به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، «محمد اشرف غنی» در این دیدار که شامگاه چهارشنبه صورت گرفت، گروگان گیری از قوم هزاره را خنجری از سوی دشمن برای از بین بردن یکپارچگی در میان ملت افغانستان دانست و گفت دستور داده است عاملان این جنایت شناسایی و به اشد مجازات برسند و تمامی تدابیر لازم در حد توان و امکانات دولت، برای امنیت شاهراه های کشور و جلوگیری از تکرار چنین حوادثی به کار گرفته شود.
اجساد هفت گروگان از جمله چهار مرد و دو زن و یک دختر نوجوان 9 ساله افغان، روز شنبه (7 نوامبر 2015) در منطقه «خاک افغان» زابل پیدا شد.
این هفت گروگان از جمله گروگانهای قوم هزاره به شمار می آیند که از اسفند سال 93 در چندین مرحله در شاهراه «کابل –قندهار» و مسیرهای «زابل – غزنی» و «غزنی – جاغوری» به گروگان گرفته شدند.
مقامهای ولایت زابل افغانستان گفتند تروریستهای داعش این هفت گروگان به شکل بیرحمانهای سر بریدهاند.
رئیس جمهور افغانستان در اظهارات اخیر خود همچنین تاکید کرد: «گروگان گیری و شهادت هموطنان در زابل، مصیبت یک منطقه و یک قوم نیست، بلکه مصیبت افغانستان و درد مشترک یک ملت است و ما انتقام خون شهدای خود را از داعشیان، طالبان و هر گروه تروریست دیگر که شریک چنین جنایاتی باشد، خواهیم گرفت.»
این اظهارات در حالی مطرح می شوند که دهها هزار شهروند خشمگین افغانستان روز چهارشنبه (11 نوامبر) پیکر این هفت گروگان را از غرب کابل به سمت مرکز کابل تشییع کردند و با استقرار در مقابل کاخ ریاست جمهوری خواهان پاسخگویی مسوولان در قبال این فاجعه شدند.
روز سهشنبه نیز هزاران تن از مردم افغانستان با برپایی تظاهرات، خشم خود را نسبت به کشتار هزارهها نشان دادند و دولت را به ناتوانی در محافظت از شهروندان متهم کردند.
اوایل سال جاری میلادی 31 تن از شهروندان هزاره ربوده شدند.
اعضای قوم هزاره افغانستان که بیشتر آنها شیعه هستند مدت مدیدی است که مورد بدرفتاری و آزار و اذیت قرار دارند. در دهه هفتاد ستیزه جویان طالبان و القاعده پس از به قدرت رسیدن در این کشور، هزاران نفر از هزارهها را قتل عام کردند.