به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نیما دهقان کارگردان نمایش «جان گز» درباره چگونگی شکلگیری دغدغه ساخت کارهای نمایشی با موضوع دفاع مقدس گفت: مهم نیست شما جنگ را دیده اید یا نه. مهم این است که اگر قصد دارید اثری هنری درباره جنگ بسازید، برای آن کار پژهشی انجام دهید. کاری که یک گروه اجرایی می کند، نقد جامعه خودش است در بستر و قصه هایی که می تواند «جنگ» هم یکی از آنها باشد. در نمایش «جان گز» قصه دارد از زاویه دید جنگ بیان می شود.
این کارگردان نمایش ادامه داد: نگاه من به جنگ خودمان این است که جوان ها بدانند آدم هایی که در 8 سال دفاع مقدس جنگیدند قهرمان های ملی هستند و باید بهشان افتخار کنیم. در آمریکا سربازهای شان حتی برای جنگ های تجاوزگرانه مورد احترام هستند. جلوی هر خانه آمریکایی که پرچم سفیدی باشد نشان دهنده این است که در آن خانه سربازی بوده که در جنگ کشته شده است و همه به آن خانه احترام می گذارند، ولی در کشور ما این طوری نیست.
دهقان درباره سختی های کارهای نمایشی با موضوع جنگ گفت: انقدر روی کلیشه ها اصرار کرده ایم که مانع این شده زیبایی قهرمان های مان را ببینیم. یک نمایش زمانی می تواند اثرگذار باشد که نشان بدهیم جوان های ما در چه شرایط واقعی به جنگ رفتند. ولی اگر مدام بگوییم اینها شهید شده اند و اجازه داده نشود به آنها پرداخته شود، باعث می شود که مخاطب علیه اینها گارد داشته باشد و کار شعاری از آب دربیاید.
نیما دهقان با اشاره به اینکه «جان گز» به یکی از شهدای غواص می پردازد، گفت: در «جان گز» همه کارکترها تیپ هستند. شروع و پایان ندارند و ما با برشی از زندگی شخصیت ها مواجه می شویم.
وی افزود: نمایش ما مبتنی بر سادگی است و سعی می کند خیلی رو با مخاطب صحبت کند تا تماشاگران بر ویترینی که ما از آدم های شهر ارائه می دهیم، متمرکز شوند. بخش زیادی از این تئاتر مبتنی بر دیالوگ است.
گفتنی است «جان گز» نوشته هاله مشتاقی نیا در شش اپیزود، داستان وارد شدن يک بازمانده به برش هايى از زندگى آدم هاى جامعه امروز است كه مواجه مى شود با ... .
در این نمایش (به ترتیب حروف الفبا): علیرضا آرا، احسان بهلولی، ویدا جوان، غزاله رشیدی، فرزین صابونی، سهیلا صالحی، سيدعلی صالحی، ابراهیم عزیزی، دایانا فتحی، هومن کیایی، حسین مسافر آستانه، ناهید مسلمی و رویا میرعلمی روی صحنه خواهد رفت.
نیما دهقان پیش از این نمایش های «خنکای ختم خاطره»، «خاموشی دریا» و «ترن» را با موضوعات مرتبط به جنگ و دفاع مقدس کارگردانی کرده است.