کد خبر:۴۷۴۵۷۶
مددی در گفت‌و‌گوی تفصیلی با خبرگزاری دانشجو:

باید دسیسه‌های دشمن برای مخدوش کردن حضور همگانی در ۹ دی تبیین شود

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام‌نور زنجان گفت: موضوع ۹ دی باید در همان راستای حضور حداکثری مردم تحلیل شود و دسیسه‌های دشمن برای مخدوش کردن این حضور همگانی تبیین شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، همواره برخی وقایع هستند که در جوامع مختلف تاریخ ساز می شوند و تاثیر این گونه وقایع بر بالارفتن میزان فکر و بصیرت جامعه، بسیار فراتر از سایر اتفاقات به وجود آمده است.

 

9 دی 88 را می توان به حق از این دسته وقایع نامید که نیاز به بازخوانی دوباره و حتی چندباره دارد. آن چه در این روز مهم رقم خورد به اندازه ای سرنوشت ساز و معین کننده مسیر حق شد که امروزه عده ای نگران از معیار سنجش قرار گرفتن روز تاریخی 9 دی، بر طبل فراموش ساختن این انقلاب مهم معاصر کشورمان می کوبند.

 

جنبش دانشجویی انقلابی فعال در 9 دی، به عنوان جریانی که رهبر معظم انقلاب، خرسند از بصیرت این نسل سوم انقلاب هستند، با همان صراحت لهجه و کنار گذاشتن محافظه کاری خود، خواهد توانست نقش موثری در پا برجا بودن این روز مقدس ایفا کند.

 

به همین منظور، به سراغ محمد مددی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور زنجان رفتیم و با این فعال دانشجویی به مناسبت سالروز 9 دی و همچنین نگاههای جریان های سیاسی پیرامون این اتفاق مهم، به گفت و گو نشستیم.

 

آنچه در زیر می آید مشروح گفت و گوی خبرگزاری دانشجو با این فعال جنبش دانشجویی است:

 

چه اتفاقی مردم را در روز 9 دی به خیابان ها کشاند و چرا مردم ما نسبت به آن اتفاق واکنش نشان دادند؟

 

رفتارها و ساختار شکنی‌هایی که در ایام فتنه 88 به‌وقوع پیوست، نهایتاً با حضور پرشور، غیرقابل وصف، غافلگیرکننده و اثرگذار مردم مسلمان ایران در یوم‌الله 9دی، موجبات شکست فتنه 88 را فراهم آورد.

 

سال 1388، سالی خاص در حیات شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران بود. این یک واقعیت است که خروش مردمی و حضور دائمی و آگاهانه مردم در عرصه، خصوصیت منحصر به ‌فرد انقلاب  ماست. این حضور یقیناً ناشی از احساس نزدیکی مردم با حکومت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نشانه احساس مسئولیت آحاد امت ماست.

 

دقیقاً به همین دلیل است که روز 9دی در کلام رهبر معظم انقلاب، به شکلی خاص مورد اشاره قرار گرفته است. ایشان در روز 6 بهمن سال 88 یعنی کمتر از یک ماه پس از خلق حماسه 9 دی می‌فرمایند: «همه بايد اين احساس مسئوليت را داشته باشيم. و من مى‌بينم كه اين احساس مسئوليت را داريم. اين را مردم كشور ثابت كردند، ثابت مي كنند؛ حالا يك نمونه‌ى واضحش همين 9 دى بود.»

 

۹ دی تمام‌کننده فتنه بود؛ اما فتنه‌های دیگری برای نظام محتمل است. این فتنه تمام شد. اما آیا بعضی زخم‌ها و آسیب‌هایی که نظام به خاطر فتنه ۸۸ دچارش شد می‌تواند فرصت‌ساز باشد؟! پاسخ مثبت است.

 

اینها جزو زخم‌های فتنه هستند و به خاطر آن است که ما هنوز نتوانسته‌ایم از تجارب فتنه ۸۸ به خوبی استفاده کنیم. یکی از زخم‌ها این است که بالاخره جمهوری اسلامی نظامِ ترحم، ‌لطف،‌ مرحمت و فضل است. جمهوری اسلامی نظام دیکتاتوری و خشونت نیست.

