آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۲۴۱۲
مشاور رئیس بانک مرکزی در جمع دانشجویان:

افزایش نرخ سود علی‌الحساب بسیاری از صنعتگران و کارآفرینان را زمین‌گیر کرده است

مشاور رئیس بانک مرکزی گفت: افزایش نرخ سود علی الحساب بسیاری از صنعتگران، کشاورزان و کارافرینان را زمین گیر کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی رضوی امروز در مراسم اختتامیه «نخستین همایش ملی حقوق و نظام بانکی» که به همت انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این‌که یکی از مهم‌ترین تحولات چند دهه اخیر در صنعت بانکدارب، استفاده از ابزارهای تامین مالی اسلامی است، بیان داشت: از زمان اجرای عملیات بانکداری بدون ربا یعنی از حدود چهار دهه پیش، بانکداری اسلامی به عنوان یکی از رشته‌ رشد بی‌سابقه داشته است.

 

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبدع قانون اجرای عملیات بانکداری بدون ربا در دنیا محسوب می‌شود و پس از ایران، سودان، اندونزی، مصد و دیگر کشورها وارد این عرصه شده‌اند بنابراین از چهار دهه گذشته تاکنون شاهد تحولات بی‌سابقه‌ای در زمینه توسعه بانکداری اسلامی در کشورهای جهان هستیم.

 

مشاور رئیس بانک مرکزی ضمن بیان این نکته که افزایش نرخ سود علی الحساب بسیاری از صنعتگران، کشاورزان و کارافرینان را زمین گیر کرده است، تصریح کرد: امروز بسیاری از کارآفرینان خانه نشین شده‌اند و سرمایه خود را در بانک‌ها گذاشته و از سود آن بهره می‌برند و استراحت می‌کنند که نتیجه این خانه نشینی، افزایش بیکاری است.

 

رضوی نتیجه کاهش تولید را بیکاری دانست و گفت: بیکاری از دست رفتن اعتماد به نفس و مشکلات عدیده اجتماعی را به همراه دارد.

 

وی در ادامه سخنان خود با یادآوری این نکته که هنوز هم پس از گذشت بیش از 30 سال از اجرایی شدن قانون بانکداری اسلامی این قانون در کشور آن طور که باید، فعال نیست، خاطرنشان کرد: امروز در کشورهای اروپایی قانون بانکداری بدون ربا مورد توجه قرار گرفته به طوری که مشاهده می‌کنیم تعدادی از بانک‌ها انگلستان، فرانسه، آلمان و سایر بانک‌های کشورهای اروپایی این قانون را در نظام بانکی خود رعایت می‌کنند.و و جالب این‌که این بانک‌ها دارای سابقه چند ده ساله و با میلیون‌ها سپرده گذار هستند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در خصوص قانون بانکداری بدون ربا گفت: این قانون قانونی پویا است که مشتمل بر 27 ماده و چهار تبصره و در پنج فصل است که به بررسی و تبیین اهداف و وظایف نظام بانکی، سیاست‌های پولی و بانک مرکزی، تسهیلات اعطایی بانکی، تجهیز منابع پولی و امرو متفرقه می‌پردازد.

 

رضوی با تاکید بر این موضوع که بانکداری اسلامی درصدد است پایه‌های بانکداری پاک و اخلاقی را تدوین کند، بیان کرد: بر اساس این قانون بانک‌ها موظف هستند به افراد جویای کار کمک کنند.

 

مشاور رئیس بانک مرکزی در پایان یادآور شد: یکی از مسائلی که امروز با آن مواجه هستیم مسئله برجام است و امروز این سوالات مطرح است که ایا برجام تاثیری بر اقتصاد زندگی و تاثیری بر نظام بانکداری ما دارد یا خیر؟، آیا پس از 35 سال می‌توانیم از نظر مالی و بانکی با عرصه بین‌المللی وارد تعامل شویم و این‌که این تعامل باید چگونه باشد؟.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار