به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، بایستی اذعان کرد که امروزه مقوله ازدواج جزو مسائل حیاتی جامعه گردیده و نگرانی خانواده ها از عدم ازدواج فرزندانشان و همچنین بی رغبتی جوانان نسبت به این اتفاق مهم و حیاتی ، جزو دغدغه های همیشگی در کشور ما گردیده است.
جوانان به عنوان ارکان حیاتی هر جامعه که آینده ساز کشور محسوب می شوند، به علت ناآگاهی و همچنین تاثیرات مخرب هجمه های مختلف فرهنگی روش های نامناسبی را جهت سرپوش گذاشتن بر ازدواج خود انتخاب می کنند و همین عامل سبب شد تا همایش یک روزه ترویج ازدواج سالم در دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار شود.
در این همایش که با استقبال گسترده اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید، حضرت حجت الاسلام و المسلمین علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان ، دکتر مطلق مدیر کل جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دکتر بیگلری ریاست دانشگاه حضور بهم رسانیدند.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین خاتمی به باید ها و بایسته های ازدواج سالم اشاره كرد و تصریح کرد : ارزشمندترین سرمایه هر ملت و کشور نیروی انسانی جامعه است.
حجت الاسلام و المسلمین خاتمی خاطر نشان کرد: با توجه به فاکتور های عوامل قدرت، نیروی انسانی از اصلی ترین و زیر بنایی ترین عوامل به شمار می روند و با این عامل مهم اگر نیروی انسانی کار آمد بود، همه جامعه و کشور به قدرت سیاسی اقتصادی و نظامی دسترسی می یابد .
وی در ادامه بر اراده پروردگار تبارک و تعالی در خلقت انسان به عنوان تنها موجودی که تاج کرامت بر سر او نهاده شده تاکید نموده و اذعان کرد : علاقه بین مذکر و مونث و مرد و زن در واقع از آیات و نشانه های قدرت پروردگار است.
امام جمعه زنجان خاطر نشان کرد: در اسلام هیچ پیوندی به اندازه پیوند ازدواج مقدس شمرده نشده و در اسلام ازدواج در دو بعد ایجابی و سلبی مطرح است.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تبیین دو بعد ایجابی و سلبی در مقوله ازدواج در اسلام تصریح کرد: در بحث ایجابی قداست ازدواج مطرح است و پیامبر اسلام برای حفظ کیان جامعه ازدواج را اصلی ترین پایه برای حفظ دین شمرده است .
وی افزود: در بحث سلبی نیز طبق آیات و روایات بیشترین افراد در جهنم کسانی هستند که به ازدواج تن نمی دهند و زمین زیر پای فرد عذب گله و شکایت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین خاتمی واقع بینی والدین را در برخورد با فرزندان و نیازهایشان را عاملی مهم دانست و خاطر نشان کرد: واقع بینی والدین و توجه به آرمان ها ، علایق و آرزو های جوانان در جامعه امروز با چاشنی تجربیات پدران و مادران، در ارائه راه حل مناسب برای تشویق جوانان به ازدواج مورد توجه اندیشمندان ، روان شناسان و صاحبان اندیشه در جامعه بوده است.
امام جمعه زنجان تصریح کرد: یکی از مسایل امروز در ازدواج، تغییر رویکرد متناسب با شرایط موجود، آگاهی ها و باید ها و نباید های جامعه است که کارشناسان فن، باید روش ها و راه حل های متناسب با مقتضیات زمان را با توجه به اصول و چارچوب مطرح کنند.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر این که در دورکردن جوانان در مقابل آسیب ها با نهی کردن نتیجه نمی گیریم، تصریح کرد: وقتی این حرف ها درست است که راه حل مناسب نیز ارائه شود.
امام جمعه زنجان، مسئله طلاق را به عنوان بحران جامعه امروز مطرح کرد و افزود : ماندگاری کانون خانواده و جلوگیری از طلاق از مهم ترین مسایلی است که باید مورد توجه قرار گیرد .
وی افزود: مغضوب ترین حلال طلاق است و در این زمینه نیز بخش عمده مباحث تربیتی، اعتقادی و آداب و رسوم اجتماعی موثر است.
در ادامه این همایش دکتر علی رضا بیگلری رئیس دانشگاه علوم پزشكي زنجان نیز در سخنانی انتخاب همسر و تشکیل زندگی را از مهمترین انتخاب های انسان دانست و خاطرنشان کرد : این انتخاب ، انتخابی است که فرد تعریف مشخصی دارد و همه پیشرفت ها و آرامش های بشری وابسته به تعریف درست نهاد خانواده است و در تمام جوامع یکی از رویکرد ها، نهاد خانواده و تضمین پایداری جامعه است.
بيگلري با اشاره به مشکلات تغییر رویکرد جوانان در مقوله ازدواج تاکید کرد: در کشور ایران تغییر در رویکرد ازدواج باعث تبعات متعدد در جامعه است و یکی از مهمترین آنها کاهش نرخ بارداری کلی است.
وی افزود: این کاهش به حدی است که شاخص های جمعیت میل به صفر یا منفی شده است و بیش از۶ ميليون و ۶۰۰ زن مجرد وجود دارد و سالانه ۴۴۰ هزار فرصت فرزند آوری از دست می رود و یکی از اساسی ترین عوامل عدم تشکیل خانواده عدم آرامش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكي زنجان افتتاح مرکز ناباروری را از اهتمام و رویکرد دولت در تشویق باروری و فرزند آوری عنوان نمود و افزود : حدود ۲۰ هزار نفر از زوجین در استان نابارور هستند و از اوایل سال جاری و با افتتاح این مرکز، فرزندان دراین مرکز به زودی متولد خواهند شد.