زینب سید محسنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در رابطه با منشور امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن بیان این نکته که در این دانشگاه یک منشور امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد و یک آیین نامه عفاف و حجاب، بیان داشت: منشور امر به معروف و نهی از منکر منشوری بسیار خوبی است و چنانچه مورد مطالعه قرار گیرد مشاهده میکنید که به خوبی اولویتهای طرح در نظر گرفته شده و مشخص شده که ابتدا باید از چه مسئلهای آغاز کنیم.
وی ادامه داد: این منشور توانسته به خوبی با یک نگاه آسیب شناسانه مشکلات و معضلات را مطرح کند و چنانچه مسئولان بتوانند این منشور را به درستی پیاده کنند بسیاری از ایرادات و مشکلات مرتفع خواهد شد.
این فعال دانشجویی ادامه داد: آیین نامه عفاف و حجاب نیز آیین نامهای بسیار خوب است؛ اما باید به این امر توجه کرد که این آیین نامه، آیین نامه جدیدی نیست و در گذشته نیز شاهد چنین آیین نامههایی بودهایم.
سیدمحسنی گفت: این آیین نامه نیز برخی مصادیق منکر و معروف در دانشگاه را مشخص کرده که این امر جلوی برخوردهای سلیقهای را میگیرد؛ اما در این آیین نامه شاهد یک سری ابهامات هستیم به طور مثال در این آیین نامه بحث عطر مطرح شده است چنانچه این مسئله به صورت مبنایی مطرح میشد و به طور مثال از روایات، احادث و مسائل روانشناسی جهت تبیین مسئله استفاده میشد نحوه برخورد دانشجو با این امر اصلاح میشد.
این فعال دانشجویی بیان کرد: البته این امر به این معنا نیست که آیین نامه ایراد دارد، بلکه نحوه ارائه آن با ایراداتی مواجه است که باید برطرف شود.
جهت بررسی منشور امر به معروف و نهی از منکر کرسی آزاداندیشی برگزار شود
وی بهره گیری از کرسیهای آزاد اندیشی را یکی از راهکارهای بررسی مبنایی این منشور و آیین نامه دانست و تصریح کرد: جهت معرفی منشور امر به معروف و نهی از منکر جلسهای در دانشگاه فردوسی با حضور دانشجویان، فعالان دانشجویی و مسئولان دانشگاه برگزار شد که جلسه مفیدی بود، چه بهتر بود که مسئولان این جلسات را ادامه میدادند تا طرح به درستی تبیین شود و دانشجو بداند دقیقا منشور و آیین نامه از آنان چه میخواهد تا اینگونه جلوی جوی را که برخی در دانشگاه ایجاد کردند را میگرفت.
سیدمحسنی تاکید کرد: متاسفانه این اتفاق رخ نداد و به برگزاری دو جلسه اکتفا شد و این به این علت است که ما به طور کلی از بحثهای مطالعات به سرعت خسته میشویم در صورتی که ارائه بحثهای مطالعاتی مکمل برگزاری مناسب چنین برنامههایی است.
این فعال دانشجویی در رابطه با ایجاد یک سری جو سازیها در دانشگاه علیه این طرح، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکثر بانوان این دانشگاه از حجاب کامل برخوردار هستند و تنها آن بخش محدودی که بیحجاب هستند به قوانین توجه ندارند و با ایجاد این جو سازیها به دیگران آسیب میزنند.
توجه به اصل قانون، ضامن آزادی است نه مخالف آزادی
وی ادامه داد: توجه به اصل قانون، ضامن آزادی است نه مخالف آزادی؛ اما برخی در دانشگاه تلاش دارند مخالف دموکراسی و قانون رفتار کنند.
سیدمحسنی تاکید کرد: محیط دانشگاه و به طور کلی محیط علمی نمیتواند بدون آیین نامه باشد و عدم توجه به این امر هرج و مرج ایجاد میکند.
این فعال دانشجویی در رابطه با نقاط ضعف و قدرت منشور امر به معروف و نهی از منکر، یادآور شد: نقطه قوت این منشور این است که اولویتها به درستی مشخص شده است البته شاید در بیرون از دانشگاه اولویتهای دیگری وجود داشته باشد؛ اما این منشور به درستی توانسته اولویتهای موجود در دانشگاه را مطرح کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه مهمترین نقطه ضعف نیز ادامه پیدا نکردن جلساتی با دانشجویان در این رابطه است، خاطرنشان کرد: چنانچه بحثهای مطالعاتی انجام و اقدامات سازنده قبل از اقدامات قهری باشد، شاهد تاثیرات مثبت این آیین نامه و منشور بر دانشگاه خواهیم بود.