به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، کرسی آزاد اندیشی با موضوع فضای مجازی و چگونگی ورود نیروهای ارزشی و انقلابی و با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی و جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان در سالن اجتماعات کاظمی آشتیانی جهاد دانشگاهی دانشگاه زنجان برگزار گردید.
در این برنامه که بیش از دو ساعت به طول انجامید، محمد جواد حسنلو، دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه در گذشته کشورها برای ثبت و ضبط فرهنگ خود آن را بر روی سنگ ها می نوشتند و در این دوره فضای مجازی این نقش را بازی می کند، گفت: فضای مجازی یک شمشیر دو لبه است که یک لبه آن به سوی دشمن و لبه دیگر آن به سوی ماست و هرکسی که بر دسته آن نیروی بیش تری وارد کند پیروز میدان خواهد بود.
این فعال دانشجویی با اشاره به این که فرصت های فضای مجازی عینا تهدید های این فضا نیز هستند، افزود: رایگان بودن، در دسترس بودن و حضور همه افراد با هر تفکری از فرصت هایی است که می تواند تهدید نیز محسوب شود و برای حضور در این فضا باید یاد و ذکر خدا را مد نظر داشته باشیم.
حسنلو قدیمی ترین شبکه اسلامی را شکل گرفته در اسلام دانست و گفت: حضور در نماز یکی از این موارد است و ما همان طور که در مساجد پرده ای برای جدا کردن زنان از مردان برای نماز خواندن داریم باید در فضای مجازی نیز این پرده و دیوار باشد تا حیا کنار نرود و پیامبر فرمودند: «که با یک تیر سه نفر به بهشت می روند؛ سازنده تیر، آماده کننده تیر و پرتاب کننده تیر». بنابراین در این فضا علما و افراد اگاه باید محتواها را بسازند و اهالی فن و هنر آن را آماده و بقیه نیز پرتاب کنند.
در ادامه محمد جندقی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه ماهیت فضای مجازی شمشیری دولبه است، گفت: در این فضا هم امکان رشد هست و هم امکان سقوط وجود دارد که این به یکایک افرادی که از این فضا استفاده می کنند بستگی دارد. بالاخره اگر شخصی بر نفس خود مسلط است می تواند استفاده کند و اگر کسی نمی تواند خود را کنترل کند پس سراغ این شبکه ها نرود.
وی ادامه داد: وظیفه دانشجو تولید محتوا نیست و ما باید از مسئولان دولتی که برای این کار پول می گیرند و از بیت المال استفاده می کنند، مطالبه گری کنیم و این درحالی است که ما از شورای عالی فضای مجازی هنوز چیزی ندیده ایم.
جندقی افزود: در دیگاه فردی ما نمی توانیم مشخص کنیم که از فضای مجازی کلا استفاده کنیم یانه . چون هم نقاط مثبت دارد و هم نقاط منفی. اما در دیدگاه کلان ما نمی توانیم این فضا راحذف کنیم چون دشمن از آن به عنوان ابزار برای حمله به اعتقادات ما استفاده می کند و اگر ما بخواهیم بخوابیم، لاجرم هست و وجود دارد و هر کس در توان خود باید کمک کند و دولت هم باید وظیفه خود را انجام دهد.
یکی از فعالین دانشجویی دختر دانشگاه زنجان نیز با اشاره به اینکه در شبکه های اجتماعی موارد پنهان فراوانی وجود دارد، گفت: در اشعاری که در گروه ها گذاشته میشود نکات فلسفی زیادی وجود دارد که ما نمی توانیم متوجه شویم و ما باید قبل از ورود به این فضا اطلاعات خود را بالا ببریم و خیلی ها اطلاعات لازم در رابطه مطالب روز را ندارند و باید قبل از همه این موارد نسبت به مسائل روز آگاهی داشته باشیم.
همچنین یکی دیگر از فعالین دانشجوی دختر دانشگاه زنجان با بیان اینکه، ما باید زیرساخت هایمان برای حضور در فضای مجازی مزیت ساز باشد، گفت: متاسفانه الان این طور نیست و مزیت ساز برای دشمن است و ما فقط ازلایه کاربری آن استفاده می کنیم و حاکمیت و مدیریت دست آن ها است.
این فعال دانشجویی افزود: یا ما باید از این فضا استفاده نکنیم که عملا امکان پذیر نیست چون ما درگیر شده ایم و ملت درگیر این بحث شده اند و یا اینکه همین وضع را قبول داشته باشیم که دیگران هرچه گفتند را قبول کنیم و از فرصت های آن دیگران استفاده کرده و از تهدید های آن ما استفاده کنیم.
وی گفت: بحث دیگر این است که یک انقلاب اسلامی در این فضا رخ دهد و نظم این فضا را با برنامه ریزی و علم به فناوری مربوط به این حوزه تغییر داده و این فضا مزیت ساز برای خودمان باشد.
این دانشجو خاطرنشان کرد: جنگ نرم ایجاد تردید در دل ها است و ما نمی توانیم در این فضا خیلی مباحث را اثبات کنیم؛ اما همین که متنی نوشته شود تا دغدغه ای در فرد ایجاد شود به نظر من کافی است.