به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، نشست هماندیشی شاخصین و بزرگان شیعه و سنی منطقه سیستان روز گذشته در سالن اجتماعات دانشگاه زابل برگزار شد.
موسی بهلولی، سرپرست دانشگاه زابل در این نشست گفت: امنيت از نيازهاي نخست و خواستههاي به حق جامعه بشري به حساب ميآيد، چرا كه در سايه امنيت، شكوفايي استعداد، خلاقيتها و رشد و بالندگي تمدنها محقق ميشود.
وی دین، رهبری و مردم را سه رکن اصلی و مهم در حاکمیت نظام اسلامی دانست و گفت: مردم همواره به علمای دینی شان احترام خاصی قائل هستند و این ارتباط میان رهبری و ملت یک ارتباط عاطفی خاص بوده و برگرفته از دین و ناشی از ایمان و اعتقاد مردم است.
سرپرست دانشگاه زابل با اشاره به دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: قدرت مردمی و آن ایمانی که در وجود مردم بود و اتکاء به رهبری؛ باعث پیروزی در این دوران مهم شد و در حال حاضر نیز این گونه است و چیزی را که دشمنان نمی توانند محاسبه کنند و آنها را در مواجهه با ایران اسلامی دچار تردید و ترس میکند، همین قدرت بسیج مردم و همیاری مردم با حاکمیت اسلامی است.
بهلولی با اشاره به اینکه دشمنان نیز این مسئله را مورد هدف قرار دادهاند، ادامه داد: دشمنان تضعیف ایمان و تخریب بنیان خانواده در کل جامعه اسلامی را مورد توجه جدی قرار دادهاند که یکی دیگر از این توطئههای دشمنان برای تضعیف قدرت مردمی نظام اختلافی افکنی و تفرقه اندازی میان امت است و ما باید نقاط قوتمان را شناخته و تقویت کنیم؛ چرا که اتحاد مردمی قدرت ملی ما است.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت علوم تصریح کرد: هدف، توسعه دانشگاه نسل سوم است و دانشگاه نسل سوم دانشگاهی است که مشکلات مردم را رصد کرده و برای رفع آنها راه حلهای عالمانه ارائه نماید و در این حوزه،دانشگاه زابل کارگروههای تخصصی و اتاقهای فکر در حوزه های مختلف، از جمله بحران کم آب، ریزگردها، صنایع دستی، گیاهان دارویی، حفظ میراث زبان سیستانی، انرژیهای پاک، دیپلماسی علمی، توسعه آموزش زبانهای خارجی و ترویج علم و فناوری را طراحی و در صدد عملیاتی کردن است که این مهم نیازمند همکاری مردم و مسئولین منطقه است.
سرپرست دانشگاه زابل ادامه داد: در حوزه گیاهان دارویی منطقه سیستان ظرفیتهای مناسبی دارد و میتوان با سرمایهگذاری در این حوزه به ویژه در خصوص صنایع تبدیلی گامهای موثری در تحقق اقتصاد دانش بنیان برداشت.
بهلولی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای دیگری که در برنامه است، پذیرش دانشجویان خارجی به ویژه دانشجویان افغانی است که به نظر میرسد میتواند نقش موثری در توسعه پایدار منطقه داشته باشد.
وی در پایان از معتمدین و سران طوایف سیستان برای مشارکت در تحقق اقتصاد دانش بنیان با محوریت دانشگاه زابل و دستگاههای اجرایی منطقه تقاضای همیاری و همکاری کرد.