به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز ،در گزارش وزارت مسکن و توسعه شهری آمریکا در این باره آمده است بسیاری از شهر های آمریکا با روند کند احیای اقتصادی، رکود یا معضل کاهش شدید سطح دستمزد اقشار کم در آمد جامعه روبرو هستند و در این میان محدودیت های بودجه در اجرای برنامه های رفاهی به این مشکلات دامن زده است.
مسئولان در شهرهای لس آنجلس ، سیاتل، پورتلند، اورگون و هاوایی اخیرا درباره افزایش شدید معضل بی خانمانی در این نواحی به شدت هشدار داده اند و روز پنجشنبه شهردار سیاتل در چارچوب پویش جدیدی برای کمک به بی خانمان ها در این شهر به گشت زنی پرداخت.
گیزل روتیر سخنگوی گروه حمایتی موسوم به ائتلاف کمک به افراد بی خانمان در آمریکا اعلام کرد : « به رغم برآوردها و تخمین های ملی، شهر نیویورک همچنان در زمینه حضور افراد بی خانمان رکورد دار است . »
نتایج تازه ترین تحقیقات وزارت مسکن و توسعه شهری در آمریکا که طی یک آمارگیری شبانه در سراسر آمریکا در ماه ژانویه انجام شد ، نشان می دهد حدود ۵۶۵ هزار نفر در آمریکا در خیابانها و خودروها یا در آلونکهای موقتی زندگی می کنند که حدود یک چهارم از این افراد بی خانمان زیر ۱۸ سال سن دارند.
به اعتقاد کارشناسان، شمار واقعی جمعیت افراد بی خانمان در آمریکا احتمالا از آمار مندرج در گزارش وزارت مسکن و توسعه شهری آمریکا بالاتر است زیرا بسیاری از افراد بی سرپناه در زمره این تحقیقات قرار نداشتند و برخی از آنها هنگام انجام این سرشماری در اقامتگاه دوستان یا بستگان خود اقامت داشتند.
مقامات می گویند حتی با وجود کاهش کلی شمار افراد بی خانمان در سراسر آمریکا ، هفده ایالت این کشور شاهد افزایش تعداد بی خانمان ها بوده اند که دو ایالت پرجمعیت آمریکا یعنی نیویورک و کالیفرنیا از جمله این ایالتها هستند . آمار افراد بی خانمان در نیویورک در مقایسه با آمار مشابه در سال ۲۰۱۴ ، حدود ده درصد و در کالیفرنیا حدود یک ممیز شش درصد افزایش یافته است.
تحلیلگران امور اجتماعی فقدان تامین مسکن با قیمت مناسب برای همه و نیز کاهش سطح دستمزد اقشار ضعیف و کم در آمد جامعه آمریکا را علت اصلی تشدید پدیده بی خانمانی در شهرهای آمریکا می دانند.