کد خبر:۴۶۷۳۵۷
در بزرگ‌ترین میزگرد دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان مطرح شد؛ 

اگر احمدی‌نژاد خیانت کرد روحانی چه برنامه‌ای را دارد/ چرخ اقتصاد که نمی‌چرخد

بزرگ‌ترین میزگرد دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی فعال در این دانشگاه با هدف بررسی ایران بعد از برجام و وظیفه جنبش‌های دانشجویی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، بزرگ‌ترین میزگرد دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با حضور نمایندگان تشکل‌ها با هدف بررسی ایران بعد از برجام و وظیفه جنبش‌های دانشجویی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر برگزار شد. 


در این نشست اسماعیل شریفی به نمایندگی از بسیج دانشجویی و رضا ایرانمنش نماینده جامعه اسلامی و امید نوبهاری نماینده تشکل تدبیر و امید برای ارائه دیدگاه‌های خود حول موضوع ایران پس از برجام در جمع دانشجویان حاضر شدند. 


اسماعیل شریفی، نماینده بسیج دانشجویی با اشاره به اوضاع ایران پس از برجام گفت: برای بررسی وضعیت کشور پس از برجام باید دید دو سال گذشته فعالیت این دولت چگونه بوده است و در آینده چه فضایی حاکم می‌شود. 


با وقوع فاجعه منا و حادثه فرودگاه جده بیشتر از این نمی‌شد آبروی پاسپورت ایرانی را برد

 

شریفی با تاکید بر وعده‌های روحانی از جمله بازگشت اعتبار به پاسپورت ایران تصریح کرد: با وقوع فاجعه منا و حادثه فرودگاه جده بیشتر از این نمی‌شد، آبروی پاسپورت ایرانی را برد و حالا فضایی حاکم شده مبنی بر اینکه چه لزومی دارد حج مستحبی برویم. 


وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور اولویت‌هایی را مشخص کرد و گفت چرخ مملکت و چرخ هسته‌ای باید بچرخد، گفت: رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با هیات دولت روی دو مسئله شتاب رشد علمی و معیشت مردم تاکید کردند؛ اما در حال حاضر می‌بینید رشد علمی کشور ما بسیار کم شده است. 


نماینده‌ تشکل بسیج دانشجویی ادامه داد: اگر قرار است ایران ما ایران شود، باید روی پای خودمان بایستیم که متاسفانه در رشد علمی ما به جایی نرسیدیم. 


وی افزود: آقای روحانی گفته است خزانه ما خالیست؛ کمی جلو‌تر آمدیم؛ ایشان گفتند که مسئله هسته‌ای چه ربطی به کرایه تاکسی و نرخ طلا و غیره دارد و همه این‌ها نقطه ضعف های است که ما آن‌ها را بروز دادیم و اگر آمریکا بخواهد به ما حمله کند راحت می‌تواند. 

 

 

نماینده بسیج دانشجویی اظهار داشت: شما دیدید با بسیاری از افرادی که می‌خواستند از برجام سخن بگویند چه برخوردی شد و آیا این برخورد وحدت سیاسی را می‌رساند؟ اختلاف آنقدر بالا گرفت که چهار وزیر نامه نوشتند کاری کنید. 

 

شریفی با اشاره به اینکه روحانی یکسری شعار‌ها داد، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور اولویت‌هایی را مشخص کرد و همه ما شاهدیم که به کدام یک از آن‌ها رسیده‌ایم. 


امید نوبهاری، نماینده تشکل تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست ضمن انتقاد از بی‌میلی دانشجویان برای شرکت در فعالیت‌های سیاسی گفت: نامه‌ی چهار وزیر به رئیس جمهور و اینکه کابینه دولت به چالش کشیده شوند، بسیار هم خوبست تا زمینه نقد فراهم شود و همه بتوانند نظر بدهند. 


رضا ایرانمنش، نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست گفت: برای باز کردن بحث ایران پس از برجام باید به رویدادهای اوایل دوران هسته‌ای شدن ایران برگردیم؛ در بازه‌ای از زمان در این پرونده تخته شد و با روی کار آمدن دولت ۹ و ۱۰ فعالیت هسته‌ای ما از نو شروع شد. 


