آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۲۰۹۵
در جلسه بررسی کتاب «کنسولگری‌ها، مستخدمین و مستشاران خارجی در مشهد» مطرح شد

کتاب «کنسولگری‌ها، مستخدمین و مستشاران خارجی» توانسته خلاء‌ مطالعاتی شهر مشهد را پر کند

جلسه نقد و بررسی کتاب «کنسولگری‌ها، مستخدمین و مستشارات خارجی در مشهد» امروز در دانشگاه فردوسی مشهد با حضوری جمعی از اساتید این دانشگاه رونمایی و به نقد گذاشته شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، هادی وکیلی امروز در جلسه نقد و بررسی کتاب «کنسولگری‌ها، مستخدمین و مستشاران خارجی در مشهد» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: این کتاب منبعی موفق و کمیاب است؛ زیرا افرادی که پژوهش می‌کنند می‌دانند که رفتن به سمت مواردی که کمیاب هستند اقدامی بسیار دشوار است؛ اما مشاهده می‌کنیم که نویسنده در این کتاب این اقدام را انجام داده است.

 

وی کتاب را اثری پخته دانست و با اشاره به این‌که این اثر توانسته خلاء‌ای را که در مطالعات شهر مشهد وجود داشت را پر کند، بیان داشت: البته ایراداتی را می‌توان به کتاب وارد کرد که از جمله آن شکل ظاهری کتاب است که می‌توانست بهتر از این باشد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد مشکلات حروفچینی و تایپی را از دیگر ایرادات کتاب خواند و خاطرنشان کرد: چنانچه در بخش انتهایی کتاب چند صفحه‌ای به روایان شفاهی اثر اختصاص داده می‌شد مطالب را جذاب‌تر می‌کرد.

 

در ادامه یوسف متولی حقیقی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در نقد این کتاب گفت: حجم این کتاب حدود هزار صفحه است که با توجه به بازار امروز کتاب در ایران این تعداد صفحه باعث گریزان شدن مخاطبین می‌شود؛ بنابراین بهتر بود که کتاب به طور مثال به سه بخش تقسیم می‌شد تا هم حجم آن کاهش یابد و هم قیمت.

 

وی مشکل دیگر کتاب را خط ریز آن دانست و ادامه داد: این کتاب در رابطه با کنسولگری‌های خارجی در مشهد می‌باشد؛ اما مشاهده می‌کنیم که در کتاب به تاثیرات مثبت و یا منفی حضور آنان در مشهد اشاره نشده است در صورتی که به طور حتم این کنسولگری‌ها تاثیراتی در این شهر داشته‌اند که چنانچه آورده می‌شد کتاب کامل‌تر می‌بود.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در بخشی از کتاب آورده شده که بسیاری از زیرساخت‌های مالی، فرهنگی و غیره شهر مشهد توسط این کنسولگری‌ها ساخته شده که به نظر می‌رسد این سخن اغراق آمیز باشد به ویژه در بحث زیر ساخت‌های فرهنگی.

 

حقیقی تاکید کرد: همچنین در این کتاب بیشتر به فعالیت‌های اقتصادی کنسولگری‌ها در مشهد پرداخته شده که باید گفت اصل کار حضور کنسولگری‌ها انجام فعالیت‌های سیاسی و نظامی است که متاسفانه به این امر کمتر پرداخته شده است.

 

وی ضمن اشاره به این‌که جمع آوری و گرد آوری اسناد اقدامی بسیار دشوار است که خوشبختانه این کتاب توانسته از این بایت موفق عمل کند، بیان کرد: منتها این اسناد باید به شکلی روان برای مخاطب آورده می‌شد تا خواننده بهتر بتواند مطالب را درک کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد یادآور شد: یکی از نکاتی که در این کتاب مقفول مانده است، پرداختن به تاثیرات جنگ جهانی اول در مشهد است. در کتاب‌های تاریخی آورده شده که حدود یک سوم جمعیت ایران در خلال جنگ جهانی اول از دنیا رفتند. مطمئنا این جنگ تاثیراتی را در شهر مشهد گذاشته که بهتر بود در این اثر به آنان پرداخته می‌شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار