به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، شهریورماه سال گذشته برای نخستین بار نمایشگاه مطبوعات و رسانه های خبری استان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی زنجان (کاسپین) برگزار شد.
به وقوع پیوستن این رویداد جذاب و خبرساز و همچنین استقبال رسانه های استان از این حرکت، باعث شد تا یک بار دیگر و البته این بار پس از یک سال و چهار ماه دومین نمایشگاه مطبوعات و رسانههای خبری استان زنجان برپا شود.
البته مکان نمایشگاه این بار از یک فضای تجاری به فضایی تاریخی نقل مکان کرد و در این نوبت، محل کارخانه سابق کبریت زنجان که امروزه تبدیل به موزه ای شده است، میزبان فعالان رسانه ای استان شد.
نمایگاه مطبوعات امسال نسبت به سال گذشته با حضور تعداد بیشتری از رسانه های مکتوب و مجازی استان زنجان برپا شده و همین امر از استقبال مطلوب گروههای رسانه ای استان زنجان حکایت می کند.
وقتی دو روز گذشته سوت آغازین نمایشگاه مطبوعات و رسانههای خبری استان زنجان زده شد، از همان ابتدا حواشیهای زیاد به وجود آمده باعث شد تا این حواشی پررنگ، متن نمایشگاه را تحت تاثیر خود قرار داد.
افتتاحیه ای که ساعت ها زمان برد
در افتتاحیه نمایشگاه، در حالی که زمان این مراسم ساعت ۱۵ اعلام شده بود، با گذشت چندین ساعت از زمان اعلامی خبری از افتتاحیه نبود تا این که انتظارها به سر رسید و ساعتها پس از زمان اعلام شده ربان افتتاح این نمایشگاه به دست مسیح الله سلطانی معاون استاندار زنجان بریده شد.
با بریده شدن ربان نمایشگاه مطبوعات و رسانه های خبری استان زنجان و آغاز به کار رسمی این نمایشگاه، زمزمههای دور و نزدیک از عدم حضور ناصر مقدم به عنوان میزبان نمایشگاه شدت گرفت و این غیبت تا پایان روز نخست ادامه یافت.
عدم پخش اذان در محیط نمایشگاه
اگر گذرتان به نمایشگاه مطبوعات افتاد مسلما آن چه در همان نگاه اول نظر شما را جلب خواهد کرد، تبلیغات فراوان هر آن چه غیر از نمایشگاه است که عملا بنرهای تبلیغ نمایشگاه را تحت تاثیر خود قرار داده است.
در شرایطی که ساعت رسمی نمایشگاه، 15 تا 20 اعلام شده است، نکته حائز اهمیتی وجود دارد و آن بی اطلاعی خبرنگاران از برخی مکان های مهم است. با وجود گذشت دو روز از نمایشگاه هنوز بسیاری از اصحاب رسانه از وجود یا عدم وجود نمازخانه در این ساختمان اظهار بیاطلاعی میکنند.
نکته دیگر این که پس از گذشت دو روز از نمایشگاه هنوز یک بار هم صدای اذان از بلندگوهای ساختمان شنیده نشده است؛ در حالی که از زمان آغاز ساعت نمایشگاه، صدای آهنگهای البته مجاز در فضای کارخانه کبریت زنجان ساختمان شنیده میشود.
وقتی برخی غرفه ها شما را شگفت زده می کنند
هنگامی که از کنار غرفه های متعدد عبور می کنید، به یکباره چشمانتان بنرها و غرفه هایی را مشاهده می کند که در لحظه اول ممکن است بهت زده شوید.
این را میشد از برپایی غرفه شرکت پتروشیمی زنجان در بخشی از نمایشگاه فهمید. مدیر این شرکت که این روز به دلیل نشستهای خبری و فعالیتهای خود مورد توجه خبرنگاران قرار گرفته است، در روز نخست با حضور در همه غرفهها به ارائه عملکرد پرداخت.
شرکت پتروشیمی زنجان که هیچ سنخیتی با این نمایشگاه ندارد به تبلیغات گسترده از جمله توزیع سی دی و بروشور در محیط نمایشگاه میپردازد و میتوان رد کالاهای تبلیغی این شرکت را در سراسر نمایشگاه مشاهده کرد.
وقتی علت این امر از مسئولان غرفه مزبور پرسیده میشود دلیل آن را افزایش سرمایهگذاری این شرکت و مردمی بودن آن یاد می کنند که جوابی جالب و البته کاملا غیرمنطقی است.
این مسئله که یک شرکتی بدون داشتن رسانه، صاحب غرفه می شود زمانی جالب تر می شود که رئیس هیات مدیره این شرکت نیز به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی استان زنجان نامش بر سر زبان ها افتاده است و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
دعوا بر سر غرفه
از دیگر سوژههایی که شاید مورد بیتوجهی قرار گرفت، درگیری و بحث دو رسانه بر سر غرفه بود؛ در حالی که یکی از رسانه ها یک روز پیش از آغاز نمایشگاه، اقدام به غرفه آرایی کرده بود ناگهان با صاحب خانه جدید مواجه شد و مجبور به ترک غرفه شد. این بی نظمی در واگذاری غرفه ها به اصحاب رسانه در چند جای دیگر نیز مشکلات و اختلافاتی را ایجاد کرد.
از روز اول، حضور کاندیداهای احتمالی شهر زنجان برای کسب یکی از دو کرسی وکالت مردم در مجلس، وزن سیاسی نمایشگاه را سنگین کرده بود.
کاندیداها که گویی خود را از هم اکنون تایید صلاحیت شده می دیدند، بسیار گرم و صمیمی به دیدار خبرنگاران حاضر در غرفه ها رفتند و پس از انجام مصاحبه ای قدم بر غرفه دیگری گذاشتند.
لازم به ذکر است، دومین دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های استان زنجان، با شعار رسانه یعنی مردم آغاز به کار کرد. این نمایشگاه از دوم تا هفتم دی در محل کارخانه کبریت سازی سابق زنجان دایر بوده و از ساعت 15 تا 20 میزبان علاقمندان است.
وقتی دانشجویان احساس تکلیف می کنند
در آخرین غرفه نمایشگاه، نشریه ای است که فضایی متفاوت از باقی غرفه ها دارد. این ماهنامه که نبض زنجان نام دارد، با هیات تحریریه ای که عمدتا دانشجو هستند، هفت ماهی است که پای بر عرصه مطبوعات زنجان گزارده است.
یکی از متصدیان این غرفه که خود را فعال دانشجویی دانشگاه زنجان نامید به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: فضای شهر زنجان فضایی است که عمده رسانه های مکتوب در اختیار اصلاح طلب هاست و بسیاری از مطالب منتشر شده در این رسانه ها، باب میل جریان حزب اللهی نیست. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم از تجربیاتی که در حوزه نشریات دانشجویی داشتیم، استفاده کنیم و یک ماهنامه حزب اللهی راه اندازی کنیم.
وی گفت: خوشبختانه و به علت بازخورد مثبتی که دریافت کردیم، قصد داشتیم که ماهنامه را تبدیل به دو هفته نامه کنیم که البته هنوز مجوز این امر صادر نشده است.