به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، سید محمد صابری، رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان طی نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان از برگزاری بزرگترین مانور غیر نظامی کشور در شهر جیرفت خبر داد.
وی ادامه داد: این رزمایش به همت دانشگاه علوم پزشکی کرمان و ۶دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، بم، رفسنجان، ایرانشهر، زابل و زاهدان باهدف مقابله با بلایای طبیعی برگزار میشود.
صابری علت انتخاب شهر جیرفت را بعنوان محل مانور؛ زلزله خیز بودن این شهر بیان کردو افزود: گسل سبزه واران از زیر شهر جیرفت عبور میکند که یک سمت آن به گسل کهنوج و سمت دیگر آن به گسل راین میرسد و فعالیت این گسل برای این شهر بسیار خطرناک است.
وی از اجرای سناریوی مانور در روزهای ۲۱و ۲۲آبان ماه خبر داد و گفت: روز ۲۱آبان ماه ساعت ۴: ۳۰ دقیقهی صبح زلزله فرضی با شدت ۶. ۴ریشتر و در عمق ۱۰کیلومتری زمین اتفاق میافتد فرض بر تعداد تقریبی زخمیها ۱۳۸۰۰نفر و تعداد کشتهها ر۶۷۵۰نفر خواهد بود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: سطح این زلزه ۴ و از طول A میباشد که با توجه به این مشخصات برای برطرف کردن تبعات ناشی از آن نیاز به همکاری سایر شهرهای همجوار استان نیز خواهد بود.
وی در تشریح روند مانور تصریح کرد: در ساعات اولیه وقوع این حادثه و پس از روشن شدن هوا تیم ارزیابی شامل ارزیابهای بهداشتی، درمانی و آمار برای بررسی توسط بالگرد به منطقه اعزام میشوند؛ سپس پس از تخمین خرابیهای احتمالی و هماهنگی با روسای ذیربط تیم امدادگر به همراه امکانات زیست ۴۸ ساعته راهی محل حادثه میشوند.
صابری اهداف این مانور را افزایش سطح آمادگی و توانمندی واحدهای عملیاتی، ستادی، بهداشت و درمان در پاسخ به حوادث و بلایای غیر مترقبه، تقویت و ایجاد انسجام پایدار در ساختار فرماندهی و کنترل بهداشت و درمان قطب جنوب شرق در سطح ستادی و میدانی، ارزیابی برنامه جامع عملیاتی پاسخ بهداشت و درمان به حوادث و بلایا، تمرین و ارزیابی عملکرد بهداشت و درمان جنوب شرق کشور در اجرای فرایندهای eup وزارت بهداشت و درمان، ارزیابی ظرفیت و توانمندی تیمهای واکنش سریع دانشگاه عالی علوم پزشکی کشور در حوادث و بلایا، فرصت سازی جهت توسعه و بروز رسانی دانش و تجهیزات تیمهای واکنش سریع و اشتراک گزاری تجارب عملیاتی دانشگاههای علوم پزشکی جنوب شرق کشور در حوادث و بلایا بیان کرد.
وی اشاره کرد تعداد ۱۲۵تیم بهداشتی در گروههای بهداشت محیط و حرفهای، مبارزه با بیماریها، سلامت روان، بهداشت و بهبود تغذیه، بهداشت خانواده، آموزش سلامت، واحد گسترش و آزمایشگاه سیار و همچنین تعداد ۵۰دستگاه آمبولانس، ۶دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱فروند بگرد، شش دستگاه موتورولانس و در مجموع ۱۲۰۰نفر به محل اعزام میشوند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی بیان داشت: روز دوم این مانور به اپیدمی یک بیماری، اختصاص یافته است.
وی افزود: طی این مانور تعداد ۱۰_۱۵هزار برگ بروشور برای آگاهی مردم جیرفت از مکانهایی که دانشگاه علوم پزشکی در حادثه واقعی در آنجا مستقر خواهد شد پخش میشود.
لازم به ذکر است، یک هفته پس از اجرای این مانور جلسهای با حضور روسای علوم پزشکی قطب جنوب شرق جهت بررسی عملکرد و کیفیت این برنامه برگزار میشود.