به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان کرسی آزاد اندیشی با موضوع فضای مجازی و چگونگی ورود نیروهای ارزشی و انقلابی و با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی و جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه زنجان در سالن اجتماعات کاظمی آشتیانی جهاد دانشگاهی دانشگاه زنجان برگزار گردید.
در این برنامه که بیش از دو ساعت به طول انجامید مسئول روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با بیان این که ابتدا باید ببینیم حضور در فضای مجازی الزامی دارد یا نه گفت : انصافا در این مدت حضور در فضای مجازی چکار کرده ایم و آیا ما توان مدیریت این فضا را داریم؟
امیر حسین شکوری افزود: اولین کار خیلی ها در هنگام ورود در این فضا فرستادن پیام های صلوات بود که در آخر آن نیز نوشته می شد که اگر این کار را نکنید فلان اتفاق خواهد افتاد و با گذشت زمان بهتر و شیک تر شد.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه حتی تحلیل هایی هم که در این فضاها صورت می گیرد سطحی و به درد بخور نیست، تصریح کرد: در اکثر گروه هایی که آقایان هستند دعوا است و همین طور گروه های خانم ها نیز با دعوا همراه هست و یا حرف های خنده دار می زنند.
وی افزود: در گروههای مختلط نیز چون صحبت کردن با جنس مخالف جذابیت جنسی دارد آن قدر در گروه ها بحث می کنند که آخر آن با اسم حق الناس خواندن به pv ختم می شود و شروع به صحبت و تعریف از هم می کنند و اتفاقات خاصی می افتد. در گروه های تشکل ها هم بیش تر شعرهای عاشقانه قرار داده می شود و در این فضا مشاهده می کنیم که از هر طرف گلوله می آید و ما نفله می شویم .
فعال دانشجوئی دانشگاه زنجان افزود : تحلیل های سیاسی هم که در این گروه ها قرار داده می شود هم خیلی سطحی و به درد نخور است و در این جبهه فقط ما نیستیم و همین جوری افتاده ایم وسط و آخر سر هم شهید نمی شویم و نفله می شویم.
وی افزود: در اینجا کسانی که اسم خود را فرمانده جنگ گذاشته اند نه تولید محتوا می کنند و نه خودشان در این فضاها هستند و لذا خودمان را با افسر جنگ خواندن گول نزنیم .
در ادامه نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان با بیان اینکه طبق آمار رسمی حدود ۱۶ میلیون نفر از ایرانیان در تلگرام عضو هستند و این تعداد از همه اقشار جامعه هستند، گفت : فضای مجازی مانند سکه دورویی است که یک طرف آن فرصت ها و طرف دیگر آن نیز آسیب های آن است .
اصلانی افزود: جهانی و فرا مرزی بودن ، دسترسی آسان ، گسترش اطلاعات و تبادل مطالب با سرعت تنوع ارتباطات و اطلاعات و گسترش عدالت رسانه ای از مزایای شبکه های اجتماعی است، ولی باید مواظب تهدید های آن باشیم که بیش تر از فرصت های آن هست و تهدیدهای اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و تهدید علیه کودکان و نوجوانان از جمله این تهدید ها می باشد .
این فعال دانشجویی افزود : کاهش شدید روحیه مسئولیت پذیری و کم رنگ شدن ارزش های حاکم بر جامعه از آسیب های این شبکه ها می باشد و همچنین بیش تر افراد در این فضا سطحی نگر شده اند و چون در این شبکه ها از تمام گروه ها مطالب می آید و ما قادر به تحلیل همه آن ها نیستیم و چون ورودی مطالب زیاد است نمی توانیم به همه آن ها وارد شویم و لذا تحلیل های ما نیز سطحی می شود .
وی ادامه داد: همچنین در این فضا به دلیل اینکه خیلی افراد نامرئی هستند وچون هویت معلوم ندارند موجب آزادی بیان و اشاعه فرهنگ های مثبت از نگاه خود می کنند . ما تا زمانی که تولید محتوا نداشته باشیم و نتوانیم با هم شبکه شویم مشکلات موجود در فضای مجازی ادامه پیدا خواهد کرد .
در ادامه دبیر انجمن اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت ) دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه ما هنوز برخی مسائل را حل نکرده ایم و هنوز نمی دانیم اختلاط خوب است و یا نه تصریح کرد: اگر خوب هست به چه نحوی و اگر هم بد است به چه نحوی و لذا اگر این مسائل را حل نکنیم درجا خواهیم زد.
اسماعیل نوری افزود: نمی توانیم بین خودمان دیوار و پارتیشن بکشیم و با تفکیک جنسیتی این چنینی کاری از پیش نمی رود و نوعی پاک کردن صورت مسئله است و ما هنوز حریم ها را یاد نگرفته ایم .
وی درادامه خاطر نشان کرد: شبکه های اجتماعی تیغ های دو لبه هستند و نباید در آن ها دنبال علم بود و کف روی آب هستند و ماهیتا خبررسان می باشند و ارتباط ارزان را برقرار می کنند .
نوری افزود: در برخی موارد هم می بینیم که گروه های مباحثه ای شکل می گیرد و عده ای فقط مطالب را reply می کنند و گاهی تا نیمه شب هم طول می کشد و این مباحثه و مناظره حتی اگر در مورد ظهور امام زمان (عج) هم باشد به درد نخواهد خورد . در این فضا نمی توان فضای مباحثه ای و علمی گنجاند و فقط اطلاع رسان و خبررسان هستند .