گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت*:بنا به فرمایش بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) مبداء همه تحولات و مقدرات یک کشور دانشگاه است؛ و دانشگاه است که یک کشور را اصلاح یا تباه می کند. حال اینجا این سوال مطرح می گردد که ارزش و اعتبار این دانشگاه ازکجاست که به یک چنین دستاوردی نائل می گردد؟ آیا صرف اطلاق دانشگاه به یک مکان و محل خاصی که در آن رشته ها و دروس مختلف علمی تدریس می شوند؛ می توان این ادعا را ثابت کرد؟
پر واضح است آن عنصری که این ارزش و اعتبار سازنده و تحول آفرین را به این مکان مقدس اعطاء کرده، دانشجوست؛ چرا که اگر دانشجویی وجود نداشته باشد، درس و مشق و قلم و استاد و دانشگاهی هم در کار نخواهد بود.
بله این دانشجوست که دانشگاه را به محلی برای تغییر و تحول در سرنوشت بشریت تبدیل کرده است، این روحیه ی و ذات دانشجوییست که رکود و بی تحرکی را برنمی تابد و تحول بر انگیز است، آری این عنصر از دانشگاه است که رهبر بزرگترین انقلاب تحول برانگیز قرن بیستم به واسطه ی آن برای دانشگاه چنین شانیتی قائل می شود.
این دانشجویان هستند که با فعالیت ها و اقدامات خود تحولات بنیادی در سطح جامعه را رقم می زنند، این دانشجویان هستند که برای رسیدن به آرمان های خود تشکل تشکیل می دهند و نقش آفرینی می کنند.
جامعه ی دانشجوی انقلابی نیز از این قضیه مستثنی نیست، بر همگان واضح است که پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و بازگشت اعتماد و عزت ملی، دانشجویان در همه ی صحنه های ملی حضوری پر رنگ داشته و با مجاهدتهای خاص خود همواره بر افتخارات ملی ما افزوده اند و دانشگاه را در حقیقت به عنوان مکان پیشرفتهای علمی و مبداء موثر بر پیشرفتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به کشور معرفی نموده اند. این دانشجویان همیشه جزو طلایه داران مبارزه با استکبار بوده و نشان داده اند که استکبار ستیز هستند و این حرکت خود را بنا به فرمایش رهبر و مولای خود یک وظیفه بر خود میشمارند.
در راستای فعالیت های سیاسی دانشجویان نیز باید گفت که مقام معظم رهبری بارها در دیدارهای خود با دانشجویان بر بینش سیاسی آنها تاکید کرده اند و در این خصوص دانشجویان را به تلاش سیاسی، کار سیاسی، مطالعه سیاسی و مباحثه سیاسی برای بدست آوردن قدرت تحلیل و بینش صحیح سیاسی امر کردند، معظم له فهم مسائل و جریان های سیاسی از سوی دانشجویان را یک وظیفه اسلامی، دینی و انقلابی برای آنان می دانند. لذا درست فکر کردن، درست تحلیل کردن، تحلیل درست را به دیگران منتقل کردن و سعی در روشن و آگاه کردن، از وظایف مهم و تاثیر گذار جامعه دانشجویی کشور بالاخص تشکل های دانشجوییست.
تشکل ها و جامعه ی دانشجویی نقش مهمی را در فراهم نمودن بسترهاي لازم فکری و بصیرتی براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات را بر عهده دارند، دانشجویان به عنوان قشر نخبه جامعه مسیرهای فکری جامعه را به بهترین نحو می توانند رقم بزنند و نگرش های منطقی را بر فضای جامعه حاکم کنند.
بدون تردید تشکلهاى دانشجویى نقش آفرینند؛. منتها همانگونه رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند باید توجه داشت که تشکل دانشجویى، با حزب فرق دارد، احزاب و سازمانهاى سیاسى در وضع رایج و متعارف عالم، تشکیلاتى هستند که براى رسیدن به قدرت به وجود آمده اند. یعنى مجموعه هایى تشکیل میشوند براى اینکه قدرت سیاسى را در جامعه در دست بگیرند. خاصیت حزب این است. تشکلهاى دانشجویى مطلقاً براى این به وجود نمى آیند و نمیخواهند قدرت را در دست بگیرند. تشکلهاى دانشجویى براى رسیدن آرمانها به وجود مى آیند که فراتر از مسئله به قدرت سیاسى رسیدن و حکومت را به دست گرفتن است. و این قدرت سیاسى برایشان مطرح نیست، وظایف تشکل های دانشجویی این است که سیاست گری کنند؛ یعنی حقیقتاً فهم و قدرت تحلیل سیاسی داشته باشند به نوعی که هر حرفی را به آسانی نپذیرد و هر احتمالی را به آسانی در ذهن خود راه ندهند یا رد نکند؛ این قدرتِ تحلیل سیاسی، خیلی مهم است.
تشکل ها و جامعه دانشجویی باید مراقب باشند که وارد جریان ها و احزاب سیاسی نشوند و یا ناخواسته مورد بهره برداری های سیاسی طیف یا جریان خاصی قرار نگیرند، رهبر معظم انقلاب بارها تشکل ها و جامعه دانشجویی را به داشتن قدرت تحلیل سیاسی تاکید می کنند و معتقدند دانشجو باید قدرت شناخت جبهه بندی های دنیا را داشته باشد تا بفهمد امروز دشمن کجاست و از کجا و با چه ابزاری حمله می کند. البته باید توجه داشت که که دشمن از همین امر استفاده نکند. دشمن با کمال هوشیاری ایستاده است. امیرالمؤمنین علیه الصلاه و السلام فرمود «و من نام لم ینم عنه» مراقب باشید که اگر شما غفلت می کنید دشمن از شما غفلت نمی کند. دشمن با کمال هوشیاری مراقب است.
اسماعیل قاسمی-فعال فرهنگی