به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، نشست بررسی ابعاد فتنه و حماسه نهم ماه با حضور جمعی از اساتید دانشگاهی در مجتمع رسانهای کویر برگزار شد.
در این نشست حمدالله منظری توکلی، استاد دانشگاه و مسئول بنیان نخبگان بسیج علمی استان کرمان در رابطه با چرایی تلاش دشمانان جهت ایجاد انقلابهای مخلملی و رنگین گفت: دشمن زمانی که دید از طریق جنگ سخت که نمونهاش جنگ تحمیلی بود به پیروزی نرسید در نتیجه بحث جنگ نرم را پیش میگیرد که از مصادیق آن انقلابهای رنگین و مخملی است.
مجریان فتنه ۸۸ در داخل و برنامه ریزانش در خارج بودند
وی ادامه داد: انقلاب رنگین یعنی انقلابی که خونریزی در آن نباشد ولی با عقیده و اعتقادات مردم سرو کار دارد و ارزشها را کم رنگ میکنند؛ دشمنان دیدند که جنگ مسلحانه با مردم ایران کاربردی ندارد پس به انقلابهای رنگی روی آورد تا عقیده مردم را عوض کند.
منظری در رابطه با نقش خواص در فتنه ۸۸ نیز گفت: در فتنه ۸۸ که در واقع از یک سال قبل از انتخابات رقم خورد؛ دشمنان داخلی و خارجی، مخصوصا خارجیها نقشه براندازی نظام را طراحی کردند و این نقشه هم مجریانش در داخل و طراحان و برنامه ریزانش در خارج بودند که خواص میتوانستند نقش اساسی را داشته باشند یعنی اینکه میتوانستند از چنین موقعیتی برای نظام استفاده کنند.
برخی خواص در فتنه ۸۸ در میدان دشمن بازی کردند
مسئول بنیاد نخبگان بسیج علمی کرمان با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی از خواص آب به آسیاب دشمن ریختند و نقشه دشمنان را عملی کردند، بیان داشت: متاسفانه در فتنه ۸۸ برخی خواص و در میدان دشمن بازی کردند و متاسفانه فتنه ۸۸ شکل گرفت و هدفش هم براندازی نظام جمهوری اسلامی در قالب انقلاب رنگین و مخملی بود که با رهبریهای خردمندانه رهبر فرزانه انقلاب و هوشیاری و بصیرت مردم انقلاب این نقشه نقش برآب شد.
وی به وجود سرفصلهای علوم غربی در دانشگاهها با وجود منابع ارزشمند اسلامی در همان حوزهها اشاره کرد و گفت: علوم انسانی با انسانها سروکاردارد و با رفتار و حرکات انسان سروکار دارد؛ وقتی قید اسلام به آن اضاف شود علوم اسلامی مطرح میشود یعنی این انسانی که دارد در قالب علوم انسانی تربیت میشود با معیارهای نظام اسلامی تربیت میشود به عبارتی انسانی باشد اسلامی و افکارو خمیرمایعهای اصلیاش از اسلام سرچشمه گرفته باشد.
از نظریات دانشمندان و علمای اسلامی در دانشگاهها استفاده شود
منظری افزود: به همین دلیل مقام معظم رهبری تاکید ویژهای در زمینه علوم انسانی در دانشگاهها آن هم بصورت اسلامی دارند و این ایراد متاسفانه هنوز بر دانشگاهها وارد و جاری است که علوم انسانی عمدتا آنچه تدریس میشود علوم غربی است و کمتر به علوم اسلامی پرداخته میشود.
مسئول بنیاد نخبگان بسیج علمی کرمان خاطرنشان کرد: وظیفه همه مخصوصا برنامه ریزان درسی دانشگاهی که احساس وظیفه کنند و علوم انسانی اسلامی را پیاده سازی کنند و از مکتب اسلام استفاده شود و از نظریات دانشمندان و علمای اسلامی در دانشگاهها استفاده شود.
وی در رابطه با ابعاد حماسه ۹دی ماه نیز گفت: بعد از جریان فتنه؛ فتنه گران کار را خیلی سخت کردند و میخواستند به اهدافشان برسند از جمله اینکه به حضرت امام توهین کردند و عکس امام را پاره کردند و در روز تاسوعا و عاشورای حسینی حرمت شکنی کردند و به عزاداران امام حسین (ع) حمله ورشدند که اینجا صحنه بسیار تلخی بود چون ارزشها را نشانه رفته بودند.
منظری با اشاره به اینکه ما هرچه داریم از مکتب حسینی و امام و انقلاب و مقام معظم رهبری است، بیان داشت: در نتیجه اینجا هم همان سه رکنی که در پیروزی انقلاب نقش داشتند یعنی سه رکن اصلی مکتب، امام و امت؛ مکتب جهان شمول و اصیل اسلام و امام امت با رهبری هایی که داشتند وامت وفادار به رهبری و مسلمان، این سه دست بدست هم دادند و حماسه ۹ دی را خلق کردند.
۹ دی ماه برای همیشه تاریخ فتنه و دشمنان را دفن کرد
مسئول بنیاد نخبگان بسیج علمی کرمان به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با نه دی ماه اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند نهم دی مثل سایر حماسهها همچون ۲۲ بهمن ماه ماندگار شد و ماند.
وی افزود: ۹ دی ماه یکی از حماسههای بسیار ارزشمندی است که امت اسلامی خلق کردند و پشت سرمقام معظم رهبری ایستادند و شعارهای دشمن شکن دادند و با اصل بصیرت برقضایا غلبه کردند و برای همیشه تاریخ فتنه و دشمنان را دفن کردند و امیدواریم دیگر چنین هنجارشکنیها و فتنههایی پیش نیاید.
این استاد دانشگاههای کرمان همچنین در رابطه با مقایسه فتنههای ۷۸ و ۸۸ و تاثیرات آنان بر روی وضعیت علمی کشور گفت: در سال ۷۸ و ۸۸ فتنهها به دانشگاهها کشیده شد و هدف دشمن براندازی نظام و به سختی انداختن نظام بود؛ علتش هم این بود که این مسائل را از دانشگاهها شروع میکنند یا به دانشگاهها میکشانند، چون در تمام دنیا دانشگاه قشر بیدار جامعه است و قشر آگاه و آرمان خواه دانشجو چنین جریاناتی را دنبال میکنند.
وی ادامه داد: اگر دانشگاه، دانشگاه انقلابی و اسلامی باشد آن نظام نیز اسلامی و انقلابی است و اگر دانشگاه معیوب باشد و عناصر دانشگاه خود فروخته و گوش به حرف دشمن بدهند قطعا نقشه دشمن در جامعه عملیاتی میشود؛ به این دلیل دشمنان دانشگاهها را در سرلوحه کار خودشان قرار میدهند تا در آشوبهایی که میخواهند پیاده کنند، بتوانند نقش بازی کنند.
دانشجویان آگاه باشند که در فتنه جدید بازیچه دشمنان نشوند
منظری توکلی بیان داشت: دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان و کارکنان باید آگاه باشند که دشمنان از آنها سوء استفاده نکنند، چون دشمن میداند قشر دانشجو سریع تغییر میپذیرد و ثانیا دانشجویان آینده سازان نظامند و چرخ های سیاسی و نظامی و اقتصادی مملکت بدست جوانان به حرکت در میآید و طعمه خوبی برای دشمنان هستند و لذا باید آگاه باشند که از فهم و بصیرتی که دارند در برابر دشمن بایستند و دشمن از این قشر تحصیل کرده استفاده نکند و فتنه جدیدی با استفاده از این قشر رخ ندهد.
فتنه در فضای غبار آلود رخ میدهند؛ اما نفوذ در همه زمانها ایجاد میشود
مسئول بنیاد نخبگان بسیج علمی کرمان در رابطه با رابطهی فتنه و نفوذ گفت: فتنه در حوادث غبار آلود شکل میگیرد یعنی در جایی که حق و باطل دارد مشتبه میشودد؛ فتنه در این نوع فضاها ایجاد میشود، فضایی که حق و باطل صف آرایی کردند و تشخیص حق مشکل است، در نتیجه فتنه شکل میگیرد تا حق را بپوشاند و جریان باطل مسلط بر امور شود.
وی در تشریح نفوذ نیز گفت: نفوذ میتواند در هر دورانی اتفاق بیفتد چون ازمصادیق جنگ نرم است و با احساسات، افکار، اعتقادات و آرمانهای مردم سروکاردارد و میتواند در هر زمانی اتفاق بیفتد و دشمن میخواهد با آن در ارکان سیاسی، اقتصادی، دینی و اعتقادی و نظامی جامعه نفوذ پیدا کند و به اهداف خودش دست بیابدو ما بیاید در هر زمان مواظب نفوذ دشمن باشیم.
آینده پژوهی فتنه میتواند ار بروز فتنه دیگری جلوگیری کند
این استاد دانشگاههای کرمان در رابطه با آینده پژوهی فتنه در شرف دو انتخابات مهم پیش رو نیز تصریح کرد: آینده پژوهی به ابعاد مختلف جریانات به صورت تحقیقی میپردازد یعنی مسائل را از دید تحقیق نگاه میکند و ریشه یابی میکند و عوامل و علل را میسنجد؛ بنابراین ما اگر در قالب آینده پژوهی به مسئله فتنه ۸۸ بپردازیم بسیاری از علل و عوامل برایمان روشن میشود.
وی خاطرنشان کرد: از آینده پژوهی به مسئله فتنه ۸۸ میتوانیم استفاده کنیم که در انخابات آینده آن فتنهای که سال ۸۸ درست کردند پیش نیاید و صدمهای به نظام و انقلاب وارد نشود و همچنین هزینهای را ما نپردازیم؛ بنابراین در قالب آینده پژوهی اگر ما بصورت کارهای تحققی به جریان فتنه بپردازیم میتواند برکاتی را برای انتخابات آینده داشته باشد.
لازم به ذکر است، این نشست با همکاری سرپرستی خبرگزاری دانشجو در کرمان و سایت استاد ایرانی برگزار شد.