به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، همایش جایگاه ایران در نظم نوین جهانی، در محل آمفی تئاتر شریعتی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان برگزار شد.
در این همایش، عبدالحمید شهرابی، کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی و مسئول بخش تحقیقات و برنامهریزی «خانه آمریکای لاتین» به سخنرانی پرداخت.
شهرابی در ابتدای سخنان خود با اشاره به قدمت کشور ایران و حضور کهن در معادلات جهانی تصریح کرد: ایران با قدمتی چند هزار ساله پای بر عرصه جهانی گذاشته است و این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی صرفا 400 سال قدمت دارند.
وی با مهم دانستن شناخت شاخصه های نظم نوین جهانی خاطرنشان کرد: اگر راجع به نظم نوین جهانی صحبت می کنیم باید بدانیم که شاخص های این نظم چه مواردی است.
شهرابی افزود: زمانی در نظام دو قطبی، امریکا سر مهره نظام سرمایه داری و شوروی نیز به عنوان قطب دیگر حضور داشت. بعد از فروپاشی شوروی، موافقین این نظام گفتند که ظفر همیشگی برای نظام سرمایه داری به وجود آمده و تا ابدالدهر ادامه خواهد داشت.
شهرابی ادامه داد: حاکمیت شرکت های بزرگ جهانی و صاحبان صنایع نظامی در این دوره تاریخی شکل می گیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی، افول نظام سرمایه داری را با وقوع انقلاب اسلامی یادآور شد و تاکید کرد: برخلاف ادعای مدعیانی که این نظام را همیشگی می دانستند، نظام سرمایه داری به طور بی سابقه ای به چالش کشیده می شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر فراتر نگاه کنیم می بینیم که انقلاب هایی شکل می گیرد، که خارج از حوزه و حیطه شوروی است و تحت نفوذ یک حزب سیاسی نیست.
شهرابی افزود: این انقلاب ها با اتکا به پیشینه تاریخی این کشورها شکل گرفت و ایران و کوبا را در این زمره می توان قرار داد.
این کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی لزوم توجه به شرایط ایران پس از انقلاب را یادآور شد و تصریح کرد: اگر به جایگاه ایران در این نظم جهانی نگاه کنیم، می بینیم بعد از 37 سال که از عمر انقلاب گذشته، این انقلاب از خود دفاع کرده است.
شهرابی افزود: جنگ تحمیلی، ترور شهروندان که ما در حدود 17000 شهروند ترور شده داریم و این آمار بسیار مهم و قابل توجهی است که از نخست وزیر تا مردم عادی کوچه و بازار ترور می شوند و علی رغم همه این ترورها انقلاب اسلامی ایستاده است.
وی اهمیت وقوع انقلاب اسلامی و پابرجا بودن آن برای مستضعفان جهان را یادآور شد و تصریح کرد: مستضعفین جهان وقتی به انقلاب ما نگاه می کنند، این گونه ایستادگی برای شان بسیار جذاب است و این مقاومت ها باعث شکل گیری حرکات آزادی بخش دیگر نیز می شود.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی افزود: مثلا در فلسطین بعد از این چهار دهه، یک فصل نوینی شکل می گیرد. مساله سازش کنار گذاشته می شود و غزه انتفاضه شکل می گیرد.
وی با اشاره به برنامه دشمن برای حذف انقلاب اسلامی تصریح کرد: قبل از وقوع حوادث 11 سپتامبر، یک ژنرال چهار ستاره امریکایی، از ارشد خود برگه ای دریافت می کند که بر روی آن نوشته شده بود، چند کشور در دستور کار امریکا است که باید به آن حمله کنیم و افغانستان، عراق، سودان و ایران از جمله آن هاست.
مسئول بخش تحقیقات و برنامهریزی «خانه آمریکای لاتین» ادامه داد: در حقیقت سرکوب انقلاب اسلامی در راس برنامه های نظام استکبار قرار می گیرد.
وی نقش ایران را در شکست های نظامی اسرائیل پررنگ دانسته و تصریح کرد: رژیم صهیونیستی شکست هایی را در جنگ های 22 روزه و 33 روزه متحمل شد که در تاریخ این رژیم سابقه نداشته است.
شهرابی با اشاره به تغییر ماهوی ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: امروزه کشوری را داریم که حدود چهار دهه گذشته نیمه مستعمره بود و رئیس آن هم دست نشانده یک کشور دیگر است. رژیمی که بی عدالتی سرتاپای آن را گرفته بود با یک انقلاب مردمی جایگزین می شود.
مسئول بخش تحقیقات و برنامهریزی «خانه آمریکای لاتین» جایگاه ایران در بین ملت ها را ارزنده دانست و خاطرنشان کرد: اگر به کشور های مشابه ایران و به کشور های روبه توسعه سفر کنیم می بینیم که ایران احترام قابل توجهی در این کشورها دارد.
کارشناس مسائل سیاسی و بین المللی با انتقاد از منزوی خواندن ایران توسط برخی سیاستمداران کشوری تصریح کرد: علی رغم بی انصافی هایی که برخی سیاستمداران کشور انجام می دهند و دائما کلمه منزوی را در گوش ملت می خوانند، ایران در بین این مردم جایگاه ارزنده ای داشته و همواره از آن با احترام یاد می کنند.
وی ادامه داد: زمانی فیدل کاسترو در دانشگاه تهران سخنرانی کرد و در حدود 20 دقیقه از دستاوردهای انقلاب اسلامی آمار داد. در نتیجه حفظ این دستاورد ها اهمیت مرکزی پیدا می کند.
شهرابی با اشاره به اهمیت اثبات حقانیت انقلاب در بین افکار عمومی در جهان، تاکید کرد: قبل از این که به صدور انقلاب برسیم باید ابتدا از حقانیت انقلاب در افکار عمومی جهانی دفاع کنیم که متاسفانه در این زمینه رفوزه شده ایم.
مسئول بخش تحقیقات و برنامهریزی «خانه آمریکای لاتین» با نقد سیاست خارجه دولت در زمینه شناساندن انقلاب اسلامی به مردم جهان تصریح کرد: دولت بسیار قابل نقد است. زیرا ارتباط گرفتن دولت با حکام ایتالیایی و فرانسوی و... در اولویت کار دولت است و این در حالی است که شناساندن انقلاب اسلامی به مردم جهان در دستور کار دولت نیست.