کد خبر:۴۶۶۰۴۸
نایب رئیس کانون زنان بازرگان و کارآفرین کشور:

تولیدکنندگان کوچک و بزرگ در دوران پسا تحریم بیشترین چالش را خواهند داشت

نایب رئیس کانون بانوان بازرگان و کارآفرین کشور گفت: مهم‌ترین چالش دوران پسا تحریم برای تولیدکنندگان کوچک و متوسط ما به وجود خواهد آمد؛ چنانچه این واحدهای کوچک و متوسط نتوانند با رصد صحیح، برای خود پروپوزال داشته باشند به طور حتم ورشکسته خواهند شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهین بوالحسنی امروز در همایش «اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد در این دانشکده برگزار شد، گفت: امروز سرمایه گذاران خارجی بسیار فعال و مدام در حال رصد بازارهای داخلی ما هستند؛ این در حالی است که سرمایه گذاران ما نشسته و تنها به این می‌اندیشند که در دوران پسا تحریم چه اتفاقی رخ خواهد داد.


وی با اشاره به این‌که در این شرایط یقین بدانید که بازار ایران در دست سرمایه گذاران خارجی خواهد افتاد، افزود: مهم‌ترین چالش دوران پسا تحریم برای تولیدکنندگان کوچک و متوسط ما به وجود خواهد آمد؛ چنانچه این واحدهای کوچک و متوسط نتوانند با رصد صحیح، برای خود پروپوزال داشته باشند به طور حتم ورشکسته خواهند شد.    

                                                                                                  

نایب رئیس کانون بانوان بازرگان و کارآفرین کشور ضمن بیان این نکته که متاسفانه دولت به این نکته توجه ندارد، گفت: امروز مسئولان تنها به واحدهای بزرگ و آن هم واحدهایی که به نوعی وابسته به خودشان است توجه دارند و واحدهای تولیدی کوچک و متوسط را کنار گذاشته‌اند.

 

مشکل بیکاری مردم ما با توجه به واحدهای کوچک و متوسط برطرف خواهد شد


بوالحسنی ادامه داد: حال آیا این واحدهای بزرگ توان حل مشکل بیکاری جوانان که امروز این مشکل به یکی از چالش‌های بزرگ دولت تبدیل شده است را دارد؟ خیر. به طور حتم مشکل بیکاری مردم ما با توجه به واحدهای کوچک و متوسط برطرف خواهد شد.


وی تاکید کرد: موتور ایجاد اشتغال بنگاه‌های کوچک و موتور صادرات کشور توجه به بنگاه‌های اقتصادی بزرگ است.


نایب رئیس کانون بانوان بازرگان و کارآفرین کشور با طرح این پرسش که آیا سرمایه گذاران خارجی بر روی صنایع اساسی سرمایه گذاری خواهند کرد؟، بیان داشت: ما باید ریل گذاری خود در بخش اقتصادی را تغییر دهیم. امروز صنایع نفتی و گازی ما صنایعی جذاب برای سرمایه گذاران خارجی هستند. مسئولان توجه کنند که ما تجربه مثبتی از سرمایه گذاری بر روی این صنایع نداشته‌ایم؛ بنابراین از تکرار اشتباه جلوگیری کنند.


ایران دارای رتبه ۱۷۴ در زمینه اخذ مجوز کسب و کار در دنیاست


بوالحسنی در ادامه سخنان خود به مشکلات موجود در بخش اقتصاد اشاره و خاطرنشان کرد: ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان رتبه ۱۷۴ را در زمینه اخذ مجوز برای انجام یک فعالیت کسب و کار دارد که این آمار بسیار دردناک است و نشان از این دارد که فردی که می‌خواهد دست به یک کار تولیدی بزند باید با مشکلات بسیاری در زمینه اخذ مجوز دست و پنجه نرم کند.


این فعال بخش اقتصادی به غیر شفاف بودن بخش اقتصاد اشاره کرد و افزود: مشاهده می‌کنید که دولت از صنایع بزرگ پتروشیمی هم از نظر خوراک و هم از نظر معافیت‌های مالیاتی کمک می‌کند؛ اما همین حمایت‌ها از بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیار پایین است.


وی واحدهای نیمه کاره و کوچک و متوسط را ظرفیت خوبی برای سرمایه گذارای خواند و گفت: چنانچه بتوانیم سرمایه گذاران خارجی را متوجه این بخش‌ها کنیم آن‌گاه احتمال رشد اقتصادی در دوران پسا برجام را شاهد خواهیم بود، البته واحدهای کوچک و بزرگ نیز باید توجه کنند که قبل از ورود سرمایه گذاران خارجی طرح و ایده‌ای برای خود داشته باشند.


نایب رئیس کانون بانوان بازرگان و کارآفرین کشور تاکید کرد: چنانچه دولت به این مسائل توجه نکند یقین بداند که این هیجان یک سال پس از دوران پسا تحریم فروکش خواهد کرد.


بوالحسنی در بخش پایانی سخنان خود به پروژه‌های نیمه تمام کشور اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰۰ میلیارد تومان پروژه ناتمام در کشور وجود دارد که چنانچه به گفته رهبر انقلاب تنها ۱۰ درصد از آنان را به بخش خصوصی بسپاریم هم شاهد تحول در پیشبرد پروژه‌ها خواهیم بود و هم این برای یک میلیون نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.


امروز صنعت نیازمند فکر و اندیشه دانشجو است


در ادامه ناصری، رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد گفت: انتظار این است که نگاه ما باید جامع و کلی باشد و زندگی افراد نامدار در زمینه‌های مختلف را مرور کنیم و ببینیم علت رشد و پیشرفت آنان چه بوده است.


وی با اشاره به این‌که نگاه ما باید نگاهی دور باشد؛ اما از اقدامات کوچک آغاز کنیم در ادامه در رابطه با دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه، تصریح کرد: طبق چارت دانشگاه این دفتر در سازمان مرکزی دانشگاه قرار دارد؛ بنابراین هر دانشکده اختصاصا دارای چنین دفتری نیست.


رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: مشکلی که در رابطه با ارتباط صنعت و دانشگاه وجود دارد این است که اعتمادسازی وجود ندارد و هیچ کدام یکدیگر را قبول ندارند.


ناصری گفت: امروز صنعت ما تشنه است و این وظیفه دانشگاهیان است که با طرح و برنامه وارد صنعت شد و مشکلات و معضلات آنان را برطرف کنند. ما باید اعتماد سازی کنیم امروز صنعت نیازمند فکر و اندیشه دانشجو است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار