مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص جزئیات اردوی مختلط دانشکده فنی این دانشگاه که در هفتههای اخیر برگزار شده بود گفت: این اردو به مناسبت آغاز سال تحصیلی و آشنایی دانشجویان با محیط آموزشی و علمی دانشگاه زیر نظر معاونت فرهنگی و دانشجویی در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برگزار شد.
وی ادامه داد: این اردوی یک اردوی مختلط نبوده است چرا که وقتی واژه مختلط را به کار ببریم یک تصور منفی در ذهنها شکل میگیرد دانشجویان با اتوبوس های جداگانه به محل اردو رفتند و مکان اسکان و خوابگاههایشان نیز از هم مجزا بوده و تنها برخی از کلاسهایشان همانند کلاسهای دانشگاهی با هم برگزار شده است.
اردوی سه روزه پردیس کشاورزی مختلط نبوده است
سرسنگی با تاکید بر اینکه نباید لفظ مختلط را برای یک اردوی علمی مثل اردوی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به کار برد خاطرنشان کرد: بعضی وقتی میشنوند اردوی مختلط برگزار شده است فکر میکنند دانشجویان کار خلاف شرعی انجام دادهاند اما ما ساحت دانشجو را پاک میدانیم و اصل را بر این میگذاریم که دانشجویان قدرت و توانایی کنترل شرایط را دارند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مسئولان دانشکده فنی از مسئولان متدین و معتمد نظام هستند افزود: این اردوی سه روزه در یکی از محیطهای دانشگاهی دانشگاه تهران برگزار شد نه در یک جای خارج از آن پس قطعا نظارتهای لازم از جانب مسئولان مربوطه اعمال شده است پس تصور اینکه دختر و پسر دانشجو خودشان بدون هماهنگی و نظارت هیچ مسئولی به اردو رفتهاند اساسا کار غلطی است.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم اگر برگزاری اردو با سلامت همراه باشد یعنی شئونات اخلاقی و اسلامی و کنترلهای لازم در آن لحاظ شده باشد قطعا چیز بسیار مفیدی برای دانشجو است اما به این نکته نیز توجه داریم که اردوهای تفریحی باید به صورت جداگانه برای دانشجویان دختر و پسر برگزار شود اما برگزاری اردوهای علمی این چنینی که شامل کلاسها و مباحثی مثل کلاسهای دانشگاه میشود موردی ندارد که در این صورت باز هم وسیله حمل و نقل و اسکان آنها به طور قطع جدا خواهد بود.
توهین به شعور دانشجو است که بخواهیم برای حضورشان در یک کلاس علمی اعتماد نداشته باشیم
سرسنگی در پاسخ به این سوال که اگر بخواهیم پیشوند مختلط به اردوها چسبیده نشود آیا بهتر نیست اردوهایی نظیر اردوی علمی دانشکده فنی جداگانه برگزار شود گفت: بستگی به درخواست تشکلها و برگزارکننده اردوها دارد همان طور که گفتم اردوهای تفریحی را باید جدا برگزار کرد اما اردوهای علمی که نظیر کلاس درس هستند واقعا توهین به شعور دانشجو است که بخواهیم برای حضورشان در یک کلاس علمی اعتماد نداشته باشیم آن هم کسانی که در همین انقلاب به دنیا آمده اند و زندگی میکنند ما باید فرهنگ دینی و اخلاق اسلامی را بین دانشجویان ترویج دهیم و اگر چنین چیزی در آنها نهادینه شود حتی اگر در محیطی مختلط نیز حضور یابند قادر به مدیریت خود و فضا خواهند بود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: ما که نمیتوانیم صبح تا شب برای دانشجویان نگهبان بگذاریم مگر یک دانشجو چند ساعت در دانشگاه است باقی روز را در محیطی بیرون از آن خواهد گذراند بنابراین راه حل این است که در دانشگاه روی دانشجویان کار کنیم و آموزههای دینی را به خوبی به آنها بیاموزیم. انصافا اردوهایی که در دانشگاه تهران تاکنون برگزار شده است از جمله سالم ترین اردوهایی است که در کشور برگزار میشود مخصوصا اردوهایی که از مراجع رسمی دانشکدهها و با حضور معاونین فرهنگی دانشجویی آنها برگزار میشود.
بهتر نیست فضای دانشگاه رو طوری,بکنیم که بیشترین بهره علمی برده بشه.
گفته: ما به دانشجو اطمینان داریم. ما هم میگیم به بعضی دانشجویان اطمینان نداریم که معلوم الحال هستند پس همه رو با چوب اطمینان نرونید.
دوما خودتون آخر کلام گفتید دانشجو مگر چند ساعت تو دانشگاهه ما که نمیتونیم برای هر دانشجو یک نگهبان بگذاریم. شما کاری به بیرون دانشگاه نداشته باشید و فرافکنی نکنید و به بهانه بیرون دانشگاه از وظیفه داخلی شانه خالی نکنید.