کد خبر:۴۶۱۵۴۲
رائفی‌پور در جمع دانشجویان:

نگاه توهمی و خیالی به تاریخ فاجعه است

رائفی‌پور در جمع دانشجویان گفت: نگاه توهمی و خیالی به تاریخ فاجعه است و نگاه به تاریخ باید نگاهی واقع بینانه باشد؛ به گونه‌ای که رفتار انسان‌ها در طول تاریخ سیاسی در یک دسته‌بندی کلی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، نشستی با عنوان «خط منسوخ کوفی» با حضور علی‌اکبر رائفی‌پور،  توسط کانون قران و عترت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در تالار شیخ بهایی این دانشگاه برگزار شد.

 

در ابتدای این برنامه، کلیپ پنج دقیقه‌ای از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون تاریخ کربلا پخش شد.

 

در بخش بعدی برنامه رائفی‌پور سخنرانی خود را با بیان نحوه شکل‌گیری جامعه کوفه آغاز کرد.

 

وی با اشاره به اینکه کوفه شهر نظامی است، گفت: این شهر در زمان خلیفه دوم شکل گرفت، به نحوی که کل مالیات به کوفه می‌رسید و سپس به شامات منتقل می‌شد؛ بنابراین شهر کوفه شهر ثروتمندی بوده است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شهر کوفه از لحاظ نژادی شرایط یکسانی را نداشته است، افزود: طبقه بندی اقشار کوفه بدین گونه بوده‌ است که افراد با توجه به زمان اسلام آوردن و شرکت در غزوات جایگاه ویژه‌ ای پیدا می کردند و مبنای درآمدی ایشان نیز به همین نحو بوده‌ است.

 

رائفی پور در ادامه گروه‌های سیاسی کوفه را به پنج دسته عثمانی‌ها، علوی‌ها یا شیعیان، خوارج، قائلین به عدالت صحابه و رافضی‌ها تقسیم کرد.

 

وی تصریح کرد: عثمانی‌ها معتقد به قتل عثمان توسط حضرت علی(ع) و فرزندانش و مالک اشتر بودند، آنها همچنین از محبین شیخین می‌باشند از طرفی علویون معتقد به قتل عثمان توسط معاویه بودند و عموماً سپاه حضرت علی (ع) از این گروه بودند و آنها نیز از محبین شیخین محسوب می‌شدند.

 

این استاد دانشگاه بیان داشت: دسته سوم که خوارج هستند، صرفاً محب شیخین بودند و جایگاهی را برای حضرت علی(ع) و عثمان قائل نبودند. دسته چهارم که قائلین به عدالت صحابه بودند و جایگاهی یکسان برای حضرت علی(ع) و عثمان قائل بودند.

 

رائفی پور در خصوص دسته پنجم گفت: این گروه که رافضی‌ها هستند، بر این باورند که از ابتدا حق با حضرت علی (ع) بوده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان داستان زهیر بن قین که در ابتدا از همراهی امام حسین(ع) سر باز میزد و در ادامه با اصرار همسرش دقایقی با امام دیدار کرد و در نهایت از شهدای کربلا شد، را بیان کرد.

 

این استاد دانشگاه همچنین نگاه توهمی و خیالی به تاریخ را فاجعه خواند و تصریح کرد: نگاه به تاریخ باید نگاهی واقع بینانه باشد به گونه‌ای که رفتار انسان ها در طول تاریخ سیاسی در یک دسته بندی کلی قرار می‌گیرد.

 


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار