به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، میزگرد دانشجویی با موضوع "تشکل های دانشجویی و انتخابات پیش رو" در دفتر خبرگزاری دانشجو در اهواز برگزار شد.
در این میزگرد دانشجوی مسئول سیاسی سازمان بسیج دانشجویی خوزستان، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز، نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز و همچنین دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به نمایندگی از این تشکل حضور داشتند.
علیرضا پورحسن مسئول تحلیل و بررسی سازمان بسیج دانشجویی با استقبال از این نوع هم اندیشی ها بیان کرد: دانشجو و تشکل دانشجویی در عرصه انتخابات همواره نقش آفرین بوده است و باید با هم اندیشی و هم فکری و این گونه جلسات در مسئله انتخابات با تحلیل وارد شویم.
این فعال دانشجویی گفت: امسال که سال انتخابات است مقام معظم رهبری بر مقوله نفوذ تاکید دارند و اینکه نفوذ در 4 محور سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی را مطرح کردند و نگرانی مقام معظم رهبری از نفوذ جریانی در دستگاه های تصمیم گیر و تصمیم ساز است.
وی بیان کرد: در انتهای امسال قرار است سرنوشت کشور برای 4 سال مشخص شود و باید رصد و مواظبت شود که جریان های نفوذی در این دستگاه ها نفوذ نکنند و رفتار و کنش های نظام را مورد دستکاری قرار دهند.
این فعال سیاسی اظهار داشت: باید در وهله اول در زمینه انتخابات تشکل های دانشجویی دنبال گفتمان سازی باشند و همه باید تلاش کنیم تا گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه تقویت شود .
پورحسن گفت: در هر دوره ای جنبش دانشجویی از گفتمان انقلاب اسلامی دوری کرده در همان دوره گفتمان های لیبرال مسلک حاکم شدند و نیروهای لیبرالی در حوزه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی عنان تصمیم گیری را در دست گرفتند.
این فعال دانشجویی گفت: با اینکه دانشگاه محل تبادل نظرات و تضارب آرا است شاهد نوعی انسداد سیاسی در دانشگاه ها هستیم و دانشگاه ها به نظر از یک طیف و جریان خاصی حمایت می کنند و برنامه های تشکل های مومن و انقلابی با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی ادامه داد: تشکل های دانشجویی از طریق هم فکری و هم اندیشی و با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی نشاط سیاسی سالم را دردانشگاه ها ایجاد کنند و با ارائه ملاک های نامزد اصلح جامعه را در انتخاب احسن کمک کنند.
در این میزگرد دانشجویی در ادامه خانم موسوی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان به نمایندگی از تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز مواضع این تشکل را درباره انتخابات بیان کرد.
وی افزود: من مایل هستم صحبت های خودم رو شروع می کنم با جمله ای از شهید بهشتی (ره) که می فرماید: دانشجو مؤذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود.
خانم موسوی ادامه داد: انتخابات در طول انقلاب اسلامی به عنوان مظهر و تجلی گاه ظهور و بروز مردم در صحنه سیاسی-اجتماعی به یک حق تبدیل شده است و تاثیر شگرفی در زندگی مردم به جا گذاشته است.
وی با استناد به سخنان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری گفت: مجلس شورای اسلامی مرکز همه قدرت هاست و مجلس شورای اسلامی حساس ترین بعدی است که نظام اسلامی ایران از آن به سمت هدف های خود عبور می کند. این سخنان اهمیت و قداست مجلس را بیان می کند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: با توجه به این توصیف کوتاه، انتخاب یک نماینده اصلح از وظایف رای دهندگانی است که بر اساس شناخت صحیح و تحقیق و مشورت می توانند در در توسعه و انسجام درونی کشور نقش حیاتی داشته باشد.
این دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: انتخابات در جمهوری اسلامی نماد مردم سالاری دینی است و انجمن اسلامی دانشجویان مثل ادوار گذشته فراجناحی عمل می کند و از هیچ حزبی حمایت نمی کند.
وی گفت: این انجمن شاخص ها را تبیین می کند و این شاخص ها برگرفته از بیانات امام (ره) و مقام معظم رهبری است و تلاش می کنیم به مردم کمک کنیم تا نمایندگان دلسوز و پاکدستی وارد مجلس شوند.
خانم موسوی با اشاره به اهمیت مشارکت بالا در انتخابات اظهار داشت: آنچه در وهله اول در انتخابات مهم است مقوله مشارکت حداکثری مردم است و ما از همه آحاد مردم و جریانات و گروه های سیاسی دعوت می کنیم که در انتخابات پیش رو حضور داشته باشند چرا که انتخابات حداکثری برای کشور یک قدرت نرم ایجاد می کند.
