به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از تبریز، ویژه برنامه "ایران پسا برجام" با حضور چهره های اصلاح طلب استان همچون نصرت شاهدی، پورشریفی، صادق زاده، منیژه موسوی و بهرام سرمست و مهرعلیزاده در دانشگاه آزاد تبریز برگزار شد.
محسن مهرعلیزاده در این همایش با اشاره بر برنامه های اقتصادی کشور گفت: همه ی برنامه ها و سیاست های کلان اقتصادی باید یک مبنای علمی داشته باشد.
وی با بیان این نکته که نزدیک دوسال از انتخاب دولت تدبیر گذشته و به یکی از وعده های خود توانست پاسخ مثبتی بدهد، گفت: اتخاذ سیاست صحیح خارجی توسط دولت باعث شد تا یک پرونده ی دوازده ساله بسته شده و قطعنامه های شورای امنیت ملغی شود. اتخاذ سیاست خرد ورزی به نحوی عالی پیش رفت که تحمیل دشمنان خنثی شود.
وی گفت: نتیجه ی این توافق طوری بود که چندین هیئت تجاری از کشورهای خارجی رهسپار ایران شدند. یکی از این هیئت ها نقل می کرد که ما به چند واقعیت رسیدیم, آن ها اعتراف کردند که ایران ظرفیت جذب تمام تکنولوژی های موجود در اروپا را دارد.
مهرعلیزاده بیان داشت: دومین نتیجه ی انها این بود که نباید این تکنولوژی را به ایران بفروشیم, ما باید در قراردادهای مشارکتی این تکنولوژی را عرضه کنیم. نکته ی سوم انها این بود که ما ایران را از ابعاد مختلف یک قطب بشناسیم.
وی گفت: در چندین سال گذشته, در سفرهای خارجی خجالت می کشیدیم که ایرانی ها را به صورت غیرمعمول کنترل می کردند, زمانی که ما بی خردانه قطعنامه را کاغذپاره می دانستیم این بلاها را هم باید تحمل می کردیم.
مهرعلیزاده با اشاره تغییر قیمت نفت، گفت: درآمد ایران از حوزه ی نفت در هشت سال گذشته ۹۰۰ میلیارد دلار بود اما این رقم هیچ شد, نرخ رشد اقتصادی ما در سال نود ویک به منفی رسید.
وی بیان این مطلب که جنس نظام بر اساس عقلانیت است هرچند شاید در هشت سال گذشته یک اتفاقاتی شد، گفت: در یک ماه گذشته هم برخی در مقابل نتیجه ی برجام ایستاده بودند اما باز هم مشاهده کردیم که خرد پیروز شد.
مهرعلیزاده اظهار داشت:در دوران پسابرجام در زمینه انتقالات پولی و بانکی تسهیل خواهد شد و ساده ترین و بی برنامه ترین راه می باشد, راه اصلی اینست که از این فرصت تاریخی استفاده کرده و تغییر رویه های اساسی در روند توسعه کشور را بکار بگیریم.
وی گفت: ما خیلی هنر کنیم رشد اقتصادی را در اخر سال به صفر می رسانیم, برای رسیدن به رشد هشت درصدی باید هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری بشود, در قیمت نفت خوب, و شرایط بهتر ۷۵۰میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و ۲۵۰میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی بشودو
مهرعلیزاده با اشاره به وضعیت منطقه، بیان داشت: به اعتراف دنیا, ایران در بحبوحه ی جهل و ترور و ... به کانون امن تبدیل شده است, راههای جذب ۵۰میلیارد دلار سالانه را باید شناسایی کنیم. ما باید در زمینه های اجتماعی و اقتصادی و خارجی رویه ها را عوض کنیم و از ابعاد فرهنگی استفاده کنیم. باید در داخل کشور امنیت سرمایه گذاری تامین شود.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی گفت: دولت برزیل در سالیان سال رشد اقتصادی چشمگیری داشته اما همچنان بدهکار است, بهترین راه برای عدم بدهکاری و رشد اقتصادی اینست که سرمایه گذاری خارجی به صورت مشارکتی انجام شود.
وی با اشاره به عملکرد مثبت وزارت خارجه گفت: متاسفانه افرادی وزیرخارجه ی موفق را با لفظ خائن خطاب کردند و نصیحت ها به این افراد اثر نمی کند. ما باید به نقطه ای برسیم که تحمل ها بین گروههای سیاسی بالا برود,این بستر فراهم شده, صحبت تلفنی رییس جمهور با اوباما و دست دادن ظریف با وی در اول غوغا براه انداخت اما الان این واکنش ها خوابیده.
