گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛ در حدود سه ماه قبل در اوج مذاکرات ایران و 5+1 در وین زمانیکه مذاکره در اوج خود بود، فابیوس محل مذاکرات را ترک کرد این ترک مذاکره بهت و تعجب همگان را برافروخت چرا که کارشناسان توقع ترک مذاکره از طرف تیم ایرانی یا تیم آمریکایی را داشتند نه فرانسه. ولی گویا پشت پرده، خبر از یک سناریو می دهد.
به گفته حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات، دولت آمریکا بر اساس سند محرمانه ی یکی از اتاق های فکریاش به نام موسسه بروکینگز درصدد است طبق یک بازه زمانی بلند مدت، کینهای که انقلاب اسلامی ایران از آمریکاییها به دل مسلمانان و ملت ایران انداخته را خارج کند و این کینه را به سمت دولت فرانسه هدایت کند.
از زمانیکه ایران تصمیم گرفت با 5+1 در مساله هسته ای مذاکره کند، این دلواپسی پیش آمد که مذاکرات صرفا در حوزه هسته ای باشد و زمینه نفوذ در ابعاد دیگر بسته شود و این نکته را مقام معظم رهبری در سخنرانی هایشان به وضوح بیان کردند و این امکان نفوذ فقط در متن برجام منحصر نمیشود و به دوران حین توافق و پساتوافق در همه ابعاد نظامی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و... نیز ارتباط دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با فرماندهان سپاه فرمودند: «نفوذ اقتصادی و امنیتی البته خطرناک است و پیامدهای سنگینی دارد اما نفوذ سیاسی و فرهنگی دشمن، خطر بسیار بالاتری است که همه باید مراقب آن باشند.»
با این مقدمه به موضوع مینگریم که هدف اصلیٍ نفوذ، تخریب ارزش ها و آرمان ها و در نتیجه تغییر ماهیت انقلاب هست. آمریکا با استفاده از ابزارهایی که مانند رسانه در اختیار دارد سعی دارد ارزش هایی همچون "استکبار ستیزی" را تحت شعاع قرار دهد.
این تاثیر رسانه ای را میتوان در انعکاس خبری قدم زنی آقای ظریف با جان کری مشاهده کرد و عمق تاثیر این رویداد زمانی جلوه میکند که چند هفته قبل از سفر آقای روحانی به نیویورک روزنامه های زنجیرهای خبر از یک ملاقات اتفاقی میدهند.
روزنامه آرمان در ۲۸شهریور تیتر اصلی خود را به «دیپلماسی اتفاقی آقای روحانی و آقای اوباما در مجمع عمومی» اختصاص میدهد و در نتیجه این همه موج رسانهای عظیم خارجی و داخلی و علی الخصوص پیاده روی با جان کری مقدمهای می شود به مصافحه آقای ظریف با اوباما آنهم به صورت اتفاقی! و در نتیجه «یک دست دادن» منجر به «از دست دادن عزت و شرف و آبروی ایران» می شود و این نگرانی را به دنبال می آورد که مرتبه ی بعدی آقای روحانی با آقای اوباما با آغوش باز از هم پذیرایی کنند و این اتفاقات رخ داده قطعا از عواقب و پیامد های برجام است.
و جدیدا هم روزنامه های زنجیرهای به نامه نگاری آقای روحانی با اوباما اشاره میکنند و آن کسی که افتخار میکند این قباحت را به رسانه ای کرده است، از خون شهدا و ملت استکبار ستیز ایران و رهبری عظیم الشان خجالت نمی کشد؟! و ظاهرا حیا انقلابی بودن را با کمال افتخار کنار گذاشته است و این سوال پیش میآید که محتوای این نامه ها چیست درباره برجام است؟ اگر پاسخ مثبت است، آقای ظریف که حضورا به دیدار با آمریکایی ها شتافته است اگر نیست پس درباره چیست؟ شاید درباره سوریه و لبنان و... !!!
این رفتار دیپلماسی دولت تدبیر که تشنه ی آغوش گرفتن آمریکاست دقیقا مصداق سخن رهبری است که در سال ۸۱فرمودند: «کسانی که دم از مذاکره با امریکا میزنند، یا از الفبای سیاست چیزی نمیدانند، یا الفبای غیرت را بلد نیستند؛ یکی از این دو تاست.» اگر ادعا میکنند که شرایط تغییر کرده است دقیقا بگویند که کدام شرایط تغییر کرده و گرنه حاکمیت همان حاکمیت است، انقلاب همان انقلاب است و شیطان بزرگ همان آمریکاست...
مهم تر از دستاورد توافق برجام برای دولت آمریکا همین خدشه وارد کردن به ارزش ها و آرمان های انقلاب در قالب دیپلماسی اتفاقی است که این همان نفوذ فرهنگی است .
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با فرماندهان سپاه فرمودند که سرمایهگذاری سنگین دشمنان برای نفوذ فرهنگی و تغییر تدریجی (ارزشها و) باورهای مردم است.
ملت ایران نه تنها رابطهاش با آمریکا عادی نخواهد شد بلکه شعار «مرگ بر آمریکا» را کوبندهتر و از عمق جان فریاد میزند.چ
داود ابراهیمی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.