به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، هما عظیمی،» نهضت مازنده ایم» یکی از برنامه های فرهنگی دختران این مرز و بوم است که در سه قشر دانشآموزی، دانشجویی و ورزشکاران برگزار می شود.
«نهضت مازنده ایم» برگرفته از کتاب «من زندهام» نوشته معصومه آباد است که دختران امروز جامعه را که زمان جنگ را درک نکرده اند؛ اما با جنگ دیگری که همان جنگ نرم است مواجه هستند، با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا می کند.
این برنامه بنابر تاکید مقام معظم رهبری برای شناساندن زن مسلمان ایرانی به عنوان الگوی نسل سوم و با توجه به اینکه هویت دینی زن مسلمان بعد از دفاع مقدس دچار یک سری تغییرات و انحرافاتی شده است و از طرفی با هدف احیای هویت دینی و تحكیم مبانی اعتقادی و دفاع از ارزشهای اسلامی، تقویت شجاعت، عفت، احساس مسئولیت، ایثار و از خودگذشتگی در بین دختران جوان و معرفی الگوهای برتر در دستور کار قرار گرفته و اجرایی میشود.
این پویش فرهنگی که چند ماهی است در کشور کلید خورده است در استان خراسان جنوبی از خرداد ماه امسال کار خود را در دانشگاه های استان با حضور دانشجویان فعال فرهنگی آغاز کرده است.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند به منظور معرفی این برنامه و تاثیرات آن با چند تن از دانشجویان و مسئولان ذیربط به گفتوگو پرداخته است.
یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور بیرجند در خصوص میزان آشنایی اش با نهضت ما زنده ایم، گفت: در افتتاحیه این برنامه که در دانشگاه 22 مهر برگزار شد با این برنامه آشنا شدم و به نقش کلیدی زنان در روزهای پر حماسه و بحرانی پیروزی انقلاب، و هشت سال دفاع مقدس پی بردم.
حیدری با بیان اینکه زنان، هیچ عرصه ای را در کنار مردانشان خالی نگذاشتند، بیان داشت: انجام درست نقش «همسری» و «مادری» آن هم در گردنه های پر پیچ و خم انقلاب و هشت سال دفاع مقدس کم رسالتی نیست و گزاف نگفته اند که در پشت چهره هر مرد موفق، بدون شک زن موفقی قرار دارد.
وی افزود: دومین برنامه این نهضت در دانشگاه با موضوع سبک زندگی اسلامی برگزار شد که با استقبال زیادی مواجه شد و امیدواریم این برنامه ها ادامه داشته باشد تا دختران امروز که همسران و مادران آینده هستند خود را برای مقابله با جنگ نرم دشمن آماده کنند.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در پاسخ به این سوال که «آیا نهضت ما زنده ایم در بین دانشجویان تاثیرگذار بوده است؟» تصریح کرد: مطمئنا تاثیرگذار بوده و باعث هدایت دختران در مسیر صحیح می شود؛ ولی به نظر من شروع این طرح باید از سنین نوجوانی آغاز شود که تاثیر بیشتری داشته باشد.
وی گفت: نهضت ما زنده ایم در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف می تواند موفق عمل کند؛ چراکه اقتدار زن به حجاب و عفاف وی شناخته شده است و همین امر نیز موجب رواج عفاف و حجاب می شود .
این دانشجوی بیرجندی به اهمیت این طرح اشاره کرد و افزود: برای حفظ اندیشه های اسلامی ایرانی در بین نسل جوان و نوجوان باید کتاب هایی همچون من زنده ام را بیشتر در بین دانش آموزان و دانشجویان نشر دهند.
معصوم زاده یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور قاین و یکی برگزار کنندگان این برنامه فرهنگی نیز با اشاره به اجرای این برنامه در قاین گفت: برنامه «نهضت ما زندهایم» باهدف احیای هویت اسلامی و تداوم ارزشهای انقلاب در نسل جوان بهویژه دختران در 22 مهرماه، همزمان با سالروز اسارت خانم معصومه آباد نویسنده کتاب «من زندهام» در دانشگاه پیام نور قاین برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه دختران جوان جامعه ما عطش یک نوع سبک و نگاه جدید به زندگی خود دارند، بیان داشت: با توجه به اینکه امروزه اندیشه و تفکرات وارداتی و از هم گسیخته در کشور رخنه کرده است، خلاء نگاه جدید به دختر در جامعه وجود دارد و باید فکری برای آن شود.
این دانشجوی دانشگاه پیام نور قاین افزود: در نهضت دخترانه من زنده ام سعی شده برای دختران فضایی مهیا شود که دختران هویتی از خود بروز دهند و از سویی دیگر طیف دخترانی که از این مسیر فاصله گرفته اند بتوان در غالب این نهضت بدون اینکه به نهاد خاصی وابسته شود، بتواند دختران کشور ما را به عنوان دخترانی هوشمند همراه با حفظ احساس مسئولیت، عفیف و شجاع و کارآمد برای جامعه خصوصا خانواده تربیت و معرفی کند.
این برنامه فرهنگی یکی از گام های دختران بصیر ایران زمین در مقابله با جنگ نرم دشمن است، دخترانی که افتخار می کنند با حفظ عفت، شجاعت، احساس مسئولیت و عطوفت، در جامعه زنده و سرزندهاند، دخترانی که نفس می کشند، زندگی می کنند و قلههای موفقیت و پیشرفت را با استقامت طی می کنند.
لازم به ذکر است، طرح نهضت دخترانه «ما زنده ایم» از خردادماه سال جاری در دانشگاهای پیام نور، آزاد، صنعتی، سپیده کاشانی و تربیت معلم بیرجند و همچنین دانشگاه های فردوس،خوسف و قاین برگزار شده است و قرار است تا پایان سال با اجرای 20 برنامه فرهنگی دیگر در مابقی دانشگاه های استان نیز اجرا شود.