گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ماه نامه خیمه، دانشگاه سیستان و بلوچستان: سفره اي که امروزه در جهان پهن است ننگي است از نظام هاي مدرن که خود، ساخته و پرداخته و حال ميوه آن را برداشت مي کنند. تروريسم واژه اي است مدرن که با تاريخ انقلاب فرانسه شروع شد و امروز نيز به آنجا رسيده است. اساسا استفاده سازمان دهي شده براي ايجاد رعب و وحشت محصول کلمه اي است به نام تروريسم و اين واژه مدرن آشي است غربي در کاسه ديگر مردم جهان. آن هايي که زماني براي رسيدن به خواسته هاي خود با ايجاد چنين گروه هايي جان مردم جهان را به نامردي مي گرفتند؛ امروزه خود مقصد گروهاي تکفيري شده اند. سخن از تروريسم و زادگاهش بسيار است اما اين مقدمه عرض شد تا گفته شود کشوري که سرمايه داران و طبقه بورژواي آن براي بدست آوردن قدرت زماني دست به ارعاب و خشونت عليه مردم ديگر مي زند و جامعه فئودالي فرانسه را تغيير مي دهد، با چنين اعمالي آشناست و نه بيگانه.
کشوري که شايد به گونه اي شديدترين درگيري ها براي قدرت در آن صورت مي گيرد امروزه سوريه و يا همان شام است.
سوريه در حال حاضر قربانگاهي براي مردمش است که چندسالي است چوب وجود گروه هاي تکفيري را مي خورد. گرو هايي که براي آن ها خون و خونريزي وسيله است تا به ناحق وانمود کنند چنين چهره اي دارند. حال چرا سوريه هدف قرار گرفته شد؟
به عقيده نگارنده سوريه محل مشخص شدن قدرت بعدي جهان است. هر عقيده اي در سوريه بتواند پيروز اين جنگ شود قطعا يکه تاز بعدي جهان خواهد بود. اين صحبت به چند دليل است:
يک) حضور همه جانبه ي تمامي قدرت هاي جهاني در سوريه چه بصورت مستقيم و يا غير مستقيم، به طور مثال: حضور نظامي روسيه که مستقيما شرکت کرده است و عربستان که به وسيله ي حمايت هاي مستقيم خود به نوعي فرماندهي جريان تکفيري را با مشاوره هاي مستشاران آمريکايي و غربي در سوريه اجرا مي کند. حال بماند که کمک به گروهاي تکفيري براي پيش بردن جرياني است که بعد ها دايه دار افراط گرايي در مسلمانان است.
دو) سوريه پل ارتباطي اروپا و آسيا
همسايگان سوريه خود تقريبا دچار بحراني شده اند که سوري ها خود در آن پنجه نرم مي کنند اما نه به اين شدت، بلکه کمتر درگير اند ولي به نوعي دچار تهديداتي از طرف گروهاي تکفيري هستند. در واقع سوريه نقطه اي مرکزي اين بحران است. نکته حائز اهميت اينجا اين است که سوريه پل ارتباطي بين آسيا و اروپا است. دليل مهم ديگر اين موضوع همسايگي رژيم غاصب صهيونيستي با سوريه است که به نوعي حايز اهميت ويژه است.
سه) وجود رژيم صهيونيستي
به طور قطع نابودي اين رژيم پايه هاي قدرت هاي جهاني را مي شکند؛ به اين دليل که اسرائيل نماد تفکر آمريکا وغرب و به طور صريح چکيده اي از مجموع اين کشور ها در قالب کشوري غصب شده به نام اسرائيل است. اگر نابودي آن تحقق يابد در واقع نتيجه تمام زحمات آمريکايي ها در منطقه خاورميانه بر باد خواهد رفت و خاورميانه به ذات قبلي خود باز خواهد گشت.
د) تقابل ايدئولوژيک
در سوريه علاوه بر جنگ مسلحانه جنگي از لحاظ فکري و ايدئولوژيک بين رقبا برپپاست ايدئولوژي که مبتني بر روش نحوه اداره جهان است. يک گروه جنگ با مستکبران تا رفع هرگونه ظلمي به مستضعفان را در بر مي گيرد و گروه ديگر وضع حال جهان را مي پسندد و اين ها همان گروه هايي هستند که منافعشان به ثابت بودن اين اوضاع بستگي دارد.