به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعد الله زارعی شب گذشته اردوی آموزشی دانشجویی «شهید مهند حلبی، آغازگر انتفاضه سوم فلسطینی» در هتل سحاب طرقبه در جمع دانشجویان در خصوص داعش و مسئله تروریسم، گفت: پیدایی داعش و جریانی تحت این عنوان به اشغال عراق توسط آمریکا برمیگردد در این زمان گروه هایی به نام مبارزه با اشغالگری در عراق فعال شدند که بعدها عربستان و ترکیه این گروهها را فرصت خوبی برای مقابله با جبهه مقاومت دانستند و با حمایت آنان، گروه داعش به وجود آمد و تبدیل به سازمان شد.
وی افزود: داعش در ادامه فعالیتش به عنوان دولت اسلامی عراق فعالیت میکرد و بعد به دلایلی این مسئله تبدیل به دولت اسلامی عراق و شام شد، این گروه بر روی نقاط ضعف منطقه سوار و آرام آرام شروع به عضو گیری کرد،
زارعی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت ها و هم چنین ظرفیت سازی جدید در برابر داعش قرار گرفت و توانست ضرباتی بر آنان بزند، بیان کرد: آنان از ترکیه و عربستان توقع داشتند علاوه بر کمکهای مادی و نظامی به طور عملی در صحنه هم وارد شوند.
وی افزود: این توقع داعش از ترکیه و عربستان باعث ایجاد اختلافاتی در بین آنان شد به همین دلیل داعش عملیات های محدودی علیه عربستان و ترکیه انجام داد.
سعدالله زارعی با یادآوری این مطلب که آمریکا و اروپا نسبت به اقدامات ترکیه و عربستان علیه داعش اعتراض داشتند گفت: این اعتراضات بیشتر به این دلیل بود که آمریکایی ها معتقد بود که این دو کشور قادر به کنترل داعش نیستند ضمن این که آمریکا طرح جدیدی نیز در دستور کار داشت.
این کارشناس سیاسی حادثه پاریس را دارای ابهاماتی دانست و گفت: اگر فرض را براین بگیریم که داعش در این قضیه نقش داشته این میتواند تاییدی بر تهدید اروپا و آمریکا بر این که ترکیه و عربستان مدیریتی برای کنترل آنان نداشته اند باشد.
وی افزود: جریانی مانند داعش یک سازمان منسجمی است که به این سادگی از بین نمی رود و به عنوان یک جریان باقی میماند.
زارعی ادامه داد: این جریان دوران خوش خود را پشت سر گذاشته و بعید به نظر می آید که در آینده بتواند جلوه و جلالی پیدا کند.
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: داعش به عنوان یک جریان ضعیف شده در منطقه باقی میماند و مانند ابری تحت شرایط جابه جا میشود.
وی با بیان اینکه دولت تفکیک شده از نظام اسلامی نیست گفت: البته دولتها در نظام اسلامی، کارکردهای به خصوصی دارند که با یکدیگر تفاوت می کنند. وقتی نظام بین المللی را بیان میکنید باید با نظام اسلامی تطبیق داشته باشد نه با دولت که در نهایت نمیتوان گفت دولت در مقابل نظام کار می کند.
زارعی با بیان اینکه می توانیم ایران را با توانایی داخلی و توانایی سازی در عرصه های مختلف به یک قدرت اثرگذار بین المللی تبدیل کنیم، گفت: در دنیا فقط دو کشور آمریکا و ایران هستند که یک جبهه را با خودشان یدک میکشند و هیچ یک از کشورها جبهه ای ندارند.
وی در خصوص این که چرا امروز فرانسه، ایران را دعوت به ائتلاف برای مبارزه با داعش میکند گفت: حادثه پاریس فراتر از اقدامات داعش است و می توان گفت یک اقدام برنامه ریزی شده است و دلیل آن هم همین اخباری است که شما به آن اشاره میکنید. ایران مانع برنامه های آمریکا بوده حالا میگویند تو را قبول داریم و بیا به ما بپیوند این مشکوک است.
