیه نهایی گفت: مهمترین پیشنهادات ایران در بیانیه این کنوانسیون این بود کشورهای همسایه ای که شرایط اقلیمی مشابه دارند به دلیل اینکه تبعات بیابان برای همه آنها یکسان است لازم است جهت بیابان زایی با یکدیگر همکاری کنند چرا که بیابان زایی محدود به داخل مرزها نمی شود بلکه برخی از ایجاد بیابان ها منشا خارجی دارند به خاطر همین همکاری بیشتر کشورهای همسایه را می طلبد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: در بیانیه نهایی پیشنهاد تشکیل صندوق توسعه سرمایه گذاری برای مقابله با بیابان زایی مطرح شد تا از طریق این صندوق به کشورهایی که برای بیابان زایی نیاز به منابع دارند و فقیر هستند کمک شود.
عضو کمیسیون اصل 44 و حمایت از تولید داخلی گفت: از آنجایی که ایران در تدوین قانونگذاری میان کشورهای دیگر رتبه اول را برخوردار است در اجلاسیه کنوانسیون مقابله با بیابان زایی در رابطه با قوانینی که ایران جهت منع ایجاد بیابان با افزایش بهره وری کشاورزی تدوین کرده است را مطرح کردیم و در بیانیه نهایی نیز این پیشنهادات مصوب شدند و کشورهای جهان مکلف شدند جهت بیابان زایی قوانین لازم را تدوین کنند.
نماینده مردم بستان آباد در رابطه با این مطلب که کدام کشور در مقابله با بیابان زایی موفق تر عمل کرده است گفت: ترکیه یکی از موفق ترین کشورهایی است که توانسته در خصوص بیابان زایی مقابله کند و منابع طبیعی خود را حفظ کند و این کار را تنها با کمک نهادهای مردمی و NGO های فعال به این درجه رسیده است.
وی گفت: ایران در قانونگذاری موفق بوده است و در بحث خشکسالی و حفظ جنگل ها و مراتع قوانین و دستورالعمل های بسیار مناسبی را دارد اما در اجرا هنوز با کشورهای پیشرفته در رابطه با بیابان زایی فاصله دارد.
نوری قزلجه با تاکید براین مطلب که توسعه بیابان ها امروزه کشورها را تهدید می کند گفت: باید در زمینه عدم توسعه بیابان اقدامات لازم در کشورها تشدید شود و این امر جز با تامین منابع مالی امکان پذیر نخواهد بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درخاتمه تصریح کرد: در کشورهایی که پدیده شوم تروریسم در آنها وجود دارد وجود این تروریست ها یکی از عواملی است که باعث می شود تا مقابله با توسعه بیابان از سوی کشورها صورت نگیرد و خود تروریست ها معضل و تشدید کننده بیابان هستند.