جلیل خداپرست، دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در شیراز، با اشاره به ویژگی های اقتصاد اسلامی و مقاومتی گفت: یکی از ویژگی های اقتصاد این است که تحت تأثیر مؤلفه های اقتصادی در گذشته است؛ از این رو می توان گفت وضعیت اقتصادی دولت امروز نیز تا حدودی متأثر از سیاست های اقتصادی دولت گذشته نیز هست و همینطور سیاست های اقتصادی این دولت بر سیاست های اقتصادی دولت های آینده نیز اثر خواهد گذاشت.
وی بیان کرد: دولت نباید هر چندماه و چند سال یکبار سیاست های اقتصادی خود را عوض کند؛ بلکه باید برای اقتصاد کشور یک برنامه و استراتژی خاص داشت و با سر کار آمدن دولت ها نیز همان ها پیگیری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تصریح کرد: چنانچه موج دیگری از رکود و تورم در کشور ناشی از سیاست گذاری های غلط اقتصادی رخ دهد، امکان اینکه یک فاجعه انسانی رخ دهد، بعید نیست.
خداپرست گفت: منظور از فاجعه انسانی این نیست که کشت و کشتار رخ دهد نه بلکه منظور این است که وضعیت مردم به حدی ناجور می شود که دیگر مردم و بخصوص قشر کم درآمد دیگر توانایی خرید مایحتاج زندگی خود را نخواهند داشت.
وی افزود: دولت مردان باید در مردم به بجای ایجاد احساس ناامیدی و ناتوانی و دلزدگی احساس تعلق را در بین آنها ایجاد کنند تا مردم کشور را از آن خود بدانند و برای رشد و شکوفایی آن تلاش کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد: یکی از سیاست های اقتصادی کاملاً غلط دولت حمایت از صنعت خودرو سازی با دادن وام های کلان است؛ در صورتی که دولت باید در صنعت های چنین حمایت های را انجام بدهد که آن صنعت دارای مزیت نسبی برای کشور باشد.
وی ادامه داد: همانطور که همه ما می دانیم امروزه در جامعه ما به خودرو به عنوان یک سرمایه نگاه می شود؛ اما متأسفانه سرمایه گذاری ها و واردات خودرو و قطعات آن هنوز دارد از فرانسه کشوری که در صنعت خودرو سازی در رده ۵ و ۶ دنیاست انجام می گیرد. خودرو های که اصلاً کیفیت لازم را ندارند و نمی توان به عنوان سرمایه آنها را به مردم داد در صورتی که می توان همان خودرو را از کشورهای مانند کره نیز وارد کرد.
خداپرست به کمپینی که برای نخریدن خودرو تشکیل شده بود نیز اشاره کرد و گفت: دولت می توانست از این کمپین مردمی به بهترین شکل ممکن استفاده کند و بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند به اینصورت که با اصلاح خودروها و افزایش کیفیت آنها و کاهش قیمت خودرو ها مردم را راضی کند و در مقابل از مردم نیز درخواست می کرد که برای مثلاً مشکل کم آبی و مسائل دیگر نیز این کمپین ها را تشکیل بدهند و مثلاً در مصرف اب صرفه جویی کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با بیان این مطلب که ما در جامعه دینی زندگی می کنیم و اعتقاد به آخرت در همه ما وجود دارد، افزود: بسیاری از کسانی که در این مدت از دنیا رفته اند و در انتخابات با این هدف که در آینده زندگی بهتری دارند و به شخص خاصی رأی داده اند و متأسفانه این انتظارشان برآورده نشده است فردای قیامت از همین مسئولان جواب می خواهند لذا بهتر است مسئولین و کسانی که در رده های بالای پست های اقتصادی و غیره هستند، کمی هم بجای منافع شخصی به منافع مردم و کشور توجه داشته باشند.
خداپرست با اشاره به این سخن حضرت امیر المؤمنین علی (ع) که فرمودند "مردم به سیره و رفتار مسئولان خود نگاه می کنند و عمل می کنند، بیان کرد: مسئولان مواظب باشند روزی نیاید که مردم دزدی، اختلاس و غیره را از مسئولان یاد بگیرند و به دنبال آن بروند.
وی در پایان با توجه به بیان برخی از مسئولان مبنی بر اهمیت ارتباط با دنیا جهت ایجاد رفاه و آسایش برای مردم، گفت: کسی منکر ارتباط و یادگیری تکنولوژی های برتر دنیا نیست؛ بلکه اگر قرار است ما با ارتباط با دنیای خارج بخواهیم به پیشرفت برسیم، باید به جای واردات کالاهای مصرفی و کالاهای که جز فرهنگ و سبک زندگی بیپایه و اساس غربی را وارد کنیم به آوردن تکنولوژی های برتر و صنایع نو باشیم.