حجت الاسلام یزدانی در گفتوگویی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ساری، به بررسی موضوع نفوذ و ارتباط آن با فتنه جدید پرداخت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری با اشاره به تاکیدات این روزهای رهبر معظم انقلاب در خصوص نفوذ، گفت: نفوذی که رهبر معظم انقلاب آن را مطرح کردند، دارای کلیتی با جوانب مختلف است.
وی افزود: برای مثال در صدر اسلام ابتدا دشمنان تلاش کردند تا با استفاده از کارهای سخت افزاری مسلمین را از پای درآورند، در مرحله دوم، وقتی که در جنگ سخت شکست خوردند رویکردشان را عوض کردند، به جنگ نرم روی آوردند، دست به نفوذ زدند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری تصریح کرد: دشمنان تشخیص دادند که جنگ سخت دیگر کارساز نیست، اگر به صورت رو در رو بخواهند با اسلام و مسلمانان مبارزه کنند، شکست می خورند، به عبارتی اگر در مقابل آفتاب بایستند، ذوب می شوند و از بین می روند؛ بنابراین باید کنار آفتاب بایستید تا هم از نورش استفاده کنید و هم از حرارتش و کم کم کار خود را پیش ببرید.
نفوذ، یک برنامه و پروسه خیلی جدی است
یزدانی تصریح کرد: این یک برنامه خیلی جدی است که یک بخش آن نفوذ است، که البته جدی تر از دیگر بخش هاست. البته باید توجه داشته باشید که نفوذ راه های دیگر را هموار می کند و ابزاری است که جوانب مختلف را آماده می کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آیا امروز نفوذ همان فتنه جدید است، گفت: ظواهر امر نشان می دهد که در این مقطع نفوذ به عنوان خطری جدی مطرح است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رهبر انقلاب فتنه را تنها منحصر به داخل نمی دانند، افزود: آن روزی که رهبری از فتنه بزرگ سخن می گفتند، وضعیت امروز کشورهای عربی را می دیدند، آن روز اصلا داعشی مطرح نبود، گروه های تکفیری مطرح نبودند، جنگ عربستان با یمن در کار نبود، جنایات آل خلیفه در بحرین مطرح نبود، قتل عام مردم نیجریه مطرح نبود، باید توجه کرد که خود این اتفاقات هم بخشی از آن فتنه بزرگی است که در حال رخ دادن می باشد.
یزدانی تاکید کرد: البته اگر بخواهیم منحصرا در ایران این موضوع را بررسی کنیم، فتنه نفوذ، موضوع بسیار جدی ای است؛ اما باید توجه داشت که رهبر معظم انقلاب همواره به موضوعات به صورت جهانی نگاه می کنند.
هشدارهای رهبری مختص به درون نظام نیست
وی افزود: اگر بخواهیم ابعاد فتنه بزرگی را که در پیش داریم بررسی کنیم، می توانیم بگوییم که در ایران یکی از بخش های فتنه بزرگ همین جریان نفوذ است؛ اما نسبت به جهان اسلام، فتنه بزرگ، جنگ های نیابتی است که مسلمانان علیه یکدیگر به راه انداخته اند و آن هم به نیابت از آمریکا و انگلیس که به نظر من این فتنه بدتر و بزرگتری است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری ادامه داد: به نظر شما مکه ای که حرم امن الهی است و حتی حیوانات در آن دارای امنیت هستند، وقتی چندهزار نفر در آن کشته می شوند، فتنه نیست، در سوریه، در یمن و در عراق، مردم چگونه و به چه جرمی سر بریده می شوند، آیا این موارد فتنه نیست؟
یزدانی ادامه داد: بنابراین بحث هایی که رهبر معظم انقلاب مطرح می کنند را باید جهانی ببینیم و فتنه هایی را هم که از آن سخن می گویند، را هم باید دو قسمت ببینیم، یکی فتنه داخلی که امروز مصداق بارز آن نفوذ است و دیگر فتنه جهانی است که اختصاصا مربوط به جهان سوم می شود.
عیب بزرگ ما این است که هشدارهای رهبری را جدی نمی گیریم
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راهکارهای جلوگیری از نفوذ گفت: راه اول این است که هشدارهای رهبر معظم انقلاب را جدی بگیریم، چرا که رهبری در جامعه کارش مثل علائمی است که بدن نشان می دهد، برای مثال اگر بدن شما عفونی شود، علامتش تب است، اگر آنفولانزا گرفتیم، علامتش سرفه است، پس ما باید این علائم را جدی بگیریم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری تصریح کرد: عیب بزرگ ما این است که علامت ها و نشانه هایی را که رهبری بیان می کنند، نمی بینیم و جدی نمی گیریم، حضرت آقا حس می کنند که این علامت ها واقعا جدی است و به عبارتی دیگر تا وقتی که چند منفذ برای نفوذ پیدا نشود، رهبری هشدارهایشان را بیان نمی کنند، به طور مثال رهبری فرمودند، فساد باید ریشه کن شود، اگر یک مورد یا ده مورد در کشور اتفاق بیفتد که رهبری مطرح نمی کردند، حتما این موضوع داشت اپیدمی می شد که حضرت آقا آن را مطرح و خواستار مبارزه با فساد شدند.
یزدانی ادامه داد: در بحث نفوذ نیز، من فکر می کنم که هم در برخی موارد قانونی ما منفذهایی وجود دارد و هم در روابط مان گاها ممکن است نکاتی باشد و هم وقتی که ما جامعه را به دو جناح تقسیم می کنیم، شکافی که در جامعه به وجود می آید، منجر می شود تا در جامعه تفرقه به وجود آید و تفرقه اولین کارش نفوذ است و راه را برای ورود دشمن باز می کند.
ایجاد تفرقه و دو دسته کردن جامعه معبر اصلی نفوذ است
وی تصریح کرد: دشمن امروز همین کار را می کند و با تفرقه انداختن بین مردم به دنبال باز کردن معبر نفوذ و ضربه به نظام است و ما متوجه این موضوع نمی شویم، و گروه ها و جناح ها در داخل با دست خودشان دارند راه نفوذ دشمن را هموار می کنند، یعنی کاری که دشمن می خواهد انجام دهد را این گروه ها با رفتار خودشان انجام می دهند و کار دشمن را راحت می کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری با بیان اینکه نفوذ فقط این نیست که دشمن بخواهد به جمع شما نفوذ کند، گفت: شهید محمد منتظری اوایل انقلاب درس غرب شناسی به طلبه ها می داد، ایشان می گفت، خیلی ها برای آمریکا بدون مزد و مواجب نوکری می کنند، مثلا گاهی اوقات یک نفر با 13 واسطه می شود، نوکر آمریکا، از آن 12 واسطه فقط نفر اول خبر دارد که نوکر آمریکاست و مابقی از این موضوع خبر ندارند، بدون مزد و مواجب دارند نوکری می کنند و به تعبیری کارشان را با نیت قربتا الی الله انجام می دهند، پس سیاست غرب و شیطان اینگونه است، بنابراین نفوذ بسیار جدی است.
یزدانی با اشاره به اینکه نیازی نیست که ما بترسیم و بهرسایم و خودمان را ببازیم، خاطرنشان کرد: نفوذ چیز جدیدی نیست، و از قبل هم وجود داشته اشت، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب، ولی اینکه در این زمان مطرح شده است، دلیلش این می باشد که هر چه زمینه تفرقه و تشتت و بی اعتمادی زیادتر بشود، بی خبری زیادتر می شود و در بی خبری راه دشمن باز می شود.