این فعال سیاسی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: از شورای نگهبان انتظار داریم مثل همه انتخابات گذشته زمینه یک انتخابات سالم و رقابتی را فراهم کند و اجازه حضور به فتنه گران را ندهد.
وی با اشاره به فتنه 88 گفت: انتخابات سال 88 یک سکوی جهش برای تثبیت مردم سالاری دینی در دنیا بود ولی متاسفانه فتنه گران آن فرصت طلایی را به یک چالش تبدیل کردند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان اظهار داشت: مجلس باید عصاره ملت و در راس امور باشد و حامی پابرهنه و ضد کانون های قدرت و ثروت باشد نه مجلسی مثل مجلس ششم که خروجی آن جام زهر و توهین به ارزش ها باشد یا امثال شیرزادی ها باشند که سخنگوی سازمان منافقین بودند و یا مثل مجلس هشتم یک شبه دانشگاه آزاد را وقف کند.
وی گفت: باید به مردم آگاهی بدهیم تا دقت کنند و از دادن رای قبیله ای خودداری کنند و براساس قابلیت ها و شاخص ها رای دهند.
در ادامه این میزگرد دانشجویی در دفتر خبرگزاری دانشجو علی گلشاهی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان حساسیت های خاصی نسبت به سال های گذشته دارد.
وی افزود: یکی از حساسیت های جدیدی که ایجاد شده است این است که مرزبندی و جناح های سیاسی مختلف کمرنگ شده است، این موجب می شود که فضا غبارآلود شده و رای دهنده نمی تواند موضع مشخص کاندیدا را بفهمد.
این فعال سیاسی ادامه داد: در این فضایی غبارآلود آفت دیگری هم که ایجاد می شود این است که رغبت مردم برای شرکت در انتخابات کم می شود.
مسئول تحلیل و بررسی بسیج دانشجویی اظهار داشت: در گفتمان مقام معظم رهبری اولویت در انتخابات حضور گسترده مردم است و اینکه تعداد زیادی از مردم پای صندوق های رای بیاییند. آنجایی که معظم له می فرمایند: رای دادن یعنی تایید کردن نظام پس اگر تعداد رای دهندگان در جایی از کشور کم باشد این خطری است برای نظام.
گلشاهی گفت: در این بین ممکن است عده ای بخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند. یعنی اینکه فضا را غبارآلود کنند تا استقبال مردم را کمرنگ کنند.
وی با اشاره به فضای فعلی جریانات سیاسی در کشور گفت: در حال حاضر بی اعتمادی بین فعالان سیاسی وجود دارد و هیچ حزبی تاکنون لیست کاندیداهای مورد نظر خود را منتشر نکرده است. این سوال هست که آیا اعضای احزاب مختلف باهم به اجماع می رسند یا نه؟ در نتیجه آفت های این مشخص نبودن جناح ها، یکی عدم شناخت درست کاندیداها و نبودن فضای رقابتی احزاب و در نتیجه کاهش رغبت مردم برای شرکت در انتخابات است.
این فعال دانشجویی در پاسخ به نقش تشکل ها در گرم کردن تنور انتخابات گفت: تاکنون در بسیج دانشجویی که ما در آن فعال هستیم هیچ وقت از فرد و حزب خاصی حمایت نشده است و قطعا هم این اتفاق نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: اولین قدم جنبش های دانشجویی در دانشگاه که به عنوان یک نهاد تصمیم ساز در دانشگاه این است که شور و هیجان در انتخابات ایجاد کند. دوم اینکه معیارها را بارزتر کند. یکی از معیارهایی که برای انتخابات امسال وجود دارد عناصر مؤثر در فتنه 88 است مثلا در دانشگاه شهید چمران این چنین افرادی با مسئولین دانشگاه رفت و آمد دارند. ثالثا می توان در مورد مسایل صنفی استان خوزستان که کم هم نیستند مطالبه گری کرد و از کاندیداها برای رفع این مسایل طرح و برنامه خواست.
گلشاهی افزود: جنس حساسیت در انتخابات خبرگان رهبری با مجلس شورای اسلامی متفاوت است چرا که در زمینه کاندیداهای که حضور پیدا می کنند سنجیدن معیارهای آنان دارای ظرافت های است و دقت بالای را می طلبد و البته در این حوزه باید دقت شود که افراد ولایی و فعال و مدافع حاضر شوند چرا که برخی جریان های وابسته درحال لیست بندی در این حوزه هم هستند.
وی گفت: در عرصه خبرگان رهبری باید به افرادی رای دهیم که همان خطوط قرمز که رهبری تاکید دارند رعایت کنند و در بزنگاه شفاف و صریح در وسط میدان باشند.
این دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره تخریب های صورت گرفته علیه شورای نگهبان بیان کرد: این امر از سوی جریانات ناسالم تقریبا همیشه حضور داشته و امر جدیدی نیست و البته برخی سخنان نسنجیده هم از سوی برخی زده می شود که دنبال تضعیف این نهاد رسمی و مهم هستند.