زارعی افزود: این گرد و خاک به پا شده برای ما طراحی شده و باید عمیق تر به آن توجه کنیم.
وی بیان کرد: این فرصتی برای اعزام نیرو برای مبارزه با داعش به سوریه است؛ اما این که آنان واقعا با داعش مبارزه میکنند یا افراد دیگر چگونه می توان ثابت کرد.
زارعی با بیان این که داعش بیشترین خطر بالقوه برای ایران است، گفت: این سازمان بیشترین ضربه را از ایران خورده آنان میخواهند علیه ما کاری انجام دهند؛ اما در شرایط فعلی برایشان شدنی نیست به این دلیل که مسئول دفاع از قلعه های خودشان هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه متاسفانه برخی در داخل کشور میخواهند داعش را یک خطر درونی معرفی کنند، گفت: این افراد هدفشان این است که بگویند اقداماتی که ایران در عراق علیه داعش انجام داده برای ما هزینه بر است.
وی افزود: برخی خبرها و دستگاهها در قالب رسمی و غیر رسمی به وسیله درج در روزنامهها یا نامه این هدف خود را دنبال میکنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص کمک ایران به مردم یمن گفت: مردم یمن برای بیرون راندن عربستان نیازی به هواپیما ندارند و همان سلاحهای فعلیشان کافی است بنابراین وابسته به کمک ما نیستند.
زارعی افزود: ایران براساس نگاه شرعی، سیاسی و استراتژیک خود به یمنیها کمک میکند و راه این کمک را هم پیدا میکند.
وی در خصوص بیت المقدس و تخریب آن به دست یهودیها گفت: رژیم صهیونیستی تخریب بیت المقدس را به صورت مرحلهای در دستور کار دارد برای همین اجازه بازسازی قدس را نمیدهد.
این کارشناس سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا تعهد بین ایران و روسیه برای سوریه موقتی است یا خیر؟ گفت: در ایران برخی معتقدند روسیه قابل اعتماد نیست.
زارعی افزود: کار ما و روسها این است که درپروندههای امنیتی منطقه به توافق رسیدهایم و در این زمینه از ظرفیتهایمان استفاده میکنیم.
این کارشناس سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا روسها پایبند تعهد خود با ما میمانند؟ بیان داشت: اگر برای تامین منافعشان باشد آنان حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: روسها دو منافع استراتژیک دارند یکی جلوگیری از سیطره قدرتهای بین المللی و منطقه که با منافعشان در تضاد است. همچنین جلوگیری از تروریسم در داخل کشورش؛ با وجود این دومنافع بر سر تعهدش باقی خواهد ماند.
زارعی در خصوص تفوت دیدگاه داعش و القاعده نسبت به غرب گفت: القاعده دشمن درجه یک خودش را آمریکا تعریف کرده و یکی از آرمانهایش وحدت است و اختلاف افکنی بین مذاهب را درست نمیداند و این در حالی است که داعش آمریکا و غرب را به عنوان دشمن درجه یک خود نمیداند بلکه حکومتهای اسلامی از جمله ایران را دشمن خود میداند و درصدد ضربه زدن به آن تلاش میکند.
وی در خصوص حادثه فرانسه گفت: این حادثه به ضرر اروپا نبود، مردم فرانسه به دلیل ترس رای بیشتری در انتخابات به اولاند خواهند داد.
این کارشناس سیاسی افزود: حادثه فرانسه به ضرر داعش و منطقهای که داعش در آن سکونت دارد است.
این کارشناس سیاسی بیان داشت: 60 درصد اقدامات داعش و تاثیرگذاری آنان از طریق کار فرهنگی و شبکههای اجتماعی صورت میگیرد. داعش از عقبه مهندسی و فرهنگی برخوردار است.