همه چیز تحریم است، به غیر موبایل های هوشمند که مهترین ابزار نفوذ است
وی با بیان اینکه این روزها ابزارهای نفوذ هم بیشتر و پیشرفته تر شده اند، گفت: دشمن امروز در بسیاری از موارد نیازی به نیروی انسانی برای نفوذ ندارد، چرا که ابزارهای الکترونیکی مانند گوشی های موبایل، تلویزیون های هوشمند و لب تاپ ها، امروز توسط دشمنان و با هدف نفوذ تولید می شوند و اگر توجه کنید می بینید که در زمانی که همه چیز را تحریم کردند، وسائل الکترونیکی و رسانه ای تحریم نیستند و انواع و اقسام گوشی ها وارد ایران می شوند و در دست مردم قرار می گیرند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری با بیان اینکه خود غربی ها به چیزی که خودشان می سازند، اعتماد ندارند، افزود: غربی ها امروز سعی می کنند که گوشی های تلفن همراه را به اتاق خود نبرند و برایش مثل جاکفشی یک جاگوشی درست کردند که گوشی هایشان را درون آن قرار می دهند تا از گزند، آسیب های وسایلی که خودشان ساخته اند، در امان باشند.
یزدانی با بیان اینکه اینها به خودشان هم رحم نمی کنند، چه برسد به ما گفت: آمریکایی ها، کشورهای اروپایی را کنترل می کنند و به مکالماتشان گوشش می دهند و از آنها جاسوسی می کنند، همانند موردی که سال گذشته در آلمان سر و صدا به پا کرده بود، آنوقت انتظار دارید، نسبت به ما که، دشمن اولشان هستیم، این کار را انجام ندهند. آنهایی که به خودشان اعتماد ندارند، به نظر شما به ما اعتماد دارند؟ یقینا ندارند.
وی ادامه داد: بنابراین در این برهه از زمان چون ابزار نفوذ گسترده شد و هیچ حریم خصوصی نماند، جلوگیری از نفوذ بسیار سخت می شود؛ بنابراین ما باید ساحت های مختلفی برای نفوذ تعریف بکنیم و این کار را هم باید بدهیم به دست اندیشمندان تا آنها راه کارهایی برای ما تعیین کنند و به مردم آگاهی بدهیم تا آنها بدانند که هر نفوذی چه ویژگی هایی دارد و چگونه می توان جلوی آن نفوذ را گرفت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کشاورزی ساری گفت: نفوذ یعنی اینکه شما هرجایی می روی احساس کنید که یک چشم نامرئی وجود دارد که مراقب شما است و حرکات شما را زیر نظر دارد و از شما فیلم برداری می کند و به نظر می رسد آن چیزی که رهبری فرمودند، یک بخشش اینهاست.
امروز دشمن به دنبال نفوذ در مراکز تصمیم سازی است
یزدانی با اشاره به اینکه البته امروز دشمن به دنبال نفوذ در مراکز تصمیم سازی کشور، و اثرگذاری بر تصمیم گیری هاست، تاکید کرد: وقتی کشور شما آنقدر توانمند می شود که نمی گذارد در عرصه هایی که تولید دشمن بوده و برای نفوذ استفاده می شود، دشمن حرکت کند و جلوی حرکت دشمن را می گیرد، این دشمن تلاش می کند با نفوذ در مراکز تصمیم سازی و انحراف آنها از تصمیم گیری های موثر، روند نفوذ خود را تسریع کند.
وی در پایان گفت: در مجموع باید نفوذ را جدی بگیریم، ما شبیه خون فرهنگی که رهبر معظم انقلاب چندین سال پیش مطرح کردند را جدی نگرفتیم، و امروز از نظر فرهنگی دچار مشکل شدیم، مبارزه با فساد اقتصادی را جدی نگرفتیم و امروز اقتصاد ما دچار بحران شده است و من فکر می کنم که اگر امروز نفوذ را جدی نگیریم، ضرری که متوجه ما خواهد شد، چند برابر جدی نگرفتن موضوع فرهنگ و فساد اقتصادی گران تر خواهد بود، البته ما از طرفی خوشحالیم که رهبر انقلاب به عنوان دیده بانی قدر، سکان انقلاب را به دست گرفته اند و در این راه نمی گذارند گزندی به انقلاب برسد، البته ما هم باید وظایف خود را انجام دهیم و دلمان خوش نباشد به اینکه حضرت آقا هستند؛ پس من نباید وظیفه خودم را انجام دهم.