به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در همایش «اسلام، حقوق بشر، معنویت و عدالت» با اشاره به اینکه منظور از حق در حقوق بشر، حق اعتباری است، گفت: زمانی که حقی به اثبات رسید، در مقابل آن تکلیفی نیز به وجود می آید.
وی پرداختن به مسئله حقوق بشر را حائز اهمیت دانست و افزود: بر اساس نگاه غرب، تعدادی از خردمندان، فلاسفه و اندیشمندان حق و تکلیف را تعیین می کنند؛ البته در این مسیر نیز بعضی تا حدی موفق بودند، برای مثال برده داری که تا قبل از قرن بیستم در برخی از کشورها وجود داشت به واسطه همین ایفای حقوق انسانی از بین رفت اما باید دید آیا تمام جنبه های حقوق انسان در نظر گرفته شد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه انسان موجودی اجتماع محور است، تصریح کرد: بر این اساس طبیعی است که جامعه نیاز به قوانین دارد اما در اینجا سوالی مطرح می شود که منبع اخذ قوانین و تعیین حقوق بشر چیست.
ارزانی در ادامه سخنان خود بیان داشت: انسان موجودی عینی و نه ذهنی است، وجود انسان مستقل نیست و وابسته به معبود واجب الوجود است و انسان در تمام شئون زندگی محدود به فیضی است که از سوی خداوند متعال در اختیارش قرار گرفته است.
وی با اشاره به تفکر اندیشمندان برجسته ای همچون داروین و فروید افزود: این اندیشه ها در نشان دادن تصویر درست از انسان ناتوان هستند.
مدیر کل اداره فرهنگی و ارشاد اسلامی استان اصفهان در خصوص این اندیشه ها تصریح کرد: یکی از گذاره هایی که در اعلامیه حقوق بشر آمده، تساوی حقوق است که این مسئله برگرفته از نظر مارکس بود، اما همین تفکر سال ها بعد منجر به فروپاشی شوروی شد.
ارزانی در نقد اعلامیه حقوق بشر بیان داشت: این اعلامیه در زمانی نوشته شده که حدود ۵۰ کشور مستقل وجود داشته اند و رای داده اند و کشورهایی که در آن زمان مستعمره بوده اند و اکنون استقال یافته اند حق دارند که برخی از مفاد این اعلامیه را کم یا زیاد کنند.
وی با اشاره به نقد ناپذیر بودن قرآن افزود: این مسئله به این جهت است که قرآن را از طرف خدا می دانیم اما اعلامیه ای که افرادی هر چند متفکر آن را نوشته اند قطعا جای نقد دارد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: وقتی فرشته عدالت را می خواهند ترسیم کنند، ترازویی در دستی و شمشیری در دست دیگر نشان می دهند و برای نشان دادن صلح پرنده ای با شاخه ای زیتون را به تصویر می کشند.
ارزانی در پایان خاطر نشان کرد: تعبیر اسلام و قرآن این است که سه چیز یعنی کتاب قانون، ترازوی عدالت و سلاح آهنی در کانر هم جامعه رابه امنیت می رساند.
لازم به ذکر است، همایش اسلام، حقوق بشر، معنویت و عدالت که صبح امروز و همزمان با شصت و هفتمین سالگرد اعلامیه حقوق بشر با حضور مسئولین، پژوهشگران و دانشجویان آغاز شده بود، ظهر امروز با قرائت بیانیه و تقدیر از مقالات برتر ارسال شده به این همایش پایان یافت.