کد خبر:۴۷۲۴۸۵
رئیس انجمن علمی علوم دامی کشور:

باید با وجود محدودیت در بازارهای صادراتی حضور پیدا کنیم/ پیشرفت‌های زادی در علوم دامی داشتیم

رئیس انجمن علمی علوم دامی کشور گفت: پژوهش‌های دامی ما باید به گونه‌ای طراحی شود که با وجود محدودیت منابع بتوانیم در بازارهای صادراتی حضور پیدا کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان، اردشیر نجاتی، رئیس انجمن علمی علوم دامی کشور، ظهر امروز در همایش ملی علوم دامی کشور که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شده بود، گفت: دامپروری یکی از بخش‌های مهم تأمین شغل در کشور است.

 

وی افزود: روند کلی تغییرات دامپروری جهان در کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال رشد است به خصوص در کشورهای شرق آسیا که رشد اقتصادی خوبی دارند و نیز در بعضی قست‌های آفریقا، اما روند رو به رشد در کشورهای توسعه یافته دیگر متوقف شده است؛ چرا که عرضه و تقاضا در این کشورها به تعادل رسیدند.

 

نجاتی با اعلام این خبر که محصولات دامی سهم ۳۳ درصدی در تولید ناخالصی ملی را در کشورهای جهان داراست، متذکر شد: دلایل رشد تولیدات دامی در هر اجتماعی به رشد جمعیت و شهرنشینی و افزایش سطح رفاه آن جامعه بر می گردد؛ چرا که افزایش سطح رفا افزایش تقاضا برای استفاده از محصولات پروتئینی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین معمولا کشورهایی که از سطح رفاه بالاتری برخوردار هستند، سهم بزرگتری در استفاده از تولیدات دامی دارند.

 

رئیس انجمن علمی علوم دامی کشور همچنین خاطرنشان کرد: در نیم قرن گذشته تولید مرغ در جهان ۱۰ برابر شد، در دو هه آخر سده گذشته نیز تولید گوشت از ۴۵ میلیون تن به ۱۳۴ میلیون تن رسید که البته این رشد در کشورهای با رشد اقتصادی سریع‌تر، بالاتر بود.

 

وی با تکرار این مطلب که رشد تولیدات دامی در کشورهای توسعه یافته متوقف شده است، متذکر شد: در کشورهای در حال توسعه مانند ایران فرصت خوبی است تا از این امکان استفاده کنیم و نقش خود را در بازار جهانی افزایش بدهیم؛ با توجه به افزایش جمعیت در دنیا نیاز به محصولات دامی نیز در حال افزایش است چرا که جمعیت زیاد، غذای بیشتری می‌خواهد از طرفی کشور ما در جایی است که تمرکز عمده جمعیتی جهان در آن قرار گرفته؛ بنابراین فرصت مناسبی است تا بتوان از آن بهره ناسب برد.

 

نجاتی تاکید کرد: امکانات و سیستم‌های دامپروری هر ساله رشد چشمگیری دارند، سیستم‌های پرورش نیز تحت تاثیر پیشرفت در علوم دامی و فناوری‌های جدید پیشرفت زیادی کردند به خصوص در بخش‌های تولید مثل اصلاح نژاد، تغذیه و بهداشت واقعا پیشرفت‌های قابل توجهی داشتیم.

 

رئیس انجمن علمی علوم دامی کشور این پیشرفت‌ها را مثبت ارزیابی کرد و عنوان داشت: ما با کمبود منابع در جهان روبرو هستیم، رقابت زیادی روی زمین‌های کشاورزی در جهان وجود دارد که در آینده افزایش نیز پیدا می‌کند، آب هم که یکی از منابع مهم زندگی است با محدودیت‌های جدی مواجه است؛ بنابراین باید تلاش کنیم پژوهش‌های ما به گونه‌ای طراحی شود که با وجود این محدودیت‌ها بتوانیم در بازارهای صادراتی حضور پیدا کنیم.

 

نجاتی در پایان در خصوص انجمن علوم دامی کشور گفت: این انجمن با قدمتی ۱۰ ساله و بیش از ۱۶۰۰ عضو و با هدف ترویج و گسترش دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری‌های نوین در صنعت دام و طیور و توسعه کیفی نیروهای متخصص در حال انجام فعالیت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار