به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ هوشنگ فلاحتیان امروز با بیان اینکه در طول چند هفته گذشته با کاهش دمای هوا در اکثر استانهای کشور، پیک مصرف برق هم به شدت کاهش یافته است، گفت: بر این اساس، پس از ثبت رکورد مصرف برق به بیش از ۵۰ هزار و ۱۷۷ مگاوات در تابستان سالجاری، هماکنون پیک مصرف برق به شدت کاهش یافته است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پیک مصرف برق کشور به ۳۲ تا ۳۳ هزار مگاوات کاهش یافته است، اظهار داشت: در شرایط فعلی با توجه به افت مصارف داخلی، یک ظرفیت مازاد به منظور افزایش صادرات برق به برخی از کشورهای همسایه فراهم شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هماکنون ایران از ظرفیت تولید حدود ۷۴ هزار مگاوات برق برخوردار است، گفت: به عبارت دیگر، هماکنون ایران بزرگترین تولیدکننده برق در بین کشورهای منطقه خاورمیانه است.
فلاحتیان در پاسخ به پرسش مهر درباره میزان افزایش صادرات برق ایران به کشورهای همسایه همچون ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان توضیح داد: با فروکش کردن مصرف برق تابستانی در اکثر کشورهای همسایه، صادرات برق ایران به عراق در فصل پاییز و زمستان با افزایش قابل توجهی روبرو نخواهد شد.
معاون وزیر نیرو با یادآوری اینکه در عراق هم همچون ایران با کاهش دما، پیک مصرف برق و تقاضا برای استفاده از این انرژی پاک کاهش یافته است، اظهارداشت: از این رو تغییر قابل توجهی در وضعیت صادرات برق ایران به عراق در فصل پاییز و زمستان به وجود نخواهد آمد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه برخلاف عراق، تقاضا برای مصرف برق در ترکیه با ورود به نیمه دوم سال و سرد شدن هوا افزایش مییابد، گفت: براین اساس، ایران آماده افزایش صادرات برق به ترکیه در فصل پائیز و زمستان است.
وی با یادآوری اینکه هماکنون کل مبادلات برقی ایران شامل واردات و صادرات انرژی الکتریکی به حدود یک هزار و ۷۰۰ مگاوات رسیده است، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی به طور متوسط حدود یکهزار و ۱۵۰ تا یکهزار و ۲۰۰ مگاوات برق از ایران به کشورهای مختلف همسایه همچون افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و اقلیم کردستان عراق صادر میشود.
این مقام مسئول در پایان در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره افزایش بدهیهای برقی عراق به ایران بیان کرد: در اینباره نمیتوان یک رقم قطعی را به عنوان بدهیهای برقی عراق به ایران اعلام کرد، زیرا حجم بدهیها شناور شده است.
منبع: مهر