به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد علی وکیلی مدیر مسئول روزنامه ابتکار در مناظرهای تحت عنوان نفوذ که عصر امروزدر تالار شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد با خطاب قرار دادن عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان اظهار داشت: ما با آقای گنجی هم عرض نیستیم طیف آقای گنجی به دنبال گفتمان هژمون جامعه تحت عنوان سپاه و بسیج هستند و من به هیچ حزبی تعلق خاطر ندارم و صرفا از موضع روزنامه ابتکار و شخص وکیلی حرف میزنم.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار با بیان اینکه این دوستان به واسطه وابستگی به سپاه و بسیج معیار محسوب میشوند افزود: آوردن بسیج به عنوان یک طرف مناظره تنازل دادن یک نهاد به جایگاه بازیگری است اما بسیج یک نهاد نظارت کننده است و با عنوان مناظره مخالف است.
وی ادامه داد: من با این پیش فرض به مقوله نفوذ ورود پیدا میکنم که نفوذ در جامعه کنونی و در دورهای که جهانی سازی صورت گرفته و مرزهای فیزیکی نقش کمتری دارد از تعریفهای پیچیده تری برخوردار است.
**هر کشوری که دایه فرامرزی دارد برای نفوذ در حوزه باور و اندیشه سایر جوامع تلاش میکند
وکیلی با تاکید براینکه نفوذ مهمترین کاربرد دیپلماسی امروز محسوب میشود تاکید کرد: هر کشوری که دایه فرامرزی دارد برای پیشبرد اهداف خود قطعا تلاش میکند که در حوزه باور، اندیشه و نظام ارزشهای حاکم بر هر جامعه نفوذ کند.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار ادامه داد: قدرت دیپلماسی رسمی کشورها در زمان فعلی حداقل شده و قدرت دیپلماسی عمومی کشورها افزایش یافته است به این ترتیب نفوذ برآیند تحولاتی است که در نظام بین المللی رخ داده و محصول جهان پست مدرن است.
وی هدف مستقیم نفوذ را انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: از آنجا که انقلاب اسلامی به دنبال نفوذ در حیات خلوت نظام سلطه و نظام سلطه به دنبال نفوذ در حیات خلوت جمهوری اسلامی است پس این جنگ نرمی است که سر گرفته و تا زمانی که ماهیت جمهوری اسلامی پا برجا باشد جمهوری اسلامی به دنبال نفوذ در حوزه افکار عمومی است.
وکیلی در ادامه سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی پدیده محصور در چهار دیواری کشور نیست و حیات جمهوری اسلامی وابسته به نگاه فرامرزی انقلاب است لذا عمق استراتژیک جمهوری اسلامی در لبنان، یمن و کنار مرز اسرائیل سعودی است.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار با اشاره به هنر نفوذ جمهوری اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی با هنر نفوذ به بیخ مرز اسرائیل رفته، نفوذ یعنی ورود به اندیشه.
وی در ادامه با اشاره به دفاتر رایزنی جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف اظهار داشت: کشور ما بیشترین دفاتر رایزنی رسمی و سفارت را در دنیا دارد و ما از این نفوذ به دنبال انتقال اندیشههای علوی و اسلام ناب محمدی هستیم.
وکیلی موضع مقام معظم رهبری در خصوص موضع نفوذ را بیشتر متوجه شناخت دشمن خارجی و جلوگیری از پیشرفت آن دانست و تصریح کرد: به کار بردن ادبیات روزنامه زنجیرهای خطاب به رسانههای اصلاح طلب همان مصداق نفوذ است اینکه ما ظرفیتی از جمهوری اسلامی را جدا و به آمریکا تقدیم کنیم و از آنها دشمن نمایی و نفوذ نمایی کنیم و آنها را به منافذ نفوذ تبدیل کنیم در حقیقت مصداق اصلی نفوذ است.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار بزرگترین نفوذ را ایجاد دشمن نمایی برای فرزندان جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: ظرفیت جمهوری اسلامی مختص اصولگرایان و اصولگرایی نیست و دو قطبی کردن فضای داخلی یعنی کاستن از سرمایههای نظام دو قطبی کردن یعنی بخش از جامعه را خواهان رئیس جمهور روحانی باشد و یا احمدینژاد برش بزنیم و پایگاه دشمن قرار دهیم و پایگاه دیگر را پایگاه غیردشمن معرفی کنیم این در حقیقت کاستن از ظرفیت جمهوری اسلامی و کمک به هدف نفوذ است.
**ریزش از جمهوری اسلامی هدف نهایی نفوذ دشمن است
وی ریزش از جمهوری اسلامی را هدف نفوذ دشمن دانست و تصریح کرد: حال این اقدام با هر ترفندی که ایجاد شود هدف نهایی نفوذ محسوب میشود.
**کارنامه هر دولت کارنامه نظام است
وکیلی با بیان اینکه دولتها خطا دارند و خطای آنها نباید مجوز رفتارهای فرا قانونی یا ضد قانونی باشد اظهار داشت: در جمهوری اسلامی قانون آیین نامه ولایت مداری است از این رو ناکارامد جلوه دادن هر دولت در حقیقت برای رفوزه کردن جمهوری اسلامی است چون معتقدیم کارنامه هر دولت کارنامه نظام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود سکولاریزه کردن جامعه را یکی از مصادیق نفوذ دانست و در تعریف سطحی سکولاریزه گفت: براساس این تعریف دولت مسئولیتی در قبال دین مردم ندارد و تنها مسئول دنیای مردم است معنی عمیق سکولاریزه به این صورت است که تفسیری از دین ارائه دهیم که در خدمت دنیا باشد و دین را در خدمت قدرت و سیاست قرار دهیم این نوع تفکر سکولاریزه برای جامعه خطرناک است.
وکیلی با انتقاد از سخنان سال گذشته عیسی سحرخیز فعال اصلاح طلب در خصوص تفکرات امام خمینی گفت: به برخی از تفکرات اصلاح طلبی انتقاد جدی وارد است اما به طور کلی ظرفیت گفتمان اصلاح طلبی برای سد نفوذ طلبی ظرفیت بالاتری است البته ما معتقد نیستیم که گفتمان اصولگرایی گفتمان ضد نظام است اما در بستر گفتمان اصولگرایی شاهد بروز و ظهور بابک زنجانی و مهافریدها بودیم اما گفتمان اصلاح طلبی نزدیکی بیشتری با گفتمان امام خمینی دارد و قادر است سد محکمتری در قبال نفوذ ایجاد کند و از طرف دیگر مطالبات مردم و جوانان را به شکل کامل تری پاسخ دهد.
مدیر مسئول روزنامه ابتکار در پایان با گریزی به مسائل هستهای و برجام شرایط فعلی هستهای در کشور را حاصل مجموعه تدابیر مقام معظم رهبری از دوران اصلاحات حتی قبل از آن دانست و گفت: تدابیر رهبری مسئله هستهای در کشور را به اینجا رساند و در این مرحله ممکن است آمریکاییها بدعهدی انجام دهند اگر کسی از جانب آمریکا حرف صهیونیستها را در داخل زد حتما دست و زبان دشمن است اما اینکه عنوان شود ظریف و روحانی با مهندسی آمریکاییها و رژیم صهیونیستی توانستند برجام را به نتیجه برسانند این تفکر قطعا مصادره کردن زحمات کشور به نفع آمریکا است.