محمد طاهری، فعال دانشجویی دانشگاه پزشکی بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، با بیان اینکه رابطه بین دانشگاه و صنعت در دانشگاهها محدود و کم رونق است، گفت: راهکار جبران این ضعف اهمیت دادن به طرحهای دانشجویان و عملی کردن طرحهای دانشجویی است.
وی افزود: راهاندازی دفاتر علم و صنعت موجبات صنعتی شدن طرحها میشود و دانشجو از این دفاتر میتوانند به ایده خود در سطح صنعتی جامعه عمل بپوشاند؛ اما ناگفته نماند که باید دانشجو را از لحاظ امکانات و مالی حمایت کنند و طرحش را عملی کنند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه رشد علمی در ایران در برخی رشتهها در حد بالا و در برخی رشتهها متوسط است و دلیل این تفاوت تضاد نگاهی برخی مسئولان میباشد، بیان داشت: بالا بردن سطح رشد بستگی به چند مورد دارد که از جمله آن ارتقا اساتید دانشگاهی، ارتقاء امکانات تحقیقاتی، استعدادیابی دانشجویان و از همه مهمتر ایجاد انگیزه در دانشجویان است.
طاهری با بیان اینکه دانشگاههای خراسان جنوبی به بسیاری از نیازهای استان جواب ندادهاند، افزود: به چند دلیل رشد علمی دانشگاههای خراسان جنوبی بالا نیست؛ اکثریت دانشگاههای استان دنبال کمیت هستند نه کیفیت؛ دلیل دیگر نبود امکانات ناکافی پژوهشی است.
وی گفت: نبودن پژوهشگاهها یا مراکز علمی و تحقیقاتی پیشرفته در دانشگاههاست و دیگر دلیل نبودن بودجه برای دانشگاه میباشد؛ چراکه برای هر کار علمی در ابتدا دست و پایتان را با نبودن بودجه میبندند و شما قدرت مانور دیگر ندارید.
این دانشجوی علوم پزشکی بیرجند دلیل برگزار کردن کنسرت و اردوی مختلط در دانشگاهها را نگاه اشتباه و خود فریبی مسئولان دانشگاهی است، نگاهی که روی آن برچسب شاد بودن دانشجو را میزنند، دانست و گفت: مسئولان متاسفانه چشمانشان را بروی عواقب جبران ناپذیر چنین محافل به اصطلاح شاد را بسته اند.
طاهری با بیان اینکه مسئولان دانشگاه علوم پزشگی بیرجند از تشکلهای انقلابی حمایت خوبی داشتهاند، گفت: دلیل اینکه در برخی از دانشگاه فشارهایی بر روی تشکلها وجود دارد این است که این تشکلها به وظیفه خود عمل میکنند وظیفه ای که مزاج بعضیها خوش نیامده است.