گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی*؛کمی بیش تر از دو ماه به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی است، رویدادی که از هم اکنون به یکی از موضوعات مهم مردم و به ویژه تشکل های دانشجویی تبدیل شده است.
ظرفیت غنی پنجاه هزار نفری دانشجویان چهارمحال و بختیاری صدای رسای این استان و از عوامل تأثیر گذاری است که میتواند در انتخابات هفت اسفند نقش کلیدی داشته باشند.
جنبشهای دانشجویی که با آگاهی و زمینههای مناسب میتوانند حرکتهای ماندگاری برجای بگذارند و علاوه برشور انتخاباتی نگرشهای منطقی برفضا حاکم کنند. با توجه به اینکه اکثریت دانشجویان ذائقههای سیاسی مختلفی دارند وبه طور ذاتی دوست دار کارهای سیاسی هستند، میتوانند با تبیین مؤلفههای تخصصی و اجرایی مطلوب کشور، نقش مهمی در انتخابات مجلس دهم داشته باشند.
طبیعتاً همان گونه که امام خامنه ای در دانشگاه علم و صنعت اشاره کردند، «جنبش دانشجویی یک جریان اجتماعی غیر معطوف به قدرت است، کار اصلی آن هم گفتمان سازی و بلند کردن شاخصها و افقهاست»؛ کار دوجانبهی دانشجویان گفتمان سازی در سطح نخبگی برای تغییرات کلان و تخصصی ، واقعی کردن فضا، معطوف کردن کاندیداها و فعالین انتخاباتی به روی نقاط اصلی مشکل استان، مطالبات مردم و آرمانهای اصلی انقلاب است. یک سطح هم فضاسازی و گفتمان سازی برای عموم مردم است.
دانشجو به مثابهی یک روشن فکر به تعبیر معارف سیاسی (که به معنای کسی است که مسائل عینی جامعه را میبیند و به دنبال حل آن هاست) باید همیشه حرفی داشته باشد. این حرف یا با مردم است، یا با رسانه ها، یا با دانشجوها یا با مسئولین و کسانی که در معرض قرار گرفتن در مسئولیتها هستند مثل کاندیداها.
ورود جنبشهای دانشجویی مستلزم هوشیاری و تصمیمات سنجیده است، که این امر موجب میشود افرادی متخصص و متعهد به بهارستان راه پیدا کنند و شاهد طیف نمایندگان طرفدارعملی منافع استان باشیم. انتخابات هفت اسفند بسیار حائز اهمیت است و به همین دلایل حضور آگاهانه جنبشهای دانشجویی لازم و ضروریست، اگر این قشر تحول خواه در چهارچوب قانون به تکلیف سرنوشت ساز خود به نحو شایسته عمل کند، شاهد مجلسی کار آمد و در راستای منافع ملت نیز خواهیم شد تا افراد با تعهد به پارلمان ورود کنند و راه برای ورود نمایندگانی که بار دیگر از دست شهرام جزایری ها، سعید مرتضوی ها و محمدرضا رحیمی ها رشوه بگیرند بسته شود.
در طول تاریخ ملت، جریان دانشجویی منشاء تحولات بسیار عظیم و مهمی بوده و بعضاً توانسته است یک تنه بار همه اقشار را در طول تاریخ بر دوش بکشد. در همین راستا دانشجویان در طول تاریخ گاهی ایفا گر نقش احزاب در کشور بوده و گاهی نیز نقش رسانهها را برای آگاه کردن مردم ایفا کرده اند .
وظایف دانشجویان در انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دو بخش بیرون دانشگاه و داخل دانشگاه تقسیم بندی می شود:
در بیرون دانشگاه، دانشجو فردی محسوب می شود که آگاه به مسائل سیاسی جامعه است و به دلیل داشتن روحیه پرتلاش، بسیاری از مواضع خود را بیان می کند و جلوتر از مردم حرکت می کند و دانشجویان باید با مطالعات و بررسی های خود مراقب باشند تا این جایگاه را از دست ندهند. اما در دانشگاه در ایام نزدیک به انتخابات معمولاً شاهد رشد تشکل های یک بار مصرف در دانشگاه ها هستیم و بعد از انتخابات از این تشکل ها خبری نیست و دانشجویان با بصیرت و آگاهی خود نباید از این تشکل ها استقبال کنند و از طرف دیگر جریان حق را از جریانی که فقط به دنبال برداشت سیاسی است، جدا کنند که این خود تسهیل کننده مسیر انتخاب اصلح خواهد بود.
وظیفه دانشجو معرفی آن نمایندگانی است که با برنامه های چند ساله و سند چشم انداز آشنا باشند؛ درحالی که برخی نمایندگان اصول برنامه ریزی را بلد نیستند و حتی با اسناد بالادستی آشنایی ندارند که این افراد در فصل انتخابات معمولاً با هوچی گری به مجلس راه می یابند و معمولاً دو تا چهار سال یعنی هشت سال زمان برای حضور در مجلس نیاز دارند تا چهار سال اول با قوانین آشنا شوند و چهار سال دوم تازه به فکر کار برای استان بیفتند!
معرفی آن نمایندگان مجلسی که روحیه تقنینی داشته باشند و از دادن وعده های اجرایی گزاف خودداری کنند؛ چون آنان درقبال امور اجرایی وظیفه ای ندارند و باید مسئولیت نظام سازی و تدوین قانون برای اقتصاد و فرهنگ استان را با نگاه عدالت طلبی به عهده بگیرند. نماینده اصلح همچنین باید وعده هایی که از سوی دولت در قبال این استان عملی نشد را پیگیری کند.
به عنوان کلام آخر وظیفه دانشجو این نیست که پشت یک نگاه سیاسی خاص برود، دانشجو باید با حفظ حریت خود، منافع سیاسی برخی افراد و گروه ها را فدای آزادگی خود نکند و زیربنای انتخاب خود را نگاه انقلابی و عملگرایانه ی منطقی قرار دهد.
پژمان مرادی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.