احمد مهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در اعتراض به مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: براساس آخرین مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در طی اطلاعیهای که در سایت سازمان سنجش در تاریخ ۱۷ آذر ۹۴ اعلام شد کسانی که در کنکور سراسری شرکت کردهاند بدون لحاظ شدن رتبهای که کسب کردهاند با شرط بومی بودن در مناطق اشاره شده میتوانند در رشتههای کاردانی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت حرفهای مشغول به تحصیل شوند.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح به این افراد پس از تحصیل سه برابر دوره تحصیلی خود تعهد خدمت داده میشود که میتوانند در پستهای بهداشتی شهرستان خود مشغول به کار شوند البته این تصمیم بر این مبنا گرفته شده است که این نیروها بعد از مدت تحصیل در منطقه خود مشغول به خدمت بشوند که همان حمایت از طرح بومی گزینی است.
عضو هیات مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی با بیان این نکته که این اقدام در حالی است که هم اکنون بسیاری از فارغ التحصیلان رشتههای بهداشت جویای کار هستند و در انتظار استخدامی به سر میبرند، گفت: ابن در حالی است که دیگر دانشجویان رشتههای کارشناسی بهداشت هم اکنون در دانشکدههای بهداشت علوم پزشکی در حال تحصیل هستند و برترینها در رتبههای درسی خود میباشند.
مهری جمعیت بالای جویای کار فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشتههای بهداشت راغیر قابل چشم پوشی دانست و افزود: در حالی که دانشجویان فارغ التحصیل رشته های کارشناسی بهداشت به مشاغل آزاد و یا مسافر کشی روی آوردند، پذیرش دانشجو از بین دیپلمههای کشور آن هم در رشتههای کاردانی بهداشت باعث لطمه به جایگاه علمی و معنوی کاردانان و کارشناسان فعلی میشود.
وی ادامه داد: هرچند بومی گزینی امری مثبت برای افزایش خدمات سلامت است؛ بنابراین امروزه بسیاری از دانشجویان کنونی و فارغ التحصیلان رشتههای بهداشت هستند که میتوانند نیروی انسانی مناسبی برای مسئولیتهای بهداشتی منطقه خود باشند.
عضو هیات مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی خدمت در عرصه بهداشت را نیازمند تبحر و تخصص دانست و تصریح کرد: پذیرش دانشجو از میان دیپلمه های کشور آن هم در رشته های کاردانی بهداشت بر اساس مصوبه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور می تواند لطمه ای بزرگ بر پیکره سلامت مردم بزند زیرا خدمت در عرصه بهداشت نیاز به تبحر و تخصص بالایی دارد که در تخصص این افراد نبوده و نیست.
مهری متذکر شد: نکته قابل توجه این است که پستهای سازمانی به دلیل بومی گزینی قرار است بعد از اتمام تحصیل به دیپلمههای آن محل داده شود که کمترین رتبه علمی در کنکور را داشتهاند و گاها در رشتههای دانشگاهی قبول نشدهاند و قرار است دوران تحصیل خود را در مجتمعهای عالی سلامت یا مراکز بهورزی بگذرانند.
وی به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و سلامت کشور اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت تا این لحظه توانسته است با اقدامات مثبت خود در حوزه بهداشت همچون افزایش تعداد خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت در شهر و روستا، توجه به دسترسی به خدمات بهداشتی در تمام کشور وغیره را نشان دهد؛ اما اقدام اخیر سازمان گسترش هم جایگاه علمی کارشناسان بهداشت را بسیار پایین میآورد و هم بر جایگاه معنوی نیروهای بهداشتی لطمه میزند.
عضو هیات مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی گفت: انتظار میرود وزارت بهداشت به جای این اقدام، از ظرفیت بالای فارغ التحصیل با توان علمی بالای جویای کار برای پستهای بهداشتی استفاده کند و جایگاههای حساس بهداشتی را به افرادی با سطح علمی پایین آن هم با گذراندن دوران تحصیلی در مراکزی که قابل قیاس با مجموعه علمی دانشکدههای بهداشت کشور نیست واگذار نکند.
مهری در ادامه گفت: انتظار میرود این طرح چنانچه هدف بومی گزینی را دارند، با رصد به فارغ التحصیلان آن شهر و همچنین دانشجویان در حال تحصیل کنونی آن شهرستان تعهد خدمت بدهد تا اینکه هزینه بسیاری برای تربیت نیروهای دیپلمه کشور خرج کنند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پذیرش دانشجو بصورت نیمه متمرکز در رشتههای کاردانی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت حرفهای در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور در حال انجام است و به همین منظور دانشجویان بیش از ۱۶ دانشکده بهداشت کشور مراتب اعتراض خود به این اقدام را در نامهای خطاب به وزارت بهداشت اعلام داشتهاند که تا کنون هیچ پاسخی به آن داده نشده است.
عضو هیات مدیره انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی در پایان یادآور شد: دانشگاههای گیلان، بیرجند، شمال غرب (اردبیل، تبریز، ارومیه)، اصفهان، کرمانشاه، تربت جام، خراسان شمالی، استان فارس، اراک، علوم پزشکی تهران، کرمان، اهواز، مشهد و گرگان نامه اعتراض آمیز خود را به وزارت بهداشت ارسال کردهاند.