به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به نقل از یورونیوز، اردن در حال حاضر میزبان بیش از ششصد هزار پناهنده سوری است. طی چهار سالی که از بحران سوریه می گذرد، اتحادیه اروپا در قالب کمکهای بشردوستانه به پناهندگان ۱۹۸ میلیون یورو به اردن اعطا کرده است. پادشاهی این کشور در کنار بحران ورود مهاجران، با مشکل تروریسم اسلامی نیز مواجه است.
تیم یورونیوز برای گفتگو با ملک عبدالله دوم به امان رفته است. او در گفتگوهایش تاکید کرد که برای یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه، نقش مسکو کلیدی است.
یورونیوز: شما گفته اید که سوری ها در حال ترک اینجا و عزیمت به سوی اروپا هستند زیرا شرایط در اینجا رو به زوال است و برخی نیز ترجیح داده اند به سوریه بازگردند زیرا کاملا امیدشان را از دست داده اند. آیا نگران نیستید که با وجود تمام کارهایی که انجام داده اید هنگامیکه این بحران به پایان برسد، در طرف بد تاریخ قرار بگیرید؟
ملک عبدالله دوم: «فکر می کنم مشکل آوارگانی که به بنادر اروپا رسیدند، زنگ خطری برای همه ما بود و یادآوری این موضوع که ما نیاز به هماهنگی بیشتری داریم. اگر ما یک گام به عقب برداریم، تمام آنچه تا به امروز گفته ایم رابطه مستقیمی با جنگ جهانی علیه تروریسم دارد. اروپا از حضور جنگجویان خارجی {شهروندان اروپایی عضو گروههای ستیزه جو در سوریه} رنج می برد و این مشکلی است که ما از دو سال پیش با آن مواجهیم.
این به نظر من یک جنگ جهانی است. سومین جنگ جهانی اما به وسیله هایی دیگر. اقدام دسته جمعی ما در سوریه به ما اجازه می دهد که بتوانیم بلوکی را بسازیم و با یک رویکرد جهانی به مقابله بپردازیم. بنابراین ما باید گرد هم آمده و به یکدیگر کمک کنیم و درباره دخالت روسیه در این موضوع باید گفت: این یک فرصت است.
یورونیوز: پیش از این، ایالات متحده آمریکا وزن زیادی در این منطقه داشت. شما اکنون به روسیه اشاره کردید. آیا شما روسیه را بازیگری مهم و کلیدی در این منطقه می بینید؟
ملک عبدالله دوم: «در پنج شش سال اخیر، من همیشه گفته ام که برای یک راه حل سیاسی در سوریه، مسکو کلید است، بسیار مهم است. آنها هستند که می توانند رژیم آینده را تضمین کنند و من بر این باورم که حضور روسیه در خاک سوریه یک واقعیت است که باید آن را پذیرفت. همانطور که گفتم، اروپایی ها یک مشکل جدی درباره جنگجویان خارجی در نبردهای سوریه دارند این وضعیت برای روسیه بسیار بدتر است.
روسیه نیز یک مشکل عمده با افراط گرایانی دارد که برای مبارزه به خارج از کشور می روند و آنها نیز باید با تهدیدات دولت اسلامی یا داعش برخورد کنند.»