مهر علیزاده گفت: واکنش های بی مورد از بزرگ و بزرگ زاده ها صادر نمی شود از کوچک و کوچک زاده ها صادر می شود.
وی گفت: اسلام دین تحمل و رحمانیت و کار و عقلانیت است, ما در داخل داعش نداریم اما نباید اجازه ی رشد گروههای افراطی را بدهیم, از داخل این گروهها افرادی پیدا می شوند که قطعنامه را کاغذ پاره می دانند و مشکلات افسارگسیخته ای را متحمل کشور می کند.
وی اظهار داشت: ما به کسی رای می دهیم که دنبال اسلام رحمانی و اصلاح و اصلاحات است. ما از امامی یاد گرفتیم که اسلام ناب و اسلام رحمانی را گسترش داد.
نامزد اسبق ریاست جمهوری با انتقاد از دولت قبلی گفت: میزان خرابی ها آنقدری است که ۷۰-۸۰ سال کار و اصلاح لازم است. ما تا سال ۸۴ به خودکفایی و تولید ۱۱میلیون تن رسیده بودیم اما الان ۴.۵میلیون تن گندم تولید می کنیم. ما در هشت سال به پول مفت نفت سوار شدیم و ۵۰درصد صنعت کشور خوابید, رکود امروز اثرات بی تدبیری سالهای گذشته است.
مهرعلیزاده با اشتباه خواندن طرح مسکن مهر، گفت: مسکن مهر طرحی بود که عزت مردم ایران را زیر سوال برد و خانه هایی درست کردند که در شان مردم نبود و اقتصاد کشور را متزلزل کرد.
وی گفت: ما باید ادامه ی انتخاب سال ۹۲ را ادامه دهیم و به خرد ورزی و عقلانیت رای بدهیم و دیگر دچار انحطاط هشت سال گذشته نشویم.
نامزد اسبق ریاست جمهوری در پاسخ سوالی در مورد توسعه اقتصادی و توسعه سیاسی کشور گفت: توسعه ی سیاسی و اقتصادی باید همگون و همه جانبه باشد. پیشرفت هایی که امروز می بینیم حاصل مفاخر آذربایجان همچون مهندس کلانتری و عبدالعلی زاده و دکتر انگجی هست اما بعد ها به هم ریخت. رئیس دولت اصلاحات می گفتند به توسعه ی سیاسی بیشتر از توسعه ی اقتصادب اهمیت می دهند و این باعث شد تا درگیری ها و هزینه هایی بوجود بیاید. امروز در زمینه توسعه سیاست خارجی کارهای بسیار بزرگی شد و باید امروز به سمت توسعه اقتصادی برویم.
در ادامه یکی از دانشجویان با سوال از مهرعلیزاده گفت: این جلسه یک جلسه ی انتخاباتی برای شما بود و ما هیچ راهکاری ندیدیم, ما هر دولتی رو دیدیم که دولت گذشته را کوبید, کارگر ۷۰۰تومن حقوق می گیرد, شما با هفتصد تومن چکار میتونید بکنید؟
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی در پاسخ به این سوال گفت: این سوالات سوالات ما هم هست, وقتی نهصد میلیارد دلار درامد نفتی در دولت گذشته هدر می رود وضعیت این می شود. تریبون دولت گذشته اجازه ی نقد نمی دادند و تخصیص ارز و بابک زنجانیزاسیون و سیاست گذاری مال دولت گذشته بود, ما برای اینکه روند را تغییر بدیم باید در انتخابات اینده مثل خرداد نودودو عمل کنیم.
مهرعلیزاده گفت: دولت موسوی و هاشمی و خاتمی مکمل هم بودند و هیچکدام همدیگر را نمی کوبیدند, هر سه این دولت ها با مشکلات دست و پنجه نرم می کردند, اما دولت گذشته همه ی زیرساخت ها را خراب کرد.
وی با انتقاد از طرح های دولت قبل بیان داشت: سهام عدالت دولت گذشته نه برای مستضعفین موثر بود نه برای تولید و نه برای صنعت,این تصمیم گیری ها خیانت بود. مالکیت های چند تیکه و خصوصی سازی بی رویه خیانت آمیز بود.
