به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم جریانی در بدنه وزارت علوم در راستای ایجاد تحرکات جدید در دانشگاه ها، اقدام به صدور مجوز برای فعالیت تشکل های منحله و افراطی کرد، که در سال های گذشته هزینه های بسیاری را برای دانشگاه به همراه آورد.
این مجوز برای انجمن های منحله ای بود که تنها کارکردشان منحرف کردن و ایجاد بحران در دانشگاه بود و تقریبا در همه دانشگاههای مهم این کار صورت گرفت. در دانشگاه هایی هم که نمی توانستند با این نام تشکلی را به ثبت برسانند، با نام جدید این کار را صورت دادند.
یکی از دانشگاه هایی که اقدام به دادن مجوز به این تشکل دولت ساخته کرد، دانشگاه مازندران بود که به تشکلی با عنوان انجمن ایران اسلامی اجازه فعالیت داد که طبق کارکرد معمول اینگونه تشکل ها، طی یک سال گذشته تنها برای دانشگاه مازندران حاشیه ایجاد کرده است.
البته مجوز این تشکل هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد؛ چرا که طبق گفته یکی از اعضای شورای فرهنگی، مسئول دفتر نهاد رهبری حاضر به امضای این مجوز نشده و از طرفی قرار بود پس از انتصاب سرپرست جدید دانشگاه مازندران، شنبه گذشته مجوز این انجمن دوباره مورد بررسی قرار گیرد؛ که باز هم به دلایلی اعلام نشده این کار صورت نگرفت و به هفته های بعد موکول شد.
اما جدای از فعالیت بدون مجوز این تشکل، موضوعی که هفته گذشته باعث ایجاد تنش در دانشگاه شده بود، تصاحب غیرقانونی دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران در ساختمان دانشکده اقتصاد، توسط این انجمن شد؛ که البته تا کنون هیچ اقدامی از سوی مسئول حراست، معاون فرهنگی و رئیس دانشکده اقتصاد برای باز پسگیری دفتر صورت نگرفت.
در همین رابطه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران گفت: صحبت های مطرح شده توسط مدیر عمومی دانشکده اقتصاد، مبنی بر عدم کاربری دفتر مذکور و یا هماهنگی مبتنی بر انتقال اختیار دفتر از بسیج دانشجویی به تشکلی دیگر را قویا تکذیب می کنم.
میلاد حسن پور ادامه داد: همانطور که کاملا مشهود است گسترده ترین فعالیت عملی، فرهنگی، سیاسی و جهادی در دانشگاه مازندران توسط بسیج دانشجویی به کرسی عمل می نشیند که داشتن دفترهای متناسب با فعالیت ها از بدیهیات است. همچنین قوانین شرعی و سازمانی ایجاب می کند که خواهران و برادران در مکان های جداگانه به فعالیت خود بپردازند. مطمئنا قیاس تشکل بسیج دانشجویی با دیگر تشکل ها و کانون ها و انجمن ها کاملا مع الفارق می باشد.
وی تصریح کرد: لکن از شتاب زدگی ریاست دانشکده اقتصاد همین بس، که در فضای گرگ و میش تغییر سرپرست دانشگاه نهایت سوء استفاده را برده و به تشکلی که مجوز قانونی ندارد، به صورت غیر متعارف اسکان می دهد.
حسن پور خاطرنشان کرد: بابت تعدی به حریم خصوصی بسیج دانشجویی و ورود بدون هماهنگی، ضمن تقاضای برخورد مقتضی از جانب حراست دانشگاه با عوامل متخطی، بسیج دانشجویی پیگیری های خود را از مجاری حقوقی به عمل خواهد آورد.
وی تاکید کرد: مطمئنا سکوت حراست در این موضوع، جریان زدگی آن و حمایت از تخلف را نشان می دهد؛ بنابراین با توجه به عدم مکاتبه با بسیج دانشجویی و کارشناس حراست دانشگاه در زمان ورود به دفتر بسیج دانشجویی، متخطیان امر اعم از رئیس دانشکده اقتصاد، مدیریت عمومی دانشکده و دانشجویان این تشکل مسئولیت مفقود شدن هر گونه اقلام و اسناد داخل دفتر را باید بپذیرند.
حسن محمدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم انسانی و اقتصاد نیز در این رابطه گفت: با توجه به صحبت ها و ادعاهای مدیر عمومی دانشکده اقتصاد مبنی بر اینکه اینجانب به صورت تلفنی و ضمنی به ایشان گفته ام که اموال داخل دفتر مذکور متعلق به بسیج دانشجویی نیست و بسیج دانشجویی دانشکده نیازی به آن دفتر ندارد، تاکید می کنم که در دو بار تماس تلفنی ایشان با بنده که یک بار هم با تلفن شخصی صورت گرفت، به هیچ وجه از جانب بنده این مسائل مطرح نشد .
وی ادامه داد: بعد از پاسخ به تماس تلفنی و معرفی کردن فرد پشت خط به عنوان خانم صابری، مدیر عمومی دانشکده اقتصاد، ایشان از بنده سئوال کردند آیا می توانید به دفتر من بیاید؟ که بنده پاسخ دادم بله تا پایان ساعت اداری مزاحمتان خواهم شد.
محمدی تصریح کرد: بعد از این، ایشان از دفتر مذکور و اقلام داخل اتاق پرسیدند که بنده در پاسخ سئوال بیان داشتم که فایل ها متعلق به بسیج دانشجویی است و در این تماس به هیچ وجه بنده ادعای مطرح شده ایشان را بیان نکردم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد تصریح کرد: به نظر می رسد اصل ماجرا اینجاست که بدون نامه نگاری با مسئول بسیج دانشگاه و حتی اطلاع بنده، درب دفتر بسیج دانشجویی گشوده شده و وسایل داخل دفتر بدون حضور نماینده حراست و بسیج دانشجویی به مکانی دیگر انتقال یافت و در امری تبعیض آمیز اتاق به تشکلی دیگر تحویل داده شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: دو نکته قابل طرح است که ابتدا ورود به داخل دفتر متعلق به بسیج دانشجویی بدون نامه نگاری با مسئول بسیج دانشجویی و هیچ گونه اجازه ای صورت گرفته و در نکته دومی که باید بیان داشت، خروج و انتقال اموال در اختیار بسیج دانشجویی دانشکده با عدم حضور نماینده بسیج دانشجویی و کارشناس حراست صورت پذیرفته که هر دو مورد تخلف محسوب میشود.
وی گفت: در ضمن بسیج دانشجویی در سالیان اخیر و حتی سال جاری از آن اتاق استفاده می کند و برای آن کاربردی تعریف شده است و قصد تحویل مکان یا انتقال به جای دیگر را ندارد.