 

شاید اگر هر نظام سیاسی دیگری بود، بعد از فتنه ۸۸ بسیاری از افراد دخیل را اعدام می‌کرد و بقیه را در زندان می انداخت تا این ماجرا ریشه کن شود. اما ما چکار کردیم؟! ما فقط گفتیم سران فتنه در منزل باقی بمانند که برخی شان به آبگرم و اسب سواری می‌روند. سران فتنه از این تفریحات برخوردارند. یعنی این طور نیست که صرفا در خانه نگهداری شوند. جمهوری اسلامی این برخورد را داشت.

 

 یا اینکه افراد محدودی که جرم امنیتی سیاسی داشتند بازداشت شدند و بسیاری از عوامل فتنه آزاد بودند. این‌ها همیشه می‌توانند از لطف نظام استفاده کنند. اما اخیرا آقای محمدرضا خاتمی گفت ما از آنچه بر ما گذشت می‌گذریم. این حرف مانند پاشیدن نمک بر زخم نظام بود.

 

کسی باید به ایشان بگوید که آقای محمدرضا خاتمی نظام لطف کرده است که شما آزاد هستید؛ ‌بعد از همه اقداماتی که در فتنه ۸۸ انجام دادید؛ ‌تحریک کردید، ‌تهمت زدید، دروغ گفتید و... حال شما مدعی می‌شوید؟! آیا جای مدعی و متهم تغییر کرده است؟!

 

خب، بخشی از این وضعیت به خاطر لطف نظام است. نکته بعدی اینکه بعد از تغییر دولت و روی کار آمدن دولت آقای روحانی اینها احساس کردند که برای‌شان فرصتی ایجاد شده است که متاسفانه واقعا هم فرصت ایجاد شد. خیلی از عوامل فتنه در مناصب اجرایی کشور جای گرفته‌اند.

 

این‌ها زخم‌های نظام و آسیب است. اگر واقعا تلاش می‌شد نباید فتنه‌گران روی کار می‌آمدند. البته مجلس شورای اسلامی تلاش زیادی کرد اما باز هم با نظر لطف نگاه کرد. چرا که خیلی از اینها نباید تایید می‌شدند. اما آقایی که آمده است به عنوان وزیر رای اعتماد گرفته یا حضور برخی افراد در استانداری‌ها برای مردم خیلی دردناک است. مردم نقش اینها در فتنه ۸۸ را شاهد بودند.

 

شما اشاره کردید که به واسطه دولت، برخی از فتنه گرانی که بدهکار مردم و نظام هستند روی کار آمدند و بر طلبکار شدن ایشان اشاره کردید. از نظر شما مردمی که از فتنه این فتنه گران بیزار هستند، چه واکنشی باید نسبت به این افراد نشان دهند؟

 

به نظر بنده واکنش مردم در برابر روی کار آمدن اصحاب فتنه باید این گونه باشد که اولا هوشیاری مردم این است که اینها را شناسایی کرده و از دولت مطالبه داشته باشند. از دولت آقای روحانی انتظار اعتدال بود؛ چرا که ایشان با شعار دولت اعتدال بر سر کار آمد. رسم اعتدال این نیست که افراطی‌ترین آدم‌هایی که فتنه و آشوب را رقم زدند به مناصب اجرایی بیایند. این رسم و حقیقت اعتدال نیست. مردم واقعا به این موضوع معترض بوده و رسانه‌ها نیز این اعتراض را نشان دادند.

 

بنابراین اولا مردم باید اعتراض خود را به گوش مسئولان دولت برسانند که از این انتصابات راضی نیستند. مهم‌تر از آن هوشمندی و بصیرت و آگاهی است که حائز اهمیت است. اگر بصیرت و آگاهی باشد، بر سر مردم کلاه نمی‌رود. اما اگر این نباشد ممکن است با شعارهای خیلی زیبایی باز هم بر سر ما کلاه برود.

 

قیام حماسی و تاریخی ۹ دی در سال ۸۸ خط بطلانی بر ۸ ماه فتنه‌گری و وطن‌فروشی جماعتی بود که به گذشته خود پشت کرده و دست در دست دشمنان اسلام به نبرد با ملت ایران روی آورده بودند. مردم در ۹ دی با حضور حماسی خود در صحنه، توطئه چینی دشمنان علیه نظام را بر باد دادند.

