به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، حجت الاسلام علی قره داغی، در جلسه هفتگی هیات مکتب الزهرا(س) دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه احادیث، مخاطبین مختلفی دارند، بیان داشت: فردی خدمت امام زمان(عج) رسید و از حضرت سئوال کرد که آیا شما از من راضی هستید؟ حضرت مهدی(عج) در جواب آن شخص فرمودند که مگر می شود راضی نباشم.
قره داغی افزود: حضرت صاحب الزمان(عج) در ادامه به آن شخص فرمودند که اگر راضی نباشم چه کنم؟ و مگر من غیر از شما چه کسی را دارم؟
وی ادامه داد: با نگاهی به این روایت متوجه می شویم که این روایت دو جنبه دارد. در وهله نخست انسان شادمان می شود؛ زیرا امام زمانش فرمودند که مگر می شود از شما راضی نباشم؛اما وقتی به ادامه صحبت های امام زمان(عج) می نگریم، انسان باید بسیار بر خود تاسف بخورد؛ زیرا آقا فرمودند که مگر من به جز شما چه کسی را دارم؟ توجه به این روایت لزوم توجه مخاطبین مختلف را در احادیث یادآور می شود.
این کارشناس مذهبی با قرائت حدیثی خاطرنشان کرد: امیرالمومنین (ع) فرمودند که «انما اخاف علیکم اثنین» من بر شما از دو چیز می ترسم. اتباع الهوی و طول العمل. تبعیت از هوای نفس نکنید و آرزو های دور و دراز نکنید.
وی تصریح کرد: دردی در جامعه است به نام دانست علم و ندانستن فهم علم. ما علم خیلی از چیزها را داریم؛ اما فهمش را نداریم.
قره داغی با ذکر خاطره ای دانستن علم و ندانستن فهم علم را تبیین کرد و افزود: حاج آقا قرائتی می گوید که من رفتم منزل یک پدر شهید و خواستم تا در آن مکان وضو بگیرم. از پله های منزل آن پدر شهید پایین رفته و وضو گرفتم. وقتی برگشتم دیدم آن پدر شهید با یک حوله ای در دست به سمت من آمد و گفت که بیایید با این حوله صورت خودتان را خشک کنید.
وی ادامه داد: حاج آقا قرائتی می گوید که به آن پدر شهید گفتم که اگر آب وضو را خشک نکنیم ثوابش چند برابر است. آن پدر شهید جواب داد که حاج آقا در این اسلامی که گفته شده آب وضو را خشک نکنید، نگفته که وقتی پدر شهیدی برای شما حوله ای جهت خشک کردن دست هایتان آورد دل او را نشکنید؟
این کارشناس مذهبی افزود: حاج آقا قرائتی تعجب کرده و گفت: من علم دین در این مسئله را دارم؛ اما فهم آن را نداشتم و دست آن پدر شهید را بوسید و از وی عذرخواهی کرد.
وی نمونه هایی از داشتن علم و نداشتن فهم را یادآورد شد و تصریح کرد: همه می دانند که باید نماز بخوانند، روزه بگیرند و به نامحرمان نگاه نکنند ولی فهم درک صحیح این علم را نداریم.
این کارشناس مذهبی افزود: تبعیت از هوای نفس انسان را ذلیل می کند و طولانی شدن امید ها و آرزوها مضراتی دارد. دنیا خود را برای انسان شیرین می کند. آنهایی که رفتند و شهید مدافع حرم شدند کسانی بودند که اجازه میدان دادن هوای نفس را ندادند.
وی با خواندن ادامه حدیث امیرالمومنین (ع) خاطرنشان کرد: اما اتباع الهوی فانه سد الحق. اگر از هوای نفس پیروی کنیم حق در مقابل ما سوسو می زند.
قره داغی افزود: اگر ما می دانستیم چقدر فقیر و ناچیز هستیم هر شب در این روضه ها شرکت می کردیم. روزی از مرحوم کافی پرسیدند چه شد که بلبل آستان حسینی شدی؟ وی گفت: وقتی شهریه ام را می گرفتم هر روز به حرم می رفتم و در آن جا به کسی مقداری پول می دادم و می گفتم که برای من روضه بخوان.
وی در پایان با آوردن حدیثی از امام صادق(ع) وابستگی به دنیا را این گونه تشریح کرد: از حضرت امام صادق(ع) روایت شده است که هر کس به دنیا زیاد وابسته شود افسوسش هنگام مرگ بیشتر می شود.
این کارشناس مذهبی گفت: عالمی در حال مرگ بود. یکی از اساتید بر بالین وی حاضر شد. آن عالم گفت که دیدی خدا چقدر ظالم است؟ آن استاد بسیار متعجب شد و گفت که این چه حرفی است که می زنی؟ آن عالم پاسخ داد که من به تازگی عالم شدم و شاگردان زیادی دارم؛ اما حال که دارم به آرامش می رسم دارم از دنیا میروم.