مهرعلیزاده طرح فعلی یارانه به مردم را هم طرح اشتباهی خواند و گفت: یارانه حق دو دهک جامعه است, اگر چهار سال پیش چهل و پنج هزار یارانه ارزش داشت امروز این ارزشی ندارد. سه برابر عمران کل کشور یارانه ی نقدی داده شده, من مخالف یارانه نقدی نیستم , اما باید به نیازمندان داده شود.
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی از پاسخ دادن به سوالی مبنی بر اینکه، "چرا سال هشتاد و چهار وارد انتخابات شدید و باعث شکست اصلاح طلبان شدید؟" طفره رفت و گفت: باید به آن دوران رفت و بررسی کرد. الان زمان جواب به این سوال نیست.
وی با اشاره به قول های داده شده توسط روحانی گفت: اگر روند موفقیت آمیز دولت تدبیر پیش برود رفع حصر آقایان موسوی و کروبی و همچنین رفع ممنوعیت تصویر رئیس دولت اصلاحات محقق خواهد شد.
این فعال اصلاح طلب گفت: آمریکا را دشمن خطاب نمی کنم اما حریف و رقیب ماست. دقت نظر انجام شده در کمیسیون برجام و با توجه به بی اعتمادی نسبت به آمریکا, هیچ نگرانی نسبت به برجام و عزت و استقلال کشور وجود ندارد.
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی بیان داشت: صحبت های احساسی و فضای ایجاد شده برای تصمیم گیری گروههای خاص دلیل بر رای های اشتباه نیست, مشارکت برای مجلس نهم مشارکت پایینی بود و گروههای در فضاهای احساسی رای گرفتند,اما در سال نود و دو مشارکت بالا رفت و خرد و عقلانیت رای آورد.
وی در پایان گفت: من به اصل نامزدی در انتخابات و حوزه ی انتخابی تصمیم نهایی نگرفتم, در تهران هم صحبت هایی هست اما هنوز تصمیم نهایی نگرفتم.
در پایان مراسم یکی از دانشجویان با متهم کردن مهرعلیزاده به بی توجهی به آذری ها گفت: شما آذربایجانی هستید اما به آذربایجان برنامه ای ندارید و به توهین آذربایجانی ها واکنشی انجام ندادید.
مهرعلیزاده در پاسخ گفت: افتخار آذربایجان اینست که سر ایران است, من شاهد زنده ی ۲۹بهمن هستم, مردمی شدن انقلاب اسلامی از تبریز آغاز شد. افتخار آذربایجان اینست که علم مبارزات انقلابی را بدست گرفته است, آذربایجان نباید تنگ نظری داشته باشد, خواص ایران آذری هستند و حق آنها دست خودشان است. حاکمیت به اقوام نباید نگاه امنیتی داشته باشد,باید نگاه توسعه اقتصادی داشته باشد, ما باید نگاه توسعه ی محلی را رشد دهیم و تمرکز زدایی کنیم.
از این واضحتر دیگه نمیشه دشمن رو تعبیر کرد. درود بر امام با بصیرت که سالها پیش این حرف رو زد ولی بعضی ها هنوز در خواب نازند. بخواب لا لا لا یی .....
تا نصف خوندم دیگه واقعا داشتم از خودم متنفر میشدم که ادمی که قبلا تو این نظام مقدس مسئول بوده بیشتر تفکراتش بر خلاف فرمان مسقیم رهبریه . مثل : بزک کردن امریکا ( استکبار) . دشمنی با امریکا . واژه اسلام رحمانی . توهین به دولت های گذشته و ....
متاسم که مجبورم بگم که تا وقتی زیر پرچم وحدت و ولایت سینه نزنیم وضعیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و ..... ما بهتر نمیشه .اقایان امثال این افراد دارن به اسم اسلام رحمانی مقابل اعتدادل اسلام وایمیستن و حتی جالب اینجاست که ادعای اعتدال و رحمان بودنم دارن . اگه یک دقیقه فکر خون شهدا رو بکنن دیگه این همه خوراک برای دشمن فراهم نمیکنن. یا علی
مرگ بر آمریکا و تطهیر کنندگانش
مرگ بر منافقان داخلی
منصف نیستیدلااقل واقع بین باشید.....
آقازاده هاتونم که فعلا دارن آب خنک میخورن!
متاسفم برای کسی که تو مملکت جمهوری اسلامی زندگی میکنه و تو صحبت هاش از امام خمینی مایه میذاره ولی به منتقداش میگه کوچک و کوچک زاده!