گلشاهی عنوان کرد: اینکه گفته می شود مجلس شورای اول بهترین مجلس بود یعنی هنوز به اهمیت شورای نگهبان پی نبردند و امام خمینی (ره) فرمودند هر کس تضعیف شورای نگهبان به مثابه فساد فی الارض است.
وی درباره مشکلات در عرصه انتخابات در خوزستان گفت: متاسفانه برخی برای اینکه رای بیاورند مردم را به سمت رای قبیله ای سوق می دهند که واقعا حرکت زشتی است و به ویژه که عملکرد نامناسب دارند با این کارها سمت و سوها را به تعصب های قومی سوق می دهند که برای امنیت کشور هم خطر آفرین است.
این فعال دانشجوی ادامه داد: باید کاندیداها در بین مردم و دانشجویان حاضر شوند و برنامه های خود را درباهر رفع بیکاری، مسئله گردو خاک، انتقال آب کارون شفاف بیان کنند.
در ادامه این میزگرد دانشجویی در دفتر خبرگزاری دانشجو دهقان نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: انتخابات به دلیل اینکه سرنوشت 4 سال کشور در عرصه تصمیم گیری مشخص می شود حائز اهمیت است.
این فعال دانشجویی بیان کرد: کشور در حوزه سیاسی از جناح بندی های سیاسی خیری ندیده است آیا وقت آن نرسیده که دانشجویان و مردم با توسعه آگاهی های سیاسی و عبور از این جناح بندی های اصولگر و اصلاح طلب بر مبنای خط ترسیم شده از سمت ولایت فقیه تصمیم گیری کنند.
این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی داشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: متاسفانه بعد از انقلاب عده ی با این دروغ های چپ و راست از خدمت واقعی به مردم دوری جستند و مردم بین مردم اختلاف های سیاسی افکندند.
وی اظهار داشت: به معنای واقعی کلمه جناح بندی سیاسی نداریم و این را اخیرا در مسئله تصویب برجام در مجلس مشاهده کردیم در آن قضیه دیدیم چه بسا اصولگرایانی که رفتاری اصلاح طلبانه از خود نشان دادند و چه اصلاح طلبانی که در قامت یک اصولگرا ظاهر شدند.
دهقان گفت: جنبش دانشجویی باید بتواند برای یک مجلس کارآمد و ولایی تلاش کند و اینکه می بینیم با حمایت دانشگاه ها و دولت یک سری تشکل های دولت محور و یکبار مصرف تشکیل می شود .اقعا برای جنبش دانشجویی مایه تاسف است.
این فعال سیاسی با گریزی تاریخی به جنبش های دانشجویی اظهار داشت: تاریخ گواه می دهد هر جا جنبش های دانشجویی استقلال خود را از دست داده و پیرو جریانات سیاسی شدند شکست خوردند و نمونه بارز آن تحکیم وحدت است که در مجلس سوم وارد بازی های سیاسی شد و از آن سال به بعد مر تب دچار انشقاق و ضعف شد.
وی افزود: تشکل های دانشجویی باید با انتقاد از کانون قدرت و ثروت اجازه نقش آفرینی به باندها ندهند و مردم را در انتخابات سالم و پاک کمک کنند.
دهقان تصریح کرد: نامزدهای انتخاباتی باید در بین مردم و دانشجوها و در مناظره ها و تریبون ها و گفت و گو حاضر شوند و پاسخگو باشند و برنامه ارائه دهند و اینجاست که عیار نامزدها به دست می آید.
این فعال دانشجویی گفت: این عیارسنجی باعث می شود مجلس محکم تشکیل شود و نه مجلسی تشکیل شود که سربزنگاه چپ کند و با پدیده های مثل لاریجانی و ابوترابی در مجلس نهم مواجه نشویم که با یک رفتار سیاسی وارد مجلس شدند و پس از 4 سال یک هنجار دیگر و 180 درجه متفاوت با گذشته از خود بروز می دهند.
دهقان بیان کرد: مهم ترین نکته ای که در انتخابات پیش رو باید تاکید شود میزان پایبندی به قانون اساسی است و تمامی نامزدها باید به رای شورای نگهبان احترام بگذارند و درباره مسایلی چون فتنه 88 مرزبندی واضح داشته باشند.
وی ادامه داد: باید اجازه نقد به همه داد و از نقد واهمه نداشت و اگر کسی حرف منتقدانه داشت نباید او را به جهنم حواله کرد و یا بزدل خطاب کرد.
این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: در بحث انتخابات باید در این رقابت ها مواظب بود که امنیت ملی آُسیب نبیند و ناامیدی در دل مردم ایجاد نشود.