به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اراک، نشست اقتصاد مقاومتی در پسا برجام فردا با حضور توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در دانشکده علوم پایه دانشگاه اراک برگزار شد.
توکلی در ابتدا با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: امروز وضعیت کشور در حالت رکود تورمی می باشد، شرایطی که نرخ تولید و اشتغال پایین می باشد و نرخ تورم برای قشرهای آسیب پذیر جامعه بشدت آزار دهنده می باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس با تبیین میزان متوسط تورم در سطح دنیا ادامه داد: تورم کشور در دو سال اخیر کاهنده بوده است؛ ولی نسبت به نرخ های جهانی بسیار فاصله دارد؛ چرا که نرخ های جهانی در حدود چهار درصد می باشند.
وی درباره علل رکود تورمی که در کشور با آن روبرو هستیم، تصریح کرد: عمده علت های ایجاد رکود تورمی در یک کشور تحریم های بانکی و نفتی می باشد. دلیل آنکه دولت بر برداشته شدن تحریم ها اینقدر اصرار دارد این است که می خواهد عامل اصلی ایجاد رکود تورمی در کشور را مدیریت کند.
توکلی در ادامه افزود: هر عاملی که هزینه تولید را افزایش بدهد رکود ایجاد می کند؛ چرا که در صورت افزایش هزینه ها، تولیدکننده باید پول در گردش بیشتری را داشته باشد تا بتواند در فضای رقابتی دوام بیاورد. حال چون بسیاری از تولیدکنندگان ما سرمایه درگردش کافی را ندارند در این فضا نمی توانند ادامه دهند و با کم کردن خرید لوازم اولیه باعث رکود در جامعه می شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی گفت: مقاوم سازی اقتصاد یک امر کاملا شدنی و منطقی می باشد و هدف از این مقاوم سازی این می باشد که شوک های احتمالی پیش آمده در مسیر اقتصاد را از قبل پیش بینی کنیم و اقدامات لازم برای مقابله با آن را صورت دهیم و اگر چنانچه شوک مثبتی در جریان اقتصادی پیش آمد بتوانیم حداکثر بهره وری را از آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: هر چه اعتماد مردم به دانایی و توانایی اقتصادی دولت مردان برای مقابله با تکانه های خارجی بیشتر باشد مردم در آینده با سیاست های دولت حداکثر همراهی را خواهند داشت.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: تا زمانی که روش اداره کشور به قاعده عقل و علم متکی نشود، رفتار حاکمان از تجملگرایی و اشرافیت خارج نشود، از تبارگرایی و جناحبازی در انتصابات دست کشیده نشود، عدالتخواهی موضوع اصلی سیاستهای اقتصادی نشود و با روشها و قوانین و سیاستهای فساد و مفسدان یقهسفید مبارزه نشود و کشمکش سیاسی و اجتماعی جای خود را به تفاهم ندهد، رفع تحریمها معجزه نمیکند.
توکلی با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی بویژه نقش دولت، اقتصاد مقاومتی را تعریف میکند، تصریح کرد: کشش در حاکمیت و جامعه، رشد عدالت، بودجه دولت، اقتصاد دانشبنیان، ارتقای سهم نیروی کار از تولید، مصادیق اقتصاد واقعی است.
وی ضمن تعریف شکنندگی در اقتصاد بیان داشت: اقتصاد بر اثر حوادث بیرونی یا درونی دچار لغزش میشود. اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که با وجود بحرانهای موجود قادر باشد دوباره به حالت اول خود بازگردد و ارتباطی با ریاضت اقتصادی ندارد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقتصاد ریاضتی توصیهای بود که صندوق بینالمللی پول به منظور ایجاد تعادل در بودجه دولت عنوان کرد، اما این مهم از طریق کم کردن بودجه خدمات اجتماعی حاصل میشود که باعث فقر و بیماری و مشکلات اجتماعی بسیار میشود.
وی در ادامه گفت: مقاومسازی اقتصادی یک امر ممکن و معقول است که با کمک آن، قدرت پیدا میکنیم از ایجاد شوکها پیشگیری کرده و اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم.
توکلی در پایان خاطرنشان کرد: کشمکش های سیاسی بزرگ ترین ضربات را به اقتصاد یک کشور میزند؛ چرا که در کشمکش های سیاسی اجازه داده نمی شود نظرات و اندیشه های کارآمد به اجرا برسند.