به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، آییت الله کاظم صدیقی شب گذشته در جلسه هیات رهپویان ولایت دانشگاه علوم اسلامی رضوی با موضوع «اخلاق حسینی» گفت: خصوصیت امام حسین(ع) این است که چراغ هدایت و کشتی نجات است و هر کس بناست هدایت شود در پرتو نور ایشان هدایت میشود چون امام حسین(ع) اسلام را در عمل و در میان ظلمات نورانی کردند.
وی نقش اسرا در تبیین حادثه عاشورا را مهم توصیف کرد و افزود: آنها هر کجا رفتند حقیقت اسلام را با سخنرانی ها و گریههای خود روشن کردند.
این استاد اخلاق نهضت امام حسین(ع) را چشمهای مانند قرآن توصیف کرد که همواره تازه است و به تناسب فصل میوه میدهد و تصریح کرد: سیدالشهدا روشنگری و اسلام ناب را با رفتارها و نگاه خود تببین کردند و آنچه بهتر از این تببین است جذبه های حسین(ع) است.
امام جمعه تهران در ادامه سخنان خودش به مراحل تقوا اشاره و بیان داشت: تقوا سه مرحله دارد که پایین ترین مرحله آن تقوای از فتنه است.
وی در تببین این موضوع خاطرنشان کرد: مراقب باشید که اگر حریم ولایت را تنها گذاشتید پرچم فتنه گران بالا میرود و پرچم شما شکسته میشود. باید توجه داشت که عبادات و علم و رشد اقتصادی امنیت میخواهد و فتنه به دنبال این است که امنیت را بر هم بزند.
صدیقی تقوای از آتش را دومین مرحله از تقوا برشمرد و گفت: حسد، بخل و کینه موجب سقوط در آتش است و اگر جهنمی هم نبود؛ ما باید معرفتمان آنقدر بالا باشد که هر کجا رفتیم خدا را ببینم و حضور خدا را احساس کنیم.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «اتقوالله» آن را سومین مرحله از تقوا بر شمرد و بیان داشت: همانطور که قرآن مقدسات و کعبه حریم خداست دل هم حریم خداست و در حریم خدا کسی نباید بدون اجازه خدا وارد شود چون اگر هر کسی در دل وارد شد دیگر خدا در آن دل جای نمی گیرد و دلی قشنگ است که فقط خدا در آن جای بگیرد.
وی با اشاره به روایت «الرفیق ثم الطریق» بیان داشت: ما در نماز میگوییم «اهدنا الصراط المستقیم صراط الذین انعمت علیهم این انعمت علیهم» همان این صدیقین شهدا و صالحین هستند و امام حسین همیشه همراه است.
این سخنران مذهبی با بیان اینکه بیایید از این غفلت بیرون بیاییم به آیه «واذکروالله ذکرا کثیرا» اشاره کرد و گفت: ذکر کثیر یعنی ذکر دایم و ذکر دایم بدون این ها نمیشود؛ بلکه باید همیشه خدا را حاضر دانست و در مقابل الله خشیئت داشت.
صدیقی در توضیح معنای خشیئت بیان داشت: خشیئت حساب بردن از عظمت کسی است و این خشیئت عظمت الهی است که خداوند در دل انسان های مومن قرار میدهد.
وی سپس به تببین رابطه انسان و خدا پرداخت و افزود: انسان همیشه باید حضور خدا را حس کند و باید خودش را از میان بردارد؛ چون کسی که حضور خودش را درک میکند نمی تواند خدا را درک کند زیرا خودش حجاب است و این حجاب مانع از حضور خداست.
این سخنران مذهبی تصریح کرد: من تقوای الهی را بدون گنجاندن در نظام قبول نمیکنم چون اگر میخواهید حضور خدا را قبول کنید حتما باید زیر پرچم ولایت باشید.
وضعیت فرهنگی مشهد مناسب نیست
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از وضعیت فرهنگی مشهد، گفت: انسان صحنه هایی را در فرودگاه مشهد می بیند که باید به خدا پناه برد.
وی خاطر نشان کرد امروز دشمن در تهاجم فرهنگی تا خانه امام رضا(ع) هم پیش آمده است و این ها نشان می هد که ما غافل نشسته ایم.
آیت الله صدیقی خاطر نشان کرد: الان فتنهگرها به دنبال توسعه تشکلهای سیاسی در دانشگاه نیستند؛ بلکه آنها به دنبال توسعه فعالیت های فرهنگی در راستای اهداف خودشان هستند که یک نمونه آن اردوهای مختلط است که مقام معظم رهبری نسبت به آن واکنش نشان دادند.
این استاد اخلاق با بیان اینکه دشمن در جنگ نظامی نتوانست توفیقی کسب کند و به همین علت به سراغ جنگ فرهنگی رفته است، افزود: به دنبال این هستند که بی بند و باری را گسترش دهند و در برخی دانشگاه ها بخشنامه کرده اند که اگر کسی با چهره بزک کرده آمد کاری به او نداشته باشید
وی راه مبارزه با این جنگ را تغییر منشا امیال عنوان کرد و گفت: ما خودمان هم جوان بودیم و میدانیم که چقدر سخت است که جوان در این شرایط در مسیر درست حرکت کند؛ ولی اگر کسی امام حسینی شد و عاشق حسین شد چون دلش دیگر اینجا نیست تحملش براییش آسان می شود.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه تکلیف مداری سخت است و مشقت دارد، گفت: اگر کسی دلش خدایی شد و عاشق حسین شد دیگر جز خدا کسی را نمی بیند و وقتی دل خدایی شد منشا دل عوض می شود و تحمل این شرایط دیگر برایش سخت نخواهد بود.