به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، نخستین همایش ملی هدایت نتایج تحقیقات دانشگاهی به سمت تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
محورهای این همایش شامل تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی با استفاده از نتایج پروژه های تحقیقاتی دانشگاهی، آشنایی با استانداردهای ملی و بینالمللی و تاثیر آنها در کیفیت کالاها و خدمات، تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی با استفاده از پایان نامه ها و رساله های مقاطع تحصیلی تکمیلی است.
این همایش در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی برگزار شد و علی اباذری، معاون سازمان ملی استاندارد ایران؛ آزیتا خضرایی، مدیرکل دفتر تدوین استانداردهای ملی؛ محمود مدرس هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان؛ غلامحسین شفیعی، مدیر کل استاندارد اصفهان و مرتضی تیموری، رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان از سخنرانان همایش بودند.
حضور در عرصه بینالملل در پسابرجام، نیازمند رعایت استانداردهای بینالمللی است
در ابتدای همایش محمود مدرس هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن توصیف پیشینه علمی ایران گفت: برای بازگشت به دوران اقتدار علمی ایران و اسلام طی سال ها و قرن های گذشته، مجموعه های علمی رسالت سنگینی برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه ضرورت مسئله استاندارد در ابعاد مختلف حس میشود، افزود: استاندارد امروزه یک موضوع صرفا لوکس نیست.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فرصت های پسا برجام تصریح کرد: برای حضور در عرصههای بینالمللی، نیاز به رعایت و توجه به استانداردهای بینالمللی داریم.
هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان با ۱۲ هزار دانشجو، ۵۰۰ عضو هیات علمی، ۱۴۰۰ دانشجوی دکترا و مشارکت در ۶۰۰ طرح صنعتی و هشت طرح ملی در پنج سال گذشته توانسته توانمندی خود را به کشور عرضه کند.
مشارکت پایین اساتید دانشگاه ها در تدوین استاندارد
در ادامه این همایش غلامحسین شفیعی، مدیر کل استاندارد اصفهان گفت: استاندارد باید هم پای فناوری پیشرفت کند.
وی افزود: امروزه ایران و تمام کشورهای دنیا به سازمان تجارت جهانی پیوستهاند و برای رقابت با تولیدکنندگان دیگر ناچار هستیم استاندارهای ملی و بینالمللی را ارتقا ببخشیم.
مدیرکل استاندارد اصفهان با اشاره به اینکه ۲۷ هزار استاندارد ملی داریم، تصریح کرد: این تعداد نسبت به کشورهای پیشرفته پایین است و شاید دلیل تمایل خرید مردم نسبت به کالاهای خارجی، همین استانداردها است.
شفیعی در ادامه بیان داشت: مشکارکت اساتید در زمینه تدوین استانداردها پایین است و حدود ۳۰ استاد دانشگاه با ما در زمینه تدوین استانداردها همکاری میکنند که بسیار کمتر از میزان مطلوب است.
وی در پایان ضمن تاکید بر لزوم بومی سازی استانداردهای بینالمللی، خاطرنشان کرد: هدف ما ترجمه فارسی استانداردهای بین المللی نیست؛ بلکه باید آنها را با مقتضیات زمانی و مکانی کشورمان سازگار کنیم.
لازم به ذکر است، همایش ملی هدایت نتایج تحقیقات دانشگاهی به سمت تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی با تقدیر از مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش به کار خود پایان داد.