 

بر همین اساس هر ساله در آستانه فرا رسیدن این روز حماسی، مطالبات مردم و موضع آنها در فتنه 88 تکرار شده و به تمامی دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب یادآور می‌شود که مردم ایران پای نظام و انقلاب خود ایستاده‌اند.

 

يكى ديگر از چالش ها - كه البته اين چالش پيچيده‌ترى بود - چالشهاى فتنه‌انگيزى بود كه در فتنه‌اى مثل هجدهم تير سال 78 و فتنه‌ سال 88، با فاصله‌ ۱۰ سال، اينها در تهران راه انداختند. اميدوار بودند كه بتوانند با اين فتنه، نظام را شكست بدهند؛ ضربه وارد كنند؛ اما بالعكس شد.

 

 در فتنه‌ى هجدهم تير، پنج روز بعد از اينكه فتنه‌گران فتنه‌ى خود را شروع كردند، مردم آن حركت عظيمِ 23 تير را، نه فقط در تهران، بلكه در ساير شهرها به راه انداختند. در فتنه‌ى 88، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضيه‌ى عظيم نهم دى به راه افتاد.

 

 همان وقت بعضى از ناظران خارجى كه از نزديك ديده بودند، در مطبوعات غربى نوشتند و ما ديديم، كه گفته بودند آنچه در نهم دى در ايران پيش آمد، جز در تشييع جنازه‌ى امام، چنين اجتماعى، چنين شورى ديده نشده بود. اين را مردم كردند. حضور مردم اينجورى است."

 

  چه سخنی با مسئولانی که سعی در فرار از ابراز نظر پیرامون 9 دی دارند، دارید؟

 

نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار پر شور هزاران نفر از مردم قم در ۱۹ دی ماه ۹۲  فرمودند که اگر در مواردی نصرت الهی شامل حال مؤمنین نمی‌شود، به دلیل ضعف ایمان یا غلط بودن ایمان و یا ایمان بدون بصیرت است زیرا نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و فردی که چشم ندارد، راه را تشخیص نمی‌دهد و به بیراهه می‌رود.

 

ای کاش مسئولان ما این کلام رهبر انقلاب را آویزه گوش خود کنند.

 

  جنبش دانشجویی انقلابی چه وظیفه ای در قبال نه دی و شناساندن این روز  دارد؟

 

وظیفه ما این است که روزنه‌های نفوذ را شناسایی کنیم. وظیفه این جنبش توجیه رفتارها نیست، بلکه دانشجو با پویایی خودش باید مسئولان را در نظام جمهوری اسلامی ایران رصد کند تا هر کجا حرکت مسئولان خلاف آرمان‌ها و اصول صریح انقلاب اسلامی باشد و نیز هر کجا پایشان را از خطوط قرمزی که با خون شهدا معلوم و مشخص شده و توسط جانشین امام عصر(عج) و ولی فقیه زمان ترسیم می‌شود، فراتر گذاشتند، به مسئولان تذکر و هشدار دهند.

 

واژه دانشجو با مفاهیمی همچون علم و دانش، عدالت‌خواهی، آرمان‌گرایی و البته استکبار ستیزی پیوندی معنی ‌دار دارد. حضور مردم در 9 دی یکی از عوامل ثبات و پایداری نظآم ما شد، درست عکس آنچه دشمن در رابطه با فتنه 88 هدف‌گذاری کرده بود.

 

توجه به نهم دی به عنوان یک رویداد بزرگ ملی که در بر گیرنده‌ همه‌ اقشار، جریانات و گروه‌های معتقد به انقلاب اسلامی و با مشارکت همه‌ی آنها است اهمیت بیشتری می یابد. به‌خصوص در برهه‌ی پس از انتخابات که آرای همه‌ رأی‌دهندگان ارزشمند بود؛ بنابراین موضوع 9 دی باید در همان راستای حضور حداکثری مردم تحلیل شود و دسیسه‌های دشمن برای مخدوش کردن این حضور همگانی تبیین گردد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار