به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، همایش «اسلام، حقوق بشر، معنویت و عدالت» به میزبانی دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد.
در این همایش که با حضور جمعی از مسئولان و دانشجویان و پژوهشگران برگزار شد، در پایان از مقالات برتر تقدیر به عمل آمد.
محمد حسن ضیایی فر، دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در این همایش با اشاره به فرارسیدن شصت و هفتمین سالگرد تدوین اعلامیه حقوق بشر، گفت: در بسیاری از کشورها برنامه هایی در این خصوص برگزار شده و مردم با فرهنگ های متفاوت نظر خود را در این باره بیان می کنند.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان ملل برای روز جهانی حقوق بشر، تصریح کرد: این سازمان شعار امسال را «حقوق ما و آزادی های ما، همیشه و همواره» عنوان کرده است.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران با اشاره به اعلامیه حقوق بشر، بیان داشت: انتقادهایی به این اعلامیه وارد است؛ چراکه در زمان تصویب این اعلامیه بسیاری از کشورها مستعمره بودند و در واقع در تصویب آن نقشی نداشتند.
ضیایی فر حقوق بشر را از زاویه سیاسی و دیپلماتیک، ابزاری برای هجمه به کشورهایی مانند ایران دانست و گفت: اما نباید به این دلیل، همه موارد مربوط به حقوق بشر را در مجموع نادرست بدانیم.
وی در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به دیدگاه سجاد پور، مشاور وزارت خارجه در خصوص حقوق بشر افزود: به اعتقاد مشاور وزارت خارجه، حقوق بشر در لایه های مختلف قابل بررسی است که این لایه ها شامل موارد فکری و اعتقادی، سیاسی و دیپلماتیک، امنیتی و حقوقی هستند.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در خصوص وظایف مدیران دستگاه های اجرایی در توجه به بحث حقوق بشر تصریح کرد: در این راستا مدیران لازم است از تجربیات کشورهای دیگر و برنامه ریزی برای اطلاع رسانی در این زمینه اقدام کنند.
ضیایی با تاکید بر لزوم توجه به ارتقای حقوق انسانی در همه ابعاد، بیان داشت: عدم توجه به این مسئله چالش هایی را به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه برخی از کشورها فقط به بعد اقتصادی، بعضی به بعد سیاسی و بعضی فقط به بعد آسیب بشر اهمیت می دهند، افزود: این مسائل در حالی است که باید در بحث حقوق بشر به همه مسائل توجه داشت و تمامی ابعاد را در نظر گرفت.
دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: متفکران برای اینکه در دنیا اثرگذار باشند و نظراتشان شنیده شود، باید الگوی عملی داشته باشند و باید فاصله بین حرف و عمل کم شود که این مسئله وظیفه دانشجویان، محققان و پژوهشگران است.
ضیایی فر در پایان با اشاره به اینکه امسال پنجاهمین سال تصویب دو اسناد «میثاق بین الملل حقوق مدنی و سیاسی» و «میثاق بین المللی اقتصادی و اجتماعی» است، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران عضو این اسناد است و دولت نیز متعهد به اجرای این دو سند می باشد.