به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، احمدی امروز در چهارمین نشست مناطق ویژه علم و فناوری کشور در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از مسائلی که امروز به شکل مشخص مطرح است بحث اکوسیستم میباشد، به این معنا که چنانچه همه اجزا را داشته باشیم؛ اما اکوسیستم وجود نداشته باشد کاری از پیش نخواهیم برد.
وی افزود: در ایران حدود ۲۸۰۰ مرکز آموزشی و پژوهشی ۴.۸ میلیون دانشجو و ۱۰۰۰ مرکز پژوهشی پارک علم و فناوری و مرکز رشد وجود دارد و حدود ۱۰ سال است که مفاهیمی به نام فناوری در قوانین ما مطرح شده است؛ اما آیا آن اکوسیستمی که باید شکل گرفته است یا خیر؟
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: دنیای پیشرفته توانسته از بازیگران خود در قالب اکوسیستم به نحو مطلوب استفاده کند. دانشگاههای ما نیز اجزای مناسبی برای رشد دارند؛ اما آیا آن الگویی که بتواند این اجزا را در قالب یک اکوسیستم طراحی کند وجود دارد؟
احمدی ضمن بیان اینکه کریدورهای علم و فناوری مانند یک اکوسیستم هستند، تصریح کرد: مدیریت، چیدمان و سازماندهی مجموعه اجزا برعهده اکوسیستم هاست؛ بنابراین کریدورهای علم و فناوری اکوسیستم های توسعه محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: در این راستا مقاومت های بسیاری میشد؛ زیرا بسیاری معتقد بودند که کریدور یعنی زمینی گرفته و تغییر کاربری داده شود و اقداماتی موازی اقدامات سابق در حوزه علم و فناوری انجام دهیم، در صورتی که این کریدورها اکوسیستم توسعه محسوب میشوند.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم بیان داشت: ۱۰سال پیش مصوباتی برای تشکیل کریدورها مطرح شد؛ اما عملیاتی نشدند؛ زیرا هنوز این تفکر و مدل انجام نشده بود خوشبختانه در این دولت بنا بر نظام دهی شکل گرفته حدود یک سال و نیم است که در حال انجام کار کارشناسی در این رابطه هستیم.
وی افزود: ما اجزا را داریم؛ اما این اجزا موثر عمل نمی کنند؛ که این اکوسیستم ها منجر به موثر عمل کردن این اجزا میشوند.
احمدی با بیان این مطلب که در این راستا مشکلات اجرایی نداریم، گفت: خراسان رضوی با وجود حرم مطهر امام رضا (ع) ظرفیت بسیار بالایی دارد؛ زیرا میتواند در زمینه پذیرش توریست داخلی و خارجی و همچنین برنامههای فرهنگی اقدامات مناسب و ویژه ای را انجام دهد؛ اما متاسفانه مشاهده می کنیم که چینی ها از ظرفیت ما برای خود بهره برداری میکنند که بسیار تاسف بار است.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با یادآوری اینکه ۵۰۰ میلیارد بازار سوغات خراسان در دستان چینی ها قرار دارد، تصریح کرد: این در حالی است که جوانان ما میتوانند خود محصولاتی را مطابق با فرهنگ، تفکر، تاریخ و اندیشه ایرانی اسلامی تولید کنند.
وی ادامه داد: مدیریت استان باید بتواند مکانها را به درستی چینش و مشخص کند که پارک های علم و فناوری، مراکز فرهنگی، اجتماعی و آموزشی استان چگونه و در کجا باید شکل گیرد که این امور در کریدورهای علم و فناوری اتفاق خواهد افتاد.
احمدی ضمن اشاره به اینکه حرکت ما حرکتی روبه جلوست و نگاه دولت یک نگاه مثبت به این مسئله می باشد، تصریح کرد: امروز کمیته راهبردی منطقه ویژه علم و فناوری تشکیل شده، همچنین مراتب اجرایی شدن آن نیز مهیاست.
وی در پایان یادآور شد: اصلاح نحوه حمایت از شرکت های دانش بنیان، تدوین آئین نامه مکان های کانون های اصلی، بررسی نحوه فراهم سازی سرمایه گذاری خارجی و ارتباطات بین المللی و تصویب شبکه ملی اطلاع رسانی در دستور کار ما می باشد.