به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، مجتبی گراوند امروز در مراسمی که بمناسبت اربعین حسینی توسط بسیج دانشجویی و امور فرهنگی مرکز آموزش عالی کوهدشت برگزار شد، گفت: از متولیان امور دینی و مردم ضمن بزرگداشت شعائر درست عاشورا، انتظار می رود که حس مذهبی و دینی این حرکت و روح گرفتن آن را قوی سازند و این حرکت را با آگاهی بخشی و معرفت دهی همراه کنند تا آن را از خرافات و بدعت های عوامانه بپیرایند و در این مسیر زنده و سازنده؛ مانع و آفت ایجاد نکنند و مقدماتی فراهم آورند تا این حرکت در جریان های خاص سیاسی و جناحی وارد نشود و رنگی جز رنگ حسینی به خود نگیرد تا ماهیت الهی و انسانی این قیام جاودانه همیشه و چونان گذشته درس ها و پرتوافکنی گسترده ای را به همراه داشته باشد.
وی افزود: حادثه عاشورا از دلخراش ترین وقایع تاریخ اسلام به شمار می رود. این رخداد از زمان وقوع تاکنون مورد اهتمام و توجه انسان های آزاده فارغ از نگاه عقیدتی قرار گرفته است. متفکران و نویسندگان مسلمان و غیر مسلمان از زاویه های گوناگون آن را کاویده اند و جای پژوهش برای مباحث عمیق تاریخی، اخلاقی و انسانی وجود دارد.
رئیس مرکز آموزش عالی کوهدشت گفت: پس از پیامبر(ص) باورها و ارزشهای الهی رنگ باختند و به تدریج باورها و ارزشها و اعمال جاهلی زنده شدند. ۵۰ سال از رحلت پیامبر گرامی اسلام نگذشته بود که به طرز ناجوانمردانه و ظالمانه ای فرزندان پیامبر (ص) را به خاک و خون کشیدند و به شهادت رساندند و اهل بیت او را به اسارت گرفتند.
گراوند ادامه داد: راز بازگشت به جاهلیت و اتفاق افتادن حادثه خونین و دلخراش عاشورا در عواملی همچون سقیفه بنی ساعده، جدایی مردم از اهل بیت(ع)، تبدیل امامت الهی به نظام سلطنتی، فتوحات دوره خلفا و حاتم بخشیهای بی حساب و کتاب از بیت المال، بازگشت به باورها و ارزشهای جاهلی نظیر قومیتگرایی، عافیتطلبی و تجمّلپرستی، افزونطلبی و مقامخواهی، فرصتطلبی و نفاق، ترس و وحشت و دنیاپرستی، طرد بزرگان صحابه همچون ابوذر غفاری، عبدالله بن مسعود و دیگران، بی بصیرتی خواص در اثر نفاق و غفلت و تجمل گرایی، حاکمیت یافتن افراد نااهل و ناکارآمد و بی ایمان، کم توجهی به ارزش ها و احکام الهی و ایجاد احساس انفعال و بی مسئولیتی در میان مردم بود.
وی بیان کرد: راز جاودانگی قیام سرور و سالار آزادگان جهان در تاریخ بشریت نیز در عواملی همچون انتساب امام حسین (ع) و فرزندانش به رسول خدا(ص ، حضور زنان و کودکان برای دفاع از آرمان و عقیده درست الهی، خوی درنده خویی و ستمگری یزیدیان، سنت و مشیت الهی و ماهیت انسانی و اخلاقی قیام عاشورا نهفته است.
رئیس مرکز آموزش عالی کوهدشت با بیان اینکه عاشورا، تبلور عشق، حماسه، عزت و شهادت است، اضافه کرد: این رويداد از چنان ابعاد بزرگ و گستردهاى برخوردار است كه هر چه بيشتر به تحليل و بررسى آن پرداخته شود زواياى نو و تازه ای از آن آشكار خواهد شد.
گراوند تصریح کرد: قيام عاشورا از سال ۶۱ هجرى تا امروز همچون چشمهاى جوشان و خروشان از آب زلال و گواراى خود تشنگان معرفت و حقيقت را سيراب كرده و الهام بخش بسيارى از نهضت هاى حق عليه باطل بوده است. ماندگارى و پايايى نظام اسلامی در گرو بهرهگيرى از درسها و عبرتهاى عاشورا است. درسهاى عاشورا در گستره زمان و زمين همچنان ادامه دارد؛ چرا كه در ادبيات عاشورا «كلّ يوم عاشورا و كل ارض كربلا»يعنى درگيرى حق جويان و عدالتخواهان با باطل و ستمگران هميشگى است.
وی بیان کرد: رويداد عاشورا در تاريخ همواره قابل تكرار است. از اين روى، عاشورا رسالت بزرگى را بر دوش همه دينداران به ويژه آگاهان جامعه نهاده است. همگان پس از شناخت ابعاد آن موظف اند خود و جامعه خود را با آن مقايسه و از آن درس و عبرت بياموزند؛ چرا كه زنده بودن تاريخ به ترسيم و تصويب آن و سنجش خودمان با آن است.
رئیس مرکز آموزش عالی کوهدشت گفت: از جمله درس هایی که از قیام امام حسین (ع) می توان گرفت؛ توکل، مقاومت و استقامت، وفاداری، آزادگی و آزاد زیستن، صداقت و یک رنگی، گفتگو کردن و پرهیز از جنگ افروزی، رضا و تسلیم در برابر اوامر الهی، عمل به تکلیف، توجه به امر به معروف و نهی از منکر، ایثار در مال و جان، شجاعت و ظلم ستیزی، عزت نفس و کرامت انسانی، اقامه نماز، ادب و تواضع، جوانمردی، عشق و محبت، آگاه کردن مردم و اصلاح امور اجتماعی، امکان توبه در همه حال و مدیریت صحیح است.