به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید امیر محسن ضیائی عصر شنبه در آئین یادبود دوازدهمین سالگرد زلزله پنجم دی سال 1382 بم افزود: با توجه به اینکه آسیب پذیری ما می تواند اجتماعی، اقتصادی و غیره باشد اما اگر امروز بتوانیم آسیب پذیری فیزیکی را کاهش دهیم، به مقدار زیاد می توانیم از حوادث و آسیب های ناشی از آن پیشگیری کنیم.
وی بیان کرد: باید یاد بگیریم، کار کنیم و از تجربیات دنیا استفاده کنیم و ببینیم آنها که موفق هستند، چه کار کردند.
وی گفت: چنین وقایعی اتفاق می افتد اما مسئله اصلی زمان وقوع آن اتفاق است و اگر می خواهیم شاهد چنین وقایع اندوه باری نباشیم، باید عزم ملی داشته باشیم و همه باید حساس باشند و در مجموع یک فرهنگ تاب آور باشیم و همه اقشار جامعه آمادگی داشته باشند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تلفات 17 هزار نفر سالانه در جاده های کشور افزود: این رقم معادل نصف قربانیان زلزله بم است و باید با توجه به همه مسائل، برنامه ای جامع و مدیریت بحران های بزرگ را داشته باشیم و متناسب با آن آموزش دهیم و تدابیری نیز بکار گیریم.
وی گفت: ابتدا از وقوع این گونه حوادث پیشگیری کنیم اما در صورت وقوع باید با آمادگی کامل در میدان باشیم.
ضیائی بر ایجاد موزه زلزله در بم افزود: در این موزه می توان موضوعات مرتبط با زلزله بم و همچنین خدمات و امدادرسانی های صورت گرفته را در قالب عکس و فیلم، کتاب و مقالات و روش های دیگر در معرض دید قرار داد.
وی اظهار کرد: می توان به این ترتیب حادثه زلزله را زنده نگه داشت و از تجربیات آن بهره برد.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: سال 82 طی 12 ثانیه بیش از 30 هزار نفر در بم جان باختند و بیش از 90 درصد شهر از بین رفت.
وی افزود: این حادثه قلب همه ایرانیان و جهانیان را به درد آورد.
وی با یادآوری تلاش های انجام شده در بم گفت: امروز بعد از 12 سال وقتی در این شهر حرکت می کنیم جریان زندگی بخوبی لمس می شود.
ضیائی بیان کرد: این سر زندگی نشان از فعالیت های فراوان مردم و مسئولان دارد اما کاستی هایی هم وجود دارد که باید جبران شود.
وی افزود: با وقایع اندوه باری که در ایران رخ داده است باید درس های خوبی از آنها گرفت و با کاربردی کردن تجربیات این وقایع در حوادث احتمالی بعدی کمترین تلفات را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه درباره زلزله بم مقالات و کتاب های زیادی تالیف شده است، تاکید کرد: باید اندوخته های زلزله را بکار گیریم تا در مواقع بحرانی کارایی مطلوبی داشته باشیم.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به اینکه بیش از دو سوم خاک ایران در نقاط حادثه خیز قرار دارد باید به گونه ای برنامه ریزی شود که مردم و مسئولان آمادگی فوق العاده ای داشته باشند و اگر می خواهیم موفق باشیم باید به گذشته برگردیم تا ببینیم چکار باید کرد.
وی افزود: در هر صورت باید پذیرفت که در کشوری زلزله خیز زندگی می کنیم و باید با این مساله کنار بیاییم.
ضیائی بیان کرد: همزمان با زلزله بم در چند جای دیگر زلزله هایی با همین ریشتر اتفاق افتاد اما تلفات شان بسیار کمتر از زلزله بم بود.
وی با اشاره به کارهای انجام شده از سوی نظام جمهوری اسلامی در بم گفت: کارهای مقطعی در این منطقه باید به کارهای با برنامه و دائمی تبدیل شوند.
رئیس جمعیت هلال احمر، استاندار کرمان و شماری دیگر از مسئولان همچنین امروز شنبه با حضور در بهشت زهرا (س) بر مزار جانباختگان زلزله بم حضور یافتند و با نثار گل و قرائت فاتحه یاد آنان را گرامی داشتند.
مرکز شهرستان بم در 190 کیلومتری شرق کرمان است.