وی ادامه داد: از‌‌ همان ابتدا کشورهای ۵+۱ می‌خواستند ایران را از حق مسلم خود محروم کنند و موانعی را بچینند؛ چند دور مذاکره انجام شد تا بحث تحریم‌ها جدی شد. 

 

چرخ اقتصاد که نمی‌چرخد


ایرانمنش با اشاره به اینکه رئیس جمهور شعارش چرخاندن چرخ هسته‌ای و چرخه اقتصاد کشور بود، بیان داشت: چرخه هسته‌ای را که واقعا نمی‌دانم دارد می‌چرخد یا نه اما چرخ اقتصاد که نمی‌چرخد. 


وی افزود: با مذاکراتی که انجام شده و وقوع برجام می‌توانیم بگوییم رویکرد دولت از ابتدا روی بحث سیاست خارجه معطوف شده است و در بحث هسته‌ای اگر ما روی شعار‌ها کار کنیم، نتیجه‌اش این می‌شود که اگر تحریم‌ها را برداریم کشور گل گلستان می‌شود و مشکلات جوانان حل می‌شود و غیره. اما زمانی که بحث برجام شکل محکم تری گرفت کمکم این تفکر تزریق شد که اگر بحث برجام حل شود، بعید است به اهدافمان برسیم و ۱۰سال وقت لازم است تا کارهای دولت هشت ساله را جبران کنیم. 


برای درگیر کردن ذهن مردم یکسری شعار‌ها داده شد

 


وی با تاکید بر اینکه برای درگیر کردن ذهن مردم یکسری شعار‌ها داده شد، تصریح کرد: ما اگر بحث تورم و رکود را بررسی کنیم، می‌بینیم آنطور که مورد نظر دولت بوده هیچ اتفاقی نیفتاده است؛ آیا دولت روحانی می‌خواهد با برجام وسیله دست کشورهای ۵+۱ شود یا ما می‌خواهیم به خود کفایی برسیم. 


اسماعیل شریفی، نماینده بسیج دانشجویی گفت: سئوال اساسی ما باید این باشد که روی چه حسابی به غرب اعتماد می‌کنیم؛ وقتی آژانس هسته‌ای می‌گوید ما برایمان سئوال است که آیا ایران فعالیت صلح آمیز داشته یا خیر یعنی آژانس دروغ می‌گوید چون این مورد برایش معلوم است؛ ما دلمان را به یک کاغذ پاره خوش کرده‌ایم. 


نوبهاری، دبیر تشکل تدبیر و امید در جواب این انتقاد شریفی بیان داشت: بحث ما اعتماد به غرب نیست، برجام می‌گوید ما هشت سال محدودیت‌های مشخص داریم و اگر ایران تعهداتش را انجام دهد، حتی زود‌تر از این زمان ما تحریم‌ها را برمیداریم؛ باید به کلیت برجام نگاه کنیم. 


رضا ایرانمنش دبیر جامعه اسلامی نیز با خطاب به امید نوبهاری گفت: ما ادبیات خودمان را از دولتی یاد گرفته‌ایم که منتقدان خودش را بی‌سوادان عهد حجری می‌خواند. 


وی بیان کرد: ما باید بدانیم ایران پس از برجام قرار است چگونه باشد؛ اما آیا از طرف دولت چنین هدفی تعیین شده است؛ ما باید شش کشوری را که روبرویمان هستند را بشناسیم و آیا آن‌ها آمده‌اند، تا یک شبه با ما رفاقت کنند، باید به کارنامه سی و چند ساله اروپا و متحدانش نگاه کنیم که آیا می‌توان به آن‌ها به امید برداشته شدن تحریم‌ها اعتماد کرد. 


دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: آمریکا به شاه که دست نشانده خودش بود رحم نکرد و اکنون هم به ایرانی که داعیه دار استکبار ستیزیست قطعا رحم نمی‌کند؛ متاسفانه عده‌ای دوست و دشمن خود را گم کرده‌اند و نمی‌دانند که چه کسی روبرویشان است. 


اینکه آمریکا از حق خودش کوتاه آمده نتیجه چند سال مقاومت است

 


وی افزود: اینکه آمریکا از حق خودش کوتاه آمده، نتیجه چند سال مقاومت ماست و گرنه آن‌ها یک قدم هم جلو‌تر می‌آمدند؛ دولت‌های غربی با اصل جمهوری اسلامی مخالفت دارند. 


ایرانمنش اذعان داشت: دولت یازدهم هدف خود را معطوف به سیاست خارجه کرده است و در این مورد صرفا بحث مذاکرات هسته‌ای مطرح است. 


وی با اشاره به حادثه منا گفت: اگر موضع گیری رهبر نبود، شاید نصف جانباختگان منا به کشور باز نمی گشتند. 


در ادامه این نشست شریفی نماینده بسیج دانشجویی گفت: ما تصور می‌کنیم در برجام بهترین متن ممکن را نوشته‌اند من حرفم این است که آیا تعهدی وجود دارد برای انجام کارهای گفته شده؟ 


وی افزود: روحانی گفته است تحریم‌ها باید برداشته شوند که مشکل محیط زیست، آب خوردنی مردم و غیره رفع شود ما با این حرف‌ها داریم، تمام نقطه ضعف‌هایمان را می‌گوییم و با این کار این کشور‌ها نمی‌آیند پدر ما را در بیاورند؟ بجای این‌ها نمی‌توانستیم با کشورهای دیگر صحبت کنیم و یا اشتغال زایی کنیم؟ 


شریفی با اشاره به اینکه همه می‌آیند چهره کریه آمریکارا بزک می‌کنند، بیان کرد: دانشجو باید بیدار باشد که اگر کسی آمد و گفت کلید مشکلات ما خارج است؛ اگر برجام تمام مشکلات مارا حل می‌کند ضمانت اجرایی آن چیست. 


نماینده تشکل تدبیر و امید نیز در پاسخ به انتقاد شریفی به حل مشکل آب کشور با برداشته شدن تحریم‌ها گفت: در دولت قبل احمدی‌نژاد تصمیم گرفت سد گتوند را بسازد و با وجود مخالفت همه این کار را کرد و کوه نمک در آب حل شد و انبوهی آب شور پدید آمد و در حال حاضر ایران مجبور است یک سری آب شیرین کن وارد کند چه بسا در دولت احمدی‌نژاد حتی دسته بیل را هم وارد می‌کردند. 


نوبهاری افزود: ما برای ایجاد ارتباط با غرب مذاکره نکردیم ما برای انرژی هسته‌ای مذاکره کردیم؛ باید قبول کرد کشوری که از ابتدای دولت احمدی‌نژاد ارزش پولش یک سوم شد، آیا می‌تواند در عرصه بین المللی جا داشته باشد. 


وی گفت: احمدی‌نژاد تنها کسی است که می‌گوید رژیم صهیونیست را نابود می‌کنم؛ اما آیا باید این حرف را می‌زد؟ اگر شما می‌خواهید این حرف را بزنید که ما قلدریم و زورمان زیادست نتیجه‌اش نوشتن قطعنامه و تحریم و ۳۰۰۰میلیارد دلار دزدی می‌شود. 


نوبهاری در جواب سئوال نماینده جامعه اسلامی در مورد نقشه دولت پس از برجام نیز بیان کرد: هدف دولت پس از برجام سرمایه گذاری بر اساس قانون است. 


ایرانمنش دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان با نقد جواب نماینده تشکل تدبیر و امید گفت: آیا نقشه راه یک دولت فقط همین است و مثلا قرار است در بخش دولت چه اتفاقی بیفتد؟ آیا قرارست کالاهای خارجی بی‌رویه وارد شوند که بخش داخلی از کار بیفتد؟ 


اگر احمدی‌نژاد خیانت کرد روحانی چه برنامه‌ای را دارد

 


وی افزود: به قول بعضی‌ها احمدی‌نژاد هشت سال خیانت کرد؛ اما آیا شما نمی‌خواهید گذشته را کنار بگذارید الان باید دید برنامه‌های روحانی چه هستند. 


این دانشجو با خرده گیری بر آمارهای ارائه شده از سوی دولت گفت: ما در دولت چند منبع آماردهی داریم از جمله بانک مرکزی؛ اما وقتی آمارهای ارائه شده توسط این سازمان‌ها با هم یکی نیست شما چطور آمار قطعی می‌دهید. 


نماینده جامعه اسلامی گفت: اگر در دولت احمدی‌نژاد نرخ تورم ۴۹درصد بوده است؛ در این دولت برای مقابله با آنچه تدابیری در نظر گرفته شده است؟ در واقع هیچ برنامه‌ای در کار نیست وگرنه این وضع فلاکت بار وجود نداشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار