آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۴۰۴۵
رازبان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

دانشگاه فردوسی مشهد الگوی سایر دانشگاه‌ها در تحقق نقشه جامع علمی کشور باشد/انتقاد از صرف بودجه پژوهشی برای عمرانی

مسئول سابق علمی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به ظرفیت و پتانسیل دانشگاه فردوسی به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور، گفت: این دانشگاه با ورود در تحقق نقشه جامع علمی کشور الگوی سایر دانشگاه‌ها قرار گیرد.

رازبان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با بیان اینکه یکی از ابزارهای اقتدار جمهوری اسلامی ایران پیشرفت علمی است، گفت: رهبر معظم انقلاب تاکیدات بسیاری در زمینه پیشرفت علمی در دهه اخیر داشته اند.

 

وی با بیان اینکه باید پیشرفت علمی به صورت گفتمان مطرح شود، افزود: کشور ما در دهه اخیر در زمینه نانو و هوا و فضا پیشرفت خوبی کرده است.

 

مسئول سابق علمی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان الگوی کشورهای منطقه و آزاده دنیا است، گفت: ما باید با توجه به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی تفکر ناب انقلاب را به جهان عرضه کنیم تا سایر کشورها این مسیر را طی کنند.

 

رازبان به نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و افزود: تمامی مباحث این نقشه که افق ۱۴۰۴ در آن دیده شده مهم است.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه ما هنوز تا تحقق نقشه جامع علمی کشور فاصله داریم، تصریح کرد: هر اقدامی که ما را از تحقق این نقشه به تاخیر بیندازد سبب ضربه خوردن کشور در آینده می‌شود.

 

وی به ظرفیت‌های استان خراسان رضوی در زمینه‌های مختلف سیاحتی، علمی، بهداشتی، معادن و زیارتی اشاره و تصریح کرد: ما از نظر تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی نیز با پتانسیل خوبی روبرو هستیم.

 

این دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به ظرفیت و پتانسیل دانشگاه فردوسی به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور، گفت: این دانشگاه با ورود در تحقق نقشه جامع علمی کشور الگوی سایر دانشگاه‌ها قرار گیرد.

 

رازبان با انتقاد از صرف بودجه پژوهشی دانشگاه در زمینه عمرانی گفت: متاسفانه ما شاهدیم که بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها که در زمینه پژوهش ناچیز است در زمینه عمرانی استفاده می‌شود و این در حالی است که باید برای تحقق این نقشه میزان بودجه اختصاص داده شده به دانشگاه‌ها افزایش یابد.

 

وی ادامه داد: به طور مثال کشورمان در زمینه فناوری نانو می‌باید کشور اول در منطقه خاورمیانه باشد و این در حالی است که بودجه اختصاص داده شده به آن یک هفتم بودجه تعیین شده بود.

 

این فعال دانشجویی با تاکید بر نقش شرکت‌های دانش بنیان در مسیر رفع مشکلات اقتصادی، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی اولویت اول کشور در زمینه اقتصادی است، برای همین شرکت‌های دانش بنیان به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

 

رازبان با بیان اینکه ایران کشوری نفتی است و برنامه‌ریزی بودجه کشور براساس نفت سبب ضرر به کشور است، بیان داشت: باید با کم کردن سهم نفت از بودجه کشور صادرات محصولات دانش بنیان را جایگزین آن کنیم.

 

این نخبه علمی با تاکید بر اینکه اولویت‌های شرکت‌های دانش بنیان براساس نیازهای کشور باشد، تصریح کرد: این شرکت‌ها با موثر بودن در شکوفایی اقتصاد کشور می‌توانند در زمینه عرضه فرهنگ ایرانی اسلامی به سایر کشورها نقش آفرینی کنند.

 

این فعال دانشجویی به نقش بسیج دانشجویی به عنوان بازوان انقلاب اسلامی در تحقق آرمان‌های آن اشاره کرد و افزود: بسیج دانشجویی به عنوان یک تشکل برای حل مشکلات انقلاب نقش موثری می‌تواند داشته باشد.

 

رازبان تحقق نقشه جامع علمی کشور را یکی از اولویت‌های بسیج دانشجویی دانست و افزود: این تشکل در کنار دیگر تشکل‌های دانشجویی با برنامه ریزی درست و ارتباط موثر با جامعه و صنعت می‌تواند گام‌های خوبی در تحقق این نقشه بردارد.

 

وی با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی نیز سهم خود را در تحقق این نقشه عملیاتی کنند، گفت: فضاسازی گسترده در خصوص این نقشه در دانشگاه می‌تواند موثر باشد، همچنین انجمن‌های علمی با ورود به این مهم تحقق این نقشه را جزو برنامه‌های اصلی خود قرار دهند.

 

این فعال دانشجویی با اشاره به حلقه گمشده ارتباط صنعت و دانشگاه، خاطرنشان کرد: متاسفانه صنعت به دانشگاه اعتماد ندارد و از طرفی دیگر دانشگاه‌ها هم زمینه‌های لازم برای جلب اعتماد صنعت را فراهم نکرده‌اند.

 

وی با اشاره به نقش دانشجویان نخبه در حل مشکلات کشور، گفت: متاسفانه به دلیل ارتباط کم رنگ صنعت و دانشگاه، دانشجویان نخبه ما در حل مشکلات صنعت  و جامعه بی تاثیر هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار