این تفاهمنامه که در راستای تحقق اهداف مقرر در سند چشمانداز، سیاستهای کلی علم و فناوری و اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقویت اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع و خدمات مبتنی بر علوم و فناوریهای جدید منعقد شده است بین محمد خوانساری -رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات- و علی وحدت -مدیر عامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک- در محل پژوهشگاه در 6 ماده به امضا رسید.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ مشارکت در شناخت اولویتهای حمایتی، فرصتهای سرمایهگذاری، زمینههای مناسب صادراتی و جذب سرمایهگذاری خارجی و مرتبط با حوزه نیازها و فعالیتهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، همکاری با هدف تبدیل ایدههای فناوری و کارآفرینی به محصول یا خدمت، تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، رشد سریع بنگاههای نوپا و فناور مورد حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق سیاستگذاری مشترک، همکاری در زمینه توسعه بنگاههای فعال به ویژه با موضوع گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه و ارائه محصولات جدید، آموزشهای تخصصی، کسب بازارهای جدید و بازارهای خارجی از طریق شرکت در نمایشگاه و همایشهای خارجی، همکاری در زمینه انتقال فناوری، ایجاد سرمایهگذاریهای مشترک و تعاملات بینالمللی از سوی بنگاههای فعال بخش خصوصی از جمله موضوعات این تفاهمنامه به شمار میرود.
علی وحدت در این مراسم با بیان اینکه تاکنون هزار طرح صنایع الکترونیک مورد حمایت صندوق قرار گرفته است، اظهار کرد: از این تعداد بیش از ٨� � طرح با موفقیت به اتمام رسیده و بخش عمده فعالیتهای صندوق نیز شامل اعطای تسهیلات مالی و صدور ضمانتنامه بوده است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه معوقات بازپرداخت تسهیلات صندوق نزدیک پنج درصد و بسیار کمتر از معوقات سیستم بانکی است که نشان میدهد چنانچه تسهیلات ارزان قیمت به صنعتگر واقعی اعطا شود و سپس نظارت صورت گیرد، قطعا تسهیلات بازخواهد گشت.
مدیر عامل صحا درباره ویژگیهای ضمانتنامههای این صندوق تصریح کرد: صدور ضمانتنامه به عنوان یکی از خدمات صحا با دید حمایتی از شرکتهای صنایع الکترونیک، بدون سپرده اولیه برای شرکت در مناقصه، پیش پرداخت و حسن انجام تعهدات صورت میگیرد و بر اساس مصوبه دولت، ضمانتنامههای صحا برای شرکتهای دولتی معادل ضمانتنامههای بانکی است.
او با اشاره به حمایت ویژه صحا از طرحهای صادراتی گفت: طرحهایی که موفق به صادرات شوند، از تخفیف 6 درصدی در دریافت تسهیلات بهرهمند خواهند شد.
وحدت با بیان اینکه اکثر شرکتهای فعال و معتبر حوزه ICT از تسهیلات و خدمات صحا بهرهمند شدهاند، گفت: تاکنون 343 فقره تسهیلات در حوزه صنایع ICT به ارزش 636 میلیارد ریال اعطا شده است و صحا ردیف 250 میلیارد ریالی را برای حمایت از طرحهای حوزه ICT به طرحهایی که از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی و در کمیته فنی صندوق تایید شوند، اعطا میکند.
وی افزود: همچنین به شرکتهایی که از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صحا معرفی شوند، ضمانتنامه با شرایط و تسهیلات ویژه نیز اعطا